30th Day of Autumn

Minä, tai kukaan perheestäni ei ole suuri perunoiden ystävä. 
Uudet perunat maistuvat tietysti kesällä, perunalaatikko jouluna ja perunamuusi muutaman kerran vuodessa poronkäristyksen kera. 

Tasan vuosi sitten pääsiäisenä, porosillallisesta jäi jäljelle hieman perunamuusia.
Päätimme testata äitini kanssa jotakin uutta keittiössämme, perunalettuja. 

Letut osoittautuivat täydelliseksi pariksi suuren herkumme, mädin kanssa.
Jopa paremmaksi kuin paahtoleipä tai blinit.

Sen jälkeen emme ole tehneet lettuja, jos perunamuusia on ollut jäljellä, vaan perunamuusia, jotta voisimme tehdä lettuja.

DSC04618-2.JPG

Perunaletut

4 -6    jauhoista perunaa
25 g    voita
½ dl    kermaa
2         munaa
2,5 dl  maitoa 
1 dl     vehnäjauhoja
2 tl     suolaa

Kuori ja keitä perunat runsaassa vedessä.

Lisää voi, kerma ja suola ja survo perunasurvaimella tasaiseksi muussiksi. 
Vispaa joukkoon munat, maito sekävehnäjauhot. 

Paista letut voissa valurautaisella lettupannulla. 

Nauti mädin, sipulin ja smetanan tai esim. vuohenjuuston ja hunajan tai lohen kera. 

DSC04616-4.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma

29th Day of Autumn

Kuten edellisessä postauksessa lupasin, myös seuraava resepti tuoksuu ihanalle ja maistuu vielä paremmalle.
Yhteistä näille olivat myös juhlat, joissa nämä oli tarjolla, Amerikan Spring Break-teemalla ! 
Aivan yksin kämppisteni kanssa en siis näitä joutunut syömään. 

DSC04339.jpg

Rocky Road – brownies

100 g voita
1 dl    taloussokeria
1,5 dl fariinisokeria

4       kananmunaa

200 g  tummaa suklaata

1 dl    vehnäjauhoja
1 dl    kaakaojauhoa
2 tl     vaniljasokeria
1 tl     suolaa

100 g valkosuklaata
100 g pecan / cashewpähkinöitä

200 g vadelmia 

DSC04342.jpg

Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa.
Sekoita varovasti nuolijalla taikinan joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nostele nuolijalla taikinaan.

Rouhi valkosuklaa ja pähkinät erikokoisiksi paloiksi.
Sekoita taikinan joukkoon tasaisesti.

Kaada 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Levitä vadelmat tasaisesti ja kaada vielä lopputaikina.

Paista 180C-asteessa noin 30-35 minuutin ajan, kunnes taikina on hyytynyt, muttei kuivunut. 

Anna jäähtyä rauhassa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi .

Nauti hyvän musiikin sekä seuran kera, keväästä ja Spring Breakista haaveillen 🙂

DSC04349.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli