28th Day of Autumn

Seuraavan kahden postauksen reseptit (sen enempää kuin muutkaan blogini reseptit) tuskin koskaan tulevat pääsemään terveellisten herkkujen käsikirjaan, mutta taivaallisen hyviä ne ovat. 
Saivat kolmen päivän päästä koittavan gradupalautuksen kanssa stressaavan kämppikseni hymyilemään.
Sain myös uuden ystävän toisen huonetoverini vierailevasta ystävästä. Sekä toivomuksen, että muuttaisin tämän kotikaupunkiin Berliiniin ja perustaisin pienen kahvilan. 
Tällaisia kommentteja saadessa eivät kalorit ole ensimmäinen asia mielessä. 

DSC04315.jpg

Maapähkinävoi-cookies

100 g  voita
1 dl     pähkinävoita
1 dl     taloussokeria
1,5 dl  fariinisokeria

1        kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl     leivinjauhetta
2 tl     vaniljasokeria

100 g suklaata

DSC04324.jpg

 

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Sekoita voi, pähkinävoi sekä sokerit pehmeäksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja sekoita joukkoon.

Rouhi suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Nostele jauhot ja suklaat taikinan joukkoon.

Aseta puoleksi tunniksi jääkaappiin viilentymään ja lämmitä uuni 200 C-asteeseen.

Pyörittele taikinasta käsin pieniä noin teelusikan kokoisia palleroita uunipelleille (noin 25 / pelti).
Jätä ympärille kasvunvaraa ja paina haarukalla ristikko cookien päälle.

Paista 200 C-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, jättäen keksit vaaleiksi ja puolikypsän tuntuisiksi.

Nosta leivinpaperi pois pelliltä jäähtymään ja malta antaa jäähtyä.

Nauti maitolasillisen kera !

DSC04321.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

27th Day of Autumn

Vietnamilaiset kevätrullat

Maistettuani näitä ensimmäisen kerran viime syksynä, söin neljä päivää putkeen samaa ruokaa.
Sen jälkeen joka kerta kun olen näitä tehnyt, ovat ne kadonneet parempiin suihin ennenkuin olen saanut kuvatodisteita. 

rulla2.jpg

Rullissa yhdistyy raikkaus, tulisuus ja monet erilaiset tekstuurit, jotka täyteläinen kastike sitoo yhteen.

Monissa ohjeissa rullia dippaillaan erilaisiin kastikkeisiin, mutta omasta mielestäni parhaan maku- ja ruokaelämyksen saa aikaan levittämälle kastike rullien sisään.

Ainesosalista vaikuttaa pitkälle ja uhkaavalle, siitä kannatta valita suosikkivihannekset ja -yrtit sekä kastikkeeseen suosikkikastikkeet.
Riisipaperilettuja ja vermiselleitä ei kannata koittaa vaihtaa, jos haluaa säilyttää rullien aidon olemuksen.
Jättikatkaravut voi korvata esim. seesamikanalla, limellä kypsytetyllä lohella tai marinoidulla tofulla. 

Kaikki mahdolliset ainekset, erityisesti yrtit ja riisipaperit kannattaa ostaa aasialaisesta elintarvikekaupasta, säästäen loppusummassa merkittävästi.

DSC04372.JPG

riisipaperilettuja
vermisseleitä

vihannekset :

avocadoa
kurkkua
vihreää omenaa
kevätsipulia

DSC04357.JPG
pähkinät ja siemenet :

cashew-pähkinöitä
seesaminsiemeniä 

yrtit : 

korianteria
ruohosipulia
persiljaaa

DSC04362.JPG

jättiravut :

jättikatkarapuja
seesamiöljyä
soijaa
valkosipulia
chiliä

DSC04360.JPG

kastike : 

pähkinävoita
seesamiöljyä
vaaleaa soijaa
makeaa soijaa
makeaa chilikastiketta
chilikastiketta
limemehua
riisiviinietikkaa
(chiliä)

DSC04370.JPG

Pilko kaikki vihannekset ohuiksi tikuiksi. 

Marinoi jättikatkaravut soijassa ja seesamiöljyssä ja paista pilkotun valkosipulin sekä chilin kera.

Sekoita eri kastikkeista paksu, makealta, suolaiselta ja hieman tuliselta maistuva kastike. 

Keitä vermisseleitä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia juuri ennen tarjoilua.

Ota kuuma vesi talteen riisipapereita varten.

Dippaa yksitellen riisipannukakut kuumaan veteen hetkeksi, jotta ne pehmenevät.

Kokoa sitten rullat. Ensin kastike, sitten proteiinit ja vihannekset ja viimeisenä vermisselit. 

Rullaa rullat ja nautiskele välittömästi !

rullat.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma