18th Day of Autumn

Café au lait

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin täydellisen mutterikahvin. 
Se sopii erityistilanteisiin, mutta kuukauden testijakson perusteella myös ihan tavallisiin aamuihin!

Toisinaan kannattaa kuunnella isiä. Pakatessa vaihtooni olin varma, että kahvinkeitin tai edes pieni mutteripannu veisi liian paljon tilaa.
Onneksi kuitenkin isi muistutti, että toisinaan tyttären aamut ovat aurinkoisempia kahvikupillisen jälkeen.
Otin siis mutteripannun mukaani ja ihastuin siihen uudelleen !
Kotona olen tottunut tekemään aamukahvini suodatinkahvikeittimellä ja mutteripannu on vaikuttanut liian monimutkaiselta.
Juuri nyt tuntuu siltä, ettei paluuta entiseen ole.
Syksyllä Suomeen palatessani voi hyvinkin käydä niin, että keittiöön vapautuu kahvinkeittimen kokoinen työtila !

Oli tultava Norjaan asti ymmärtämään italialaisten nerokkuus. 

DSC03466.jpg

Oma pieni pannuni on yhden kupin malli, Alessi-merkiltään.
Pannuja löytyy erikokoisia ja maailman tunnetuin valmistaja on Bialetti. 
Pannun kuuluu kulua käytössä, se vain lisää makua ja tunnetta 🙂

mutteripannu
vettä
espressokahvia

kevyt- tai täysmaitoa

Täytä mutteripannun mutteriosa vedellä mahdollisimman täyteen.
Täytä seuraava, suodatinosa mahdollisimman täyteen hienoksi jauhettua espressokahvia.
Ruuvaa päälliosa tiukasti kiinni ja aseta liedelle.
Kahvi on valmista, kun kuuluu kiehuvaa porinaa ja yläosa on täyttynyt mahdollisesti maailman parhaalla kahvilla. 

Kiehauta viereisellä liedellä varovasti maito.

Kaada isoon kahvimukiin maito ja espressoshotti. 

Nauti arjen luksuksesta !

DSC03474.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

17th Day of Autumn

Vaihtoon lähtö oli hyvä idea, kaiken muun lisäksi siitä syystä, ettei bloginkaan nimeä tarvitse vaihtaa.
Norjassa kevätkin nimittäin näyttää syksylle, harmaata, sadetta ja tuulta.
Ja välillä kaunista valkoista valoa, jota varsinkin etelämmästä tulevat ystävät eivät malta olla ihastelematta. 

Harmauden keskellä mikään ei piristä niin kuin värikäs aamiainen. 

DSC03422.jpg

Suosikkini viikonloppuaamuihin : BLT(A)-bagel, pensasmustikoita ja mutterikahvia !

DSC03425.jpg

BLT(A)-bagel

mahdollisimman tuoreita bageleita
filee-pekonia
Philadelphia-tuorejuustoa
tomaattia
avocadoa
rapeaa salaattia 

DSC03430.jpg

Omaan versiooni perinteisestä brunssiherkusta kuuluu perinteisten pekonin, tomaatin sekä salaatin lisäksi rapea bagel-pohja sekä avocado.

Puolita ja paahda tuore bagel uunissa tai leivänpaahtimen päällä ainakin sisäpuolelta.
Paista pekonit rapsakoiksi ja kuiva ylimääräinen rasva pois mikäli käytät muuta kuin filee-pekonia. 
Levitä molemmille puolikkaille Philadelphiaa, paloittele tomaatit ja avocado ja asetttele nätisti voidelluiden puolikkaiden päälle.
Kruunaa pekonilla ja salaatilla.

Nauti värikkäästä aamiaisherkusta ja aloita hyvä päivä !

DSC03433.jpg

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli