Kesäinen salaatti
En olisi voinut aloittaa tätä projektia parempaan ajankohtaan. Kesällä paatuneinkaan lihansyöjä ei voi välttää tuoreita kasviksia. Hevi-osastot pursuavat maukkaita herneitä, mansikoita, vesimelonia ja porkkanoita. Aina ne eivät toki ole se edullisin vaihtoehto, mutta toisaalta Suomen kesä on ohi ennen kuin se ehtii kunnolla alkaakaan, joten nautitaan näistä nyt sen aikaa kun se kestää.
Varsinkin hellepäivinä tuntuu usein, ettei tee edes mieli lämmintä ruokaa. Toisaalta olen aina vähän karsastanut ajatusta siitä, että sitä pärjäisi pelkällä vihersalaattipohjaisella salaatilla. Halusin opetella tekemään salaatteja, jossa on paljon kasviksia, mutta myös hiilihydraatteja ja proteiinia.
Lounastunnista kului hyvä tovi salaatin tekoon, mutta lopputulos oli sitä mitä olin toivonutkin; täyttävä. Tähän salaattiin laitoin tavallisen vihersalaattipohjan (salaatti, tomaatti, kurkku) lisäksi tuoreita herneitä, babypinaattia, marinoitua punasipulia, mozzarellaa, pastaa ja Lidlin tuorepestoa.
Punasipulin marinoin tämän ohjeen mukaisesti; https://kotiliesi.fi/resepti/marinoitu-punasipuli/ Kotoa ei tosin löytynyt punaviinietikkaa, niin laitoin tavallista etikkaa. Sokerin korvasin stevialla.
Pastana käytin Torinon kaura-porkkanatortiglionia. Pakkauksessa vakuuteltiin, että yksi pasta-annos sisältää noin 1,5 porkkanaa. Porkkanan lisäksi vaihtoehtoina löytyy parsakaali- ja punajuuriversio. En osaa sanoa maistuiko pasta kovinkaan porkkanaiselta, mutta ainakin annokseen tuli lisää väriä ja toisaalta, jos samalla tuli syötyä huomaamatta porkkana niin en pistä sitä pahitteeksi.
Vinkkejä arjen ruuanlaittoon ja tietoa esimerkiksi satokauden kasviksista löysin tästä oppaasta:http://kuluttajaliitto.fi/wp-content/uploads/2016/01/Tuunausopas_s48_2012_aukeamittain.pdf