Akut ladattu ja suuntana Hollanti!

Takana neljä mahdottoman monipuolista päivää Azoreilla ja tiimimme on taas valmiina seikkailuun! Tämän viikon aikana olemme lepäilyn lisäksi huoltaneet ja siivonneet Vahinea, täydentäneet sen ruokavarastoa ja suunnitelleet tulevaa reittiä. Seuraavaksi irrotamme köydet ja suuntaamme pohjoisen kautta koukaten kohti Englannin kanaalia ja Pohjanmerta. Seikkailumme toisen osuuden pituus on noin 1700 merimailia ja sen päätepisteenä on Hollanti. Osuuden tarkempi pysähdys varmistuneen kelien ja etenemistahdin myötä.

Neljässä päivässä Azoreilla ehdimme tehdä todella paljon. Satamakuume lieveni kullakin eri tavoin, mutta tässä joitakin otoksia miten keräsimme energiaa tulevia koitoksia varten:

Heini laski tiistaina laivan virallista karanteeni -lipun, kun koko tiimimme sai puhtaat covid-19 testitulokset.
Miia ja Paula lähtivät laukalle heti laiturilla nauttien pitkästä aikaa kuivasta maasta.
Paulan mukaan “Maa jalkojen alla tuntui epätodelliselta. Tätä hetkeä on odotettu! Tuntui kuin betonilaituri heiluisi jalkojeni alla.”
Suurin osa tiimistämme käytti ensimmäisen vapaapäivän viereisellä saarella sijaitsevan Ponta do Pico -nimisen tulivuoren huiputtamiseen. Nousimme viidessä tunnissa reitin lähtöpisteeltä huimaan 2351 metrin korkeuteen. Kuvassa Ellan salainen taukopaikka nousun aikana.
Reitti oli osittain hyvinkin haastava pitkän purjehduksen jälkeen, mutta huipun maisemat olivat kaiken sen työn arvoiset! Kuva laskeutumisen yhteydestä.
Seuraavina vapaapäivinä otimme hieman omaa tilaa. Emma, Ella ja Valtteri vuokrasivat auton päiväksi ja lähtivät tutustumaan Faial-saareen. Saarella navigointi oli kohtalaisen helppoa. Päätietä ajettiin vastapäivään ja nähtävyys merkkien kohdalta käännyttiin aina rantaa kohti. Matkan varrelta löytyi loistavia uimapaikkoja, korkeita vuoria, caldeira sekä vehreitä metsiä. Reissuun saatiin käytettyä koko päivä. Kuvassa tulivuoren purkauksen takia autioitunut majakka Faialilla.
Faialin saari vaikutti tutustumisen perusteella kauniilta ja siistiltä. Lumoavia paikkoja, joihin teki mieli jäädä pidemmäksekin aikaan oli paljon. Saimme nauttia tyhjistä mutkaisista teistä ja rannoista. Kuvassa Valtteri nauttimassa paikallisesta biitsistä.

Nyt nokka kohti pohjoista ja suuri meriseikkailu jatkukoon!

/Ale

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa