Parhaita uutisia

punaviini ja juustolautanen.JPG
Pidän kuvitteelliset bileet joka kerta, kun median huonojen uutisten valtameressä uiskentelee yksi hyvä uutinen. Tällä kertaaa jaan saaliini teidän kanssanne. Luvassa on hyviä uutisia muun muassa suomalaisilta, turkkilaisilta, Snoop Doggilta ja Madeline Stuartilta. Huonoja uutisia on vain Isikselle.
 

punaviini & juustolautanen.JPG

En ole koskaan ollut kännissä. En ole absolutisti, mutta pidän tolkutonta alkoholinkäyttöä syyllisenä moniin suomalaisten ongelmiin ja sairauksiin, joten riemastuin tästä uutisesta.

http://www.hs.fi/elama/a1305963503424

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi tiistaina tilaston, jonka mukaan suomalaisten alkoholinkulutus on laskenut. Kulutus väheni 9,1 litrasta 8,8 litraan sataprosenttista alkoholia.

Alkoholijuomien ostaminen on vähentynyt tasaisesti viime vuosina. Aiemmin kesäkuussa HS uutisoi, että myös matkustajatuonti vähentyi vuodesta 2013. – – Vaikka ulkomailta tuodaan paljon väkeviä, niin sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna kaikki alkoholin ostaminen on laskussa.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että nuoret hyväksyvät juomattomuuden entistä paremmin. Yksi syy saattaa olla myös ajankäytön muuttumisessa.

’Nuoret pelaavat ja istuvat tietokoneella. Se aika on poissa kavereiden kanssa ulkona pyörimiseltä. Harva juo yksin kotona ruudun ääressä.’”

Vielä kun me nuoret tekisimme jotakin hyödyllistä ja terveydellemme vähemmän tuhoisaa kuin 24/7 tietokoneella kyyristely.
 

auringonlasku.JPG

Jos edellinen uutinen sai huulet hymyyn, seuraava sai melkein kyyneleet silmiin. Turkilla on toivoa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1434166329972

”Turkkilaiset estivät viime sunnuntain vaaleissa demokratiansa horjahtamisen jyrkänteen reunalta.

Presidentti Recep Tayyip Erdogan vaati kansalta lupakirjaa, joka olisi mahdollistanut vallan keskittämisen hänen käsiinsä. Hän halusi konservatiivisen, islamiin nojaavan AK-puolueen saavan niin suuren enemmistön parlamenttiin, että Turkki olisi perustuslaissa voitu muuttaa presidenttijohtoiseksi. Kansalle kaupassa tarjottiin ”uutta Turkkia”: niin kutsuttua vakautta ja nationalistista uhoa kansalaisvapauksien tilalle.

Äänestäjät vyöryivät uurnille ja sanoivat ei. Valtaosa heistä ei kaipaa sulttaania johtajakseen.

– – Turkin uusi parlamentti heijastelee uudella tavalla maan kirjavuutta. Siellä on ennätysmäärä naisia, kristittyjä, kurdeja ja armenialaisia.”
 

tummat pilvet.JPG

Ja entäs tämä sitten! Isis on joutunut kohtaamaan uuden tuhoisan vastustajan:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1433830163714

”Islamiin 17-vuotiaana kääntynyt eteläsuomalainen opiskelijamies levitti vielä vuosi sitten Twitterissä Isisin propagandaa yli 10 000 seuraajalle. Nyt hän keskittyy verkkokeskusteluissa vakuuttamaan radikalismin tielle astuneet nuoret muslimit siitä, ettei Isis-järjestön uskonoppi kestä lähempää tarkastelua.

’Lähdin tukemaan Isisiä, koska se edusti ymmärrykseni mukaan puhtaampaa islamia. Kyse oli tietämättömyydestäni’, Abdullah kertoo HS:lle Skypen välityksellä tehdyssä haastattelussa. Hän ei turvallisuussyistä halua kohdata kasvokkain.

’Haluan auttaa radikalisoitumassa olevia Suomen musliminuoria ymmärtämään, ettei Isis ole ainoa tie. Olen ollut itse sillä tiellä ja kiitän Jumalaa, että käännyin takaisin.’

’Isoin juttu oli se, etten pystynyt oikeuttamaan Isisin tekoja klassisilla islamilaisilla teksteillä. En hyväksynyt avustustyöntekijöiden tappamista tai autopommeja’, Abdullah sanoo.

’Islamilaisen lain mukaan sodassa saa tappaa vain niitä, jotka fyysisesti taistelevat vastaan.’

Julkinen kääntyminen Isisiä vastaan on ollut Abdullahille henkilökohtainen turvallisuusriski.

Hän on perustanut uuden twittertilin @AlFinlandi, jossa hän väittelee Isisin tukijoiden kanssa.

’Joudun olemaan aika paljon varpaillani omani ja läheisteni turvallisuuden suhteen.’

Tästä huolimatta hän katsoo, että äärijärjestöihin vetoa tuntevia nuoria pitää auttaa erityisesti samanmielisten verkkokuplissa.

Tehokkain keino on argumentoida islamilaisella teologialla.

Abdullahin mukaan Isis on taitava irrottamaan erilaisia uskonnollisia määräyksiä asiayhteyksistään. Tietämättömät nuoret eivät osaa kyseenalaistaa radikaaleja oppeja, jotka esitellään heille puhtaana islamina.

’Isisin ideologiaa ei voi tuhota pommeilla. Siksi meidän valtavirran salafistien on noustava esiin. Meillä on samat islamilaiset lähteet kuin Isisillä, mutta toinen polku. On mahdollista osoittaa, että Isis on väärässä.’”
 

Kukkia ja korkokengät.JPG

http://www.boredpanda.com/down-syndrome-model-madeline-stuart-australia/

Australialainen Madeline Stuart, jolla on Downin oireyhtymä, pyrkii malliksi.

Kehitysvammaisten tulisi voida tehdä kaikkea, mihin he pystyvät. Tämä uutinen on askel sitä kohti.

Ihaninta jutussa on tytön äidin virke: “I feel so blessed to have a daughter like Maddy, I won lotto the day she was born”.

Vapaa suomennos: Olen niin siunattu, kun minulla on Maddyn kaltainen tytär. Hänen syntymänsä oli lottovoitto.

Jään odottamaan uutista median tiukasti rajaamien kauneusihanteiden romuttumisesta. Samoin siitä, että naiset, miehet, pojat ja tytöt eivät enää yritä tunkea itseään muiden luomiin muotteihin ollakseen ”oikeanlaisia”.
 

nainen ja mies.JPG
http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11629689/Snoop-Dogg-will-never-call-a-woman-a-bitch-or-a-ho-again.html

Uusia tuulia rap-maailmassa: Snoop Dogg lopettaa naisten huorittelun.

Uutinen on suorastaan historiallinen räppärin ajattelemattomista kommenteista ja toimittajan penseästä asenteesta huolimatta.

Hyvät uutiset, parempi mieli. Eikö totta?

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta syvallista uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (2)
  1. Kiitos Elina IHANASTA kommentista <3

    En tiennyt (vai muistanut?) että sulla on blogi! Tutustun heti, kun ehdin! 🙂

  2. Voi Aada, oon tosi iloinen, että oot alkanut (taas) bloggaamaan, sillä nautin jo nyt näistä sun blogiteksteistä ihan täysillä! Oot niin hyvä ja lahjakas kirjoittaja, ja musta on ihanaa että sun teksteissä on joku selkeä ajatus.

    Jee, seuraavaa postausta odotellessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *