Ladataan...
99800 Alaska

Minä inhoan kiirettä, stressiä, kireitä aamuja ja kiukkuisia iltapäiviä. Jokin aika sitten päätin tehdä asialle jotain. Päätin tehdä konkreettisia muutoksia, niin että aamuista tulisi sujuvampia ja iltapäivät töiden jälkeen eivät olisi tulenarkoja.

Aloitin muutamalla arkea helpottavalla asialla:
- Laitan illalla seuraavan päivän vaatteet valmiiksi itselleni ja Neiti Näpsälle. Ei enää vaatekaappien ovien paiskomista ja vaateturhautumisia. Sujuvasti vain vaatteet päälle ja kohti seuraavaa haastetta.
- Teen seuraavan päivän eväät valmiiksi itselleni jo illalla, ettei tarvitse niidenkään kanssa aamulla tuskailla. Nyt olen vienyt tämän jo niin pitkälle, että teen sunnuntaina illalla kolmen ensimmäisen arkipäivän eväät jääkaappiin valmiiksi. 
- Tavarat paikalleen illalla. Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse kissojen ja koirien kanssa etsiä hiusharjaa, reppua, kumppareita tms. 

Kun nämä on tehty, ovat aamut paljon leppoisampia. 

Herään ensin itse, laitan itseni valmiiksi, herätän Neiti Näpsän, hänelle vaatteet päälle, hellulle kahvi tippumaan ja aamupalalle. Näpsälle puuroa ja mulle smoothie. Sen jälkeen astmapiippu, hampaiden harjaus, hiusten laitto ja sitten pienempi voikin katsoa piirrettyjä. Minä lähden töihin ja hellu hoitaa kouluun saattamisen, kotoa lähtö 8.30.

Näillä rutiineilla aamut toimii, mutta sitten ovat vielä iltapäivät. Nälkäisenä kauppaan miettimään, että mitä ihmettä tänään syötäisiin! Kiire ja nälkä ovat kaikkein pahin yhdistelmä mulle, eikä se oikein Neiti Näpsänkään kohdalla toimi. Tästä seuraa kipinöitä sinkoavia yhteenottoja ja kaikkien hermot on palasina ennen kuin kello on 17.30 ja ruoka on pöydässä.

Aikaisemmin tosiaan olemme käyneet kaupassa monta kertaa viikossa ja tämähän luonnollisesti näkyy myös ruokakustannuksissa. Nyt olen neljän viikon ajan tehnyt niin, että käymme kaupassa vain lauantaina ja ostamme koko viikon ruokatarpeet valmiiksi. Tämä tietenkin vaatii viikon ruokalistan etukäteen suunnittelun. Olen suunnitellut ruuat niin, että teen ainakin yhden sellaisen ruuan, joka riittää kahdelle päivälle ja jos vaikka maanantaina keitän perunoita, keitän niitä niin reilusti, että tiistaina niitä voidaan paistaa lisukkeeksi. Tällä viikolla meillä syödään poronlihakeittoa (johon lihat keitin eilen valmiiksi), lasagnea, kinkkupastasalaattia, verimakkaroita ja poronkäristystä.

Näinä viikkoina meidän kolmen hengen perheen ruokakulut ovat olleet noin 80 euroa viikko ja tässä on mukana myös paperit ja pesuaineet. Sen lisäksi, että tämä pienentää ruokakuluja, olen huomannut tämän myös vähentävän meillä hävikkiä. Ruokaa ei heitetä roskiin vaan edellisen päivän ruokaa yritetään hyödyntää seuraavan päivän ruuanlaitossa tai työeväissä. Meillä syödään paljon hedelmiä, kasviksia ja marjoja ja ruokakuluja olennaisesti pienentää se, että kaupasta ei osteta lihaa. Ainoastaan kanaa ja satunnaisesti makkaraa, nakkeja tms. Lihat ja kalat löytyvätomasta takaa.

Se mitä olen oppinut nyt neljän viikon aikana, on mm. se että ostan liikaa ruokaa. Monesti ei kaikkea saada syötyä mitä viikoksi varaan ja esimerkiksi leipää onkin nyt pakasteessa koko ajan ja sulatellaan sieltä tarpeen mukaan.  Tällainen ennakointi ja suunnittelu vähentää lisäksi ns. turhuuksien ostamista. Ja se stressi, sitä ei enää ole. Kun menen suoraan töistä Neiti Näpsän kanssa kotiin, tiedän heti mitä alan laittamaan ruuaksi ja ruuanlaittoon kuluu vähemmän aikaa kuin ennen, osaksi etukäteisvalmistelujen ansiosta. 

 

Mitkä ovat teidän arjen kompastuskivet ja onko muilla otettu käyttöön konkreettisia keinoja stressin vähentämiseksi?

Ladataan...
99800 Alaska

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö.”

Näin kertoo osteopatiasta Wikipedia. Minusta osteopatia on neroutta ja olen löytänyt täysin itselleni sopivan hoitomuodon siitä, juostuani ensin hierojilla, fysioterapeuteilla ja jäsenkorjaajilla.  Lähtötilanteestani olen kertonut täällä. Monipuolinen liikunta ja säännöllinen venyttely auttavat kyllä, mutta välillä tilanne menee niin pahaksi, että turvaudun mielelläni osteopaattini Annin käsiin.

Tällä kertaa tilanne oli se, että alaselkäni oli todella kipeä, niin etten enää muistanut kivutonta päivää. Lisäksi kärsin pääkivuista ilman mitään selittävää syytä ja tällainen ei ole minulle tyypillistä. Siksipä soitin Annille. Jos olisin mennyt ”vain” hierojalle ja kertonut hartioideni olevan jumissa, olisi hieroja 30 – 45 minuuttia hieronut niska-hartia-aluetta. Sekin toimii, mutta…
… Anni aloittaa hoidon joka kerta varpaita ja jalkateristä. Hän käy koko kropan läpi varpaista päähän asti ensin selällään ja sitten mahallaan. Hän tunnustelee, löytää kipukohdat, jumit, krampit ja hellin ottein pehmittää ne pois. Hän ei väännä, paina, runno tai pakota mitään väkisin. Ensimmäisellä kerralla olin jopa hieman hämilläni, koska olin tottunut hierojan kovempiin otteisiin. Annin ote on hellä, varma ja osaava.

Tällä kertaa vikalista oli hurja. Alaselän kramppi, jonka takia mm. jalkaterä virheasennossa, vasen pohje jumissa, niska väärässä asennossa ja koko niska sekä kaularanka tukossa. Ei ihme että vähän särki päätä ja selkää. Tunnin käsittelyn jälkeen hoitosängyltä nouseminen tuntui tuskalliselta, mutta pikkuhiljaa, kun kroppa sai liikettä kipu hälveni ja iltaa kohti mentäessä huomasin olevani kivuttomampi kuin viikkoihin ja pääni tuntui selkeämmältä.

Annissa on nuoreksi ihmiseksi ihan hirvittävä määrä tietoa ja osaamista. Hänen kanssaan on helppo keskustella ja tällä hoitokerralla sain vahvistuksen sille mitä olen epäillyt jo pitkään. Suoliston hyvinvoinnilla on suora yhteys lihasten hyvinvointiin, sekä että sokerin poisjättäminen voi helpottaa selkäkipuja.

Aikuisasiakkaiden lisäksi Anni hoitaa myös koiria ja pieniä ihmisiä. Nuorin asiakkaansa on ollut 3 kuukautta vanha ja jo fysioterapeutiksi lukiessaan hän on erikoistunut lasten hoitamiseen ja hyvinvointiin.  Osteopatiassa käsitellään mm. asioita mitä meille ja meidän kehollemme tapahtuu jo siinä vaiheessa kun olemme vielä kohdussa ja mitä voi esim. rangalle tapahtua synnytyksen aikana.

Suosittelen lämpimästi kaikille, ottakaa selvää missä on lähin osteopaattinne ja käykää kokeilemassa.

Ladataan...
99800 Alaska

Tiedättekö mikä tuo on? Jos LG ohjaisi The Ring:in uudestaan, tuo ryömisi lattiakaivosta/ televisiosta/pyykkikoneesta. 

Kyllä. Pesin yhdessä kahdet sukkahousut, yhdet rintsikat ja mekon jossa oli vyö kiinni. Jos minusta ei kuulu vuorokauteen, olen juuttunut tuohon paholaissolmuun kiinni, tulkaa leikkaamaan minut irti!

Pages