Täydellinen gluteeniton sämpylä

image.jpg

Minä pidän leipomisesta ja mielelläni leivon kaiken leivän itse. Huomaan myös vähä vähältä vähentäväni valkoista viljaa. Kun syön leipää, syön enimmäkseen ruisleipää, jälkiuunipaloja tai itse juuresta tehtyä.

Viimeaikoina olen kokeillut gluteenittomia leipäreseptejä ja tämä on tällä hetkellä suosikkini. Siispä haluan jakaa sen kaikille! Sämpylä toimii hampurilaissämpylänä ja on erittäin riittävä välipala/aamupala/mikävaanpala. Energiapitoisuus on suuri ja näitä ei tarvii monta syödä että maha on täynnä ja nälkä pysyy pitkään poissa. Kokeile vaikka! 

Tässäpä sämpylöiden ohje:

 *6 munaa*juustoraastetta n. 5dl*jtn leseitä/kuituja/jauhoja n. 4rkl (minä laitoin mantelijauhoa, voi käyttää myös Pofiberiä tms…)*n. 3 rkl psylliumia Sekoita ja anna seistä vartin verran, lisää sen jälkeen n. 2 tl leivinjauhetta ja sekoita, mutta älä vaivaa. Kosteilla käsillä palleroiksi leivinpaperille ja 20 asteessa n. 10-15min. Seesaminsiemeniä tms. voi laittaa koristeeksi 🙂

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY

Sokerilakko.

Olen addikti. Olen koukussa sokeriin. 
Tälläkin hetkellä tunnen sokerin haittavaikutukset kropassani, olo tuntuu vetämättömältä, turvonneelta. Nukuin, mutta en kuitenkaan syvästi leväten. Ruuansulatus ei toimi, pää ei toimi, kroppa ei toimi. Onkin aika alkaa tositoimiin. Nimittäin sokerilakkoon.
Sokerilakko on ehkä väärä termi, koska en karsi kaikkea sokeria pois. Karsin vain pahan, valkoisen sokerin ja 90 % kaikesta lisätystä sokerista. 90 % siksi, koska piilosokeria on niin pirusti kaikkialla että sen 100 % karsiminen tuntuu utopialta. Olen joskus kuullut ohjeen, että jos jossain haluaa onnistua, niin se tulee tehdä 80 prosenttisesti. Ei pyrkiä sataan, koska silloin… No, joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Jos siis onnistun karsimaan kaiken sokerin vähintään 80 prosenttisesti, voin onnitella itseäni.
Olen jo vuosia sitten jättänyt pois valmisruuat, maustetut jugurtit ja kaupan mehut, niinpä nyt jää pois karkit, pullat, jäätelöt, maustetut rahkat, salaatinkastikkeet, siiderit, keksit, kuivatut hedelmät, kaupan myslit jne. Ruokavalioon jää silti esim. osa hedelmistä, vaikka niissä hedelmäsokeria onkin. Banaanin ja viinirypäleet jätän pois kuitenkin niistäkin.
Olen ennenkin ollut sokerilakossa. Kahdesta viikosta kuukauteen, puoleentoista kerralla. Muutos on mahtava! Energiataso on ihan eri, nukun paremmin, jaksan paremmin, ei kiukuta, verensokeri ei heilahtele, linnut laulaa ja elämä hymyilee.  Olen vuosia sitten kokeillut myös Jutta Gustafsbergin ”Go Fat Go”-dieettiä, joka on kyllä tehokas mutta minun kohdallani liiankin tehokas. Siitä enemmän joskus.

Nyt siis maanantaina alkaa sokerilakko, jonka lisäksi karsin myös muita elimistölleni huonoksi todettuja ruokia, kuten kaupan leivän (pl. jälkiuuniruisleipä). Tarkoitus olisi pitää tiukka linja ainakin kuukauden verran ja kun on siinä onnistunut, ei makeaa tee enää mielikään samalla tavalla kuin ennen.
Kohti parempivointista kesää 2015!

Toista sokerilakkolaista voit seurata täältä. Wish me luck ja haasta itsesi mukaan!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys