Mango sticky rice
Vielä kerkeen tähän Trendi haastaa -ruokajuttuun, -minkä ruoan haluaisin rantautuvan suomeen?
Klassinen Thaimaalainen jälkiruoka tahmea kookosriisi, eli sticky rice, ihan superhyvää; Olkaa hyvät:
(”Tahmariisiä”/Thai sweet rice/Glutinous Rice/sticky rice, (rakkaalla lapsella on monta nimeä)… (aasialaisesta kaupasta saa). Katso tarkkaan riisin teko-ohje, sillä sticky rice yleensä liotetaan yön yli, ja valmistetaan höyryttämällä!
Jos kuitenkaan et halua hifistellä riisin kanssa, niin puuroutuva riisikin käy.
Tänään tein puuroriisiin ekaa kertaa (koska Tallinnasta en löytänyt muuta). Ajattelin ensin että se ei ole sama, mutta kyllä toimi ihan loistavasti.
Tarvikkeet: Riisi, Mango, Kookosmaito, sokeri, suola
- Keitä riisi ohjeen mukaan (lisäsin joukkoon hiukan suolaa ja sokeria)ja jaa annoskulhoihin jäähtymään. Riisin voi laittaa myös muotilla ”kakuksi”.
- Kiehauta puolet kookosmaidosta ja laita joukkoon 0.5dl sokeria, anna vähän jäähtyä.
- Paloittele mango, ja asettele riisin päälle, ja kaada päälle kookosmaito.
(Koristeeksi laitoin muutaman mustikan ja kuivattua ruiskaunokkia, mutta minttukin olis oiva kombo tuohon.)
T. Anna
P.s. Kyllä näistä Tyttömakkaroistakin vois hitti tulla ;)
Kuvat: Anna/A&AatHome