Asiaa Orkideasta

Taas vähän tunnelmakuvia viime viikolta. Ostin juuri edellispäivänä kirpparilta 8 eurolla vanhan vihreää lasia olevan purkin kukille, ja nyt huomasin ihan tuosta kuvasta että olishan mulla ollutkin sellainen (tuolla takan sisällä säilössä?) Noh, tarviihan niitä. 

IMG_1894.jpg

Erikoisen Orkidean (jalopuikkokämmekkä) sain viime jouluna, kukat kuoli ja varsista tuli vähän harvat, mutta nyt se on alkanut hulluna rönsyilemään (siis tuolla taustalla tason päällä keltaisessa purkissa). Siitä kasvaa kolme uutta vartta, ja ne pitenee ihan silmissä. Olen jo alkanut kiinnittelemään niitä noihin pitkiin varsiin. 

Keksin laittaa tuon alemman lähikuvan kukasta kukkakauppa Broncon facebook-sivuille ja mukaan viestin, jossa kysyin, että mitä teen tuolle? Tuleeko siitä vielä kukkanen vai voinko katkoa isommat varret pois? Ja heti tuli vastaus! Kyllä nykyään on niin helppoa viestitellä, kun puhelimella vaan ohimennen voi laittaa postia!

Sain piitkän vastauksen, jossa neuvottiin laittamaan kasvi kasvukauden loputtua lokakuussa viileään ja kastella silloin niukasti kerran kuussa, kunnes uudet nuput ovat muodostuneet. Sen jälkeen kesällä kasvi siirretään lämpimään auringonvaloon ja kastellaan runsaasti.

Olen joskus kuullut ohjeen, että orkidea upotetaan kerran viikossa puoleksi tunniksi veden alle ja niin olen toiminut ja on se hengissä ainakin pysynyt. Toi kerran kuussa talvella oli uutta ainakin mulle. 

TÄSSÄ vielä oikein perusteelliset Suomen Orkideayhdistyksen ohjeet, jotka mulle kukkakaupasta linkitettiin. 

IMG_2097.jpg

IMG_2098.jpgIMG_1919.jpg

IMG_1921.jpg

IMG_1926.jpg

IMG_1938.jpg

IMG_1944.jpg

 

IMG_1976.jpg

Kuvat: Anna N

P.S. Oletko huomannut Perjantaisen 2Kotia -postaukseni? Pääset lukemaan sen TÄÄLTÄ. 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Mahtavaa, mä sain juuri lahjaksi kaksi orkideaa, jotka kukkii upeasti – tendenssi on ollut tappaa kaikki mutta näitä aion yrittää vaalia!

    1. Joo, en mäkään ole koskaan uusia kukkia nähnyt! Yleensä ne kuivuu lopulta pystyyn kun ei viitti kastella enää !Mä yritän myös tällä kertaa. 🙂

  2. Teillä on kyllä niin kaunista ja tuo viimeinen kuva, ihana. Liljatkin tosi nättejä, harmi vain niiden voimakas tuoksu.

    1. Voi kiitos, ja on kyllä inhottavaa jos tuoksu häiritsee. Mulla ekaa  kertaa tuli joku aika sitten ahdistus hyasintista ja olin jo ihan kauhuissani että enkö enää koskaan voi ostaa niitä kotiin. Aion kyllä kokeilla vielä joskus, jos se olikin jotain muuta… siitepölyä tai jotain? 

      Kukka-allergia olis katastroooffi mulle 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *