D i y, Paljettityyny

Unohtunut DIY-ohje ! Muistaako joku taitteluohje tähtispluunaan postauksen? Tässä nyt kuva-arkistojen kätköistä putkahti esiin kuvia ja älysin että olin unohtanut koko jutun ! Näin voi käydä vain kun valokuvia on viisitoistatuhatta, eikä ne ole juuri missään järkevässä järjestyksessä ! Huh, mun pitäis kyllä siivota noita valokuvakansioita… No, mutta tässä se nyt tulee, siis ohje, mitä varten alunperin tuota tähtisapluunaa tarvitsin ! olkaatte hyvät :

IMG_6831.JPG

IMG_5732.JPG

Andy ”poseeraa” ihan omaan tyyliinsä, ei ollenkaan niinkuin minä toivoisin (no näkeehän tosta että se on ”mies”!)… Lisäksi sen on pakko tunkea jokaiseen kuvaan, yleensä se tulee istumaan kameran eteen niin että kuvassa ei näy muuta kuin koiran pää.

tytyt.jpg

Ensin värjäsin annon valkoisen pellavatyynyliinan ja oman vanhan ohuen puuvillapaidan. Tarkoitus oli tehdä liukuvärjäystä ja tein molempiin tiukkoja solmuja, mutta ne aukesivat pesukoneessa ja liukuvärjäystä tuli vain hiukan tyynyliinan yläkylmaan ja paidan toiseen hihaan ja kainaloihin ! Ihan hirveä, se näytti siltä kun olisi deodorantit levinneet, joten paita oli entinen. Paidasta tuli siis pohja tähteä varten kun valmiiseen tyynyliinaan se olisi hankalampi ommella.

Tein ensin sopivan kokoisen tähtikaavan tyynyliinan päälle sovitukseen, ja sitten piirsin tussilla ääriviivat paidan kankaaseen ja leikkasin tähden siitä irti.

tytty.jpg

IMG_5716.JPG

IMG_5721.JPG

IMG_5722.JPG

Tarvittavat tarvikkeet tyynyliinan lisäksi:

IMG_5723.JPG

IMG_5719.JPG

Paljetit ommellaan yksi kerrallaan, mutta lankaa ei tarvitse jokaisen välillä solmia taakse. Kun ensin pujotin paljetin neulan läpi, niin sitten laitoin vielä pienen helmen (niin pienen että juuri ja juuri ohut neula kulki sen läpi) ikään kuin stoppariksi, jotta voin mennä takaisin samasta kohdasta paljetin keskeltä ja paljetti pysyy paikallaan. Sitten vain takaisin kankaan etupuolelle ja seuraavan paljetin ja helmen pujotteluun….

IMG_5735.JPG

tyy.jpg

Alunperin tarkoitus oli tehdä tähti, joka on täynnä paljetteja, mutta ensimmäisen sakaran jälkeen tajusin, että mun paljetit ei ikinä tuu riittämään noin isoon alueeseen. Sitten ompelin paljetit noin, että ne häviää ”alaspäin” ja siitä tulikin parempi ja hienompi kuin alkusuunnitelmasta! Plus bonuksena se oli paljon nopeammin valmis ! Tuonne missä on kaikkein vähiten paljetteja, ompelin sinne tänne pelkkiä pikkuhelmiä, vaikka ne ei niin hyvin tuossa kuvassa nyt näykään. Mutta livenä on hieno.

IMG_6830.JPG

Ja ketä sanoo, että tästä tarvii toteuttaa tyynyliina ? Tässähän on loistokas idea vaikka vanhan tylsän neuleen kyynärpäihin pienet tähti- paljettilaput, tai vaikka iso tähti neuleen selkään tai etupuolelle… Tai eihän sen tarvii olla edes tähti, se voi olla esim pallo tai sydänkin ! Joka tapauksessa paljetit on pääasia ! Hih

tyyy.jpg

IMG_6825.JPG

Ja siis liukuvärjäys tyynyyn sai jäädä, se on ihan kiva, mutta siinä piti olla paljon enemmän kuvioita. Jos jollakin on vinkkejä hienon liukuvärjäyksen aikaansaamiseksi, niin ottaisin ilomielin vastaan ! (nim. toinen tyynyliina, johon piti tulla laikkuja, näytti lähinnä autonkorjaajan käsienpyyhkimis-rätiltä.)

IMG_6840.JPG

tyyn.jpg

Ja vielä viimeisenä blogi-kumppanini pallo-postaus. Pallo on niin rakas, se roikkuu aina hampaissa !

Ja miksi tennispallot on aina keltaisia ? Mukavaa loppuviikkoa !

A&A

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *