Diy: kristallikruunu ja helppo vessaremontti

 

Ehkä maailman nopein vessanremontti-vinkki, ja tulee hieno! Ensin vaan tarvittiin kristallikruunu remontointivaloksi! Kristallikruunuja kylpyhuoneisiin ei ole kovin paljon tarjolla tai sitten ne on aika hintavia. Siis tarkoitan nyt kosteaan tilaan tarkoitettuja. Me tehtiin itse vanhasta kristallikruunusta. Ideana oli pieni minikruunu, joka kiinnitetään kattoon spottivalon päälle!   

Kruunusta otettiin vain tuo sisäpuolen pienempi kehikko, joka spreijattiin valkoiseksi ja siihen kiinnitettiin pelkistä pienistä kristalleista tehtyjä pötköjä. 

Sitten vielä alhaalta kaikki solmittiin yhteen ohuella rautalangalla.

Kylpyhuoneessa oli siis miehet tehneet ensin katon, jossa oli yksi spotti keskellä ja kaksi tuolla takana tulevan suihkun yllä. Keskimmäisen spotin ympärille laitettiin kruunu. 

 

Kun kruunu oli katossa, niin voitiin siirtyä vessanpöntön päällystykseen. Seinät oli jo tässä vaiheessa sisko kerinnyt anoppinsa kanssa laittamaan,  joten minä en kerinnyt kamerani kanssa ottamaan ennen kuvia. Samalla kipsilaastilla kuitenkin laitettiin pöntön ympärys kuin seinätkin. Me ollaan siskon kanssa rempattu tällä samalla ohjeella jo 2 vessaa. Ja kohta tehdään kolmaskin, niin kiva siitä tulee! (ja kipsilaasti maksoi alle 20 euroa).

Tämä vessaremppa onnistuu vanhojen laattojen päälle ja on ihan loistava, hieno ja edullinen ratkaisu silloin jos haluaa nopeasti valmista ja laatoittaminen uudelleen tuntuu liian työläälle. Nyt ollaan siskon luona, mutta ensimmäinen remppa tehtiin meidän pikkuvessaan. 

Mulla oli selkeä visio betoniseinästä ja tomerana tyttönä marssin bauhausin remppaosastolle sisustuslehti kainalossa kun toisessa kädessä vedin sellaista vedettävää koria! Esittelin lehdestä betoniseinän kuvia miesmyyjille ja ne teilasi heti koko idean, mutta en antanut periksi. Halusin Knauf  Goldband -kipsilaastia (olin lukenut että joku oli laittanut juuri sen nimistä)  ja jotain millä kiinnitän sen laattojen päälle. Miehet kikatteli keskenään ideaani ja erityisesti sitä koria että silläkö meinasin laastisäkkiä kuljettaa? 

No sitten soitettiin jollekin "tietäjälle" ja lopulta sain ohjeet "betoniseinän" tekoon: 

1. Ensin putsataan laattojen pinnat pölystä ja liasta. 

2. Levitetään laastikammalla  ihan ohut huntumainen kerros tavallista rappauslaastia (siis sellaista mitä laitetaan esimerkiksi myös silloin kun halutaan laatoittaa seinää). Tämä tekee sen että kipsilaasti pysyy seinässä hyvin. 

3. Kun laasti on kuivunut, voidaan alkaa levittämään kipsilaastia seinään. Kipsilaastia levitetään saumauskumilla/silikonilastalla. Pinnasta tulee juuri sellainen kun haluat, mahdollisimman tasainen tai rosoinen ja elävä. Kipsilaasti kovettuu ämpärissä, joten sitä on tehtävä pienissä erissä. Pussissa on sekoitussuhde, mutta ainekset ovat siis vesi ja kipsijauho. Ne sekoitetaan keskenään ilmavaksi vaahdoksi, ja eikun seinään.  

4. Sitä voi vielä viimeistellä hiomalla rosoisuutta pois hiekkapaperilla jos haluaa (reunat ja kulmat ainakin). Minä maalasin meidän vessan seinät valkoisella maalilla, vaikka kipsilaasti itsessäänkin on ihan kauniin värinen vaalean harmaa.

Siskolla on samassa tilassa myös suihku ja sen takia seinään laitettiin vielä Sasu saunasuojaa, se tekee pinnasta vettä hylkivän (ja sekin neuvottiin kyllä liikkeessä, että ei olla ihan itse keksitty, haha) Ihan helppoa ja nopeaa, vai mitä?

Myyjät toivottelivat hymyillen "Onnea" mun remppaidealle kun lähdin laastisäkin kanssa kassalle, ne ei ikinä uskonut että mun idea vois onnistua, mutta me onnistuttiin ihan täydellisesti. 

Tulee kyllä tosi kauniit seinät, suosittelen kyllä jos vessaremontin haluaa edullisesti ja nopeasti, lopputuloksen olevan silti laadukkaan näköinen.  Ja nainen pystyy tämän kyllä ihan helposti yksin tekemään jos kotona mies on sohvalla lorvailija, haha ! 

 

 

Kommentit

Juuli Karoliina

Meillä tehtiin viime syksynä sekä kylppäriin että pikkuvessaan samanlainen laastipinta. Saatiin myös osaksemme epäuskoisia katseita maalikaupoissa, samanlaista "betonipintaa" oli monet käyneet kyselemässä, mutta kenelläkään ei ollut tietoa miten se toteutetaan ja sopiiko märkään tilaan. Itse otettiin asioista selvää ja hyvin on toiminut molemmissa tiloissa!

Ihana tuo pieni kristallikruunu! :)

annaandandyathome

Ja seinästä tulee niin hieno! Voisin tehdä samanlaiset seinät ihan uuteenkin taloon ja oikein valtavan isoon kylppäriin olis ihanat! Mua muuten ihmetytti että miten ne ei remppakaupoissa tiedä, eikö muutkin oo kyselleet ! Monessa kaupassa on ihan silmät pyöreenä katottu että ei tuu onnistumaan?? 

Jei, mä jo ootan postausta teijän kylppäristä :) 

 

Emputti (Ei varmistettu)

Hep! Tää varmaan toimis myös keittiön välitilassa!? Jään odottelemaan kuvia valmiista vessasta :) P.S. Kyllä rautakauppojen myyjät pitäs jollain tavalla pitää kärryillä sisustustrendeistä ;)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Joo hei, ihan loistavasti toimis keittiön välitilassa! Mä koitan saada valmiista kuvia pikapikaa :) (mulla on siis kuvat jo kamerassa)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin voiko tota kipsilaastia laittaa ihan suihkulaattojenkin päälle? Kestää vettä ja Ei rapise alas jos laittaa saunasuojaa?

annaandandyathome
A&A at HoMe

Joo Joo, voi laittaa! Ei se muutenkaan "rapise" alas, mutta saunasuoja ikään kuin "pinnoittaa" sen. Jos ei laittais saunasuojaa, niin pinta olisi suihkun ja vesipisaroiden jäljiltä ihan tumma märkä läntti, koska se on huokoinen, mutta se kyllä kuivuu. 

Tossa on 3 kerrosta saunasuojaa, josta 1 purkki oli valkoisella sävytetty. Ja siis on ihan suihkun seinässä ja mitään ei näy seinässä suihkun jälkeen nyt kun siinä on tuo saunasuoja. ääh selitinkö liian monimutkaisesti...

Siskoni oli ajatellut ensin itse että laittaa jotain venelakkaa tms, mutta joku maalariammattilainen oli neuvonut että nimenomaan saunasuojaa, koska siinä on homesuojakin ja se hengittää...  Tulee ihan sairaan hieno, mä voisin jopa laittaa ihan uuteenkin kylpyhuoneeseen laattojen sijasta ton!

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä ihanasta vinkistä ! Niin koitan tota tekniikka meidän kylppäriin :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Siitä tulee hieno :) Sen kanssa ei voi epäonnistua ;) 

NooraI (Ei varmistettu) http://www.arjenjaloissa.blogspot.com

Moi. Oliko tässä tai omassa rempassasi toteutus tehty laatan päälle? Etsin ratkaisua kamalaan kodinhoitohuoneeseen, josta laatan purkaminen ennen putkiremppaa on tekemätön paikka.

annaandandyathome

Juu Noora, voi laittaa vanhan laatan päälle.

Ensin saneerauslaastia ohut "huntumainen" kerros harvalla laasti-kammalla, ja sen päälle kipsilaasti. Älyttömän helppo ja halpa! 

Tässä on meidän vessan ennen kuvat! Ihan boordit ja kaikki saumat ynnä muut menee piiloon, ja seinästä tulee ihan tasainen! Siis tuon laatan päälle laitettiin:

http://www.lily.fi/blogit/aa-home/pikkuvessa-varoitus-sisaltaa-alloja-kuvia

Ja siskon luona on sama kipsilaastiseinä myös suihkutilassa, mutta sen päälle on laitettu sasu saunasuoja (musta se valkkas hiukan valkoisen, ettei ihan läpinäkyvää). 

Mun vessa taas oli pitkään ihan ilman mitään, mutta sitten maalasin kerran valkoisella seinät. 

NooraI (Ei varmistettu) http://www.arjenjaloissa.blogspot.com

Kiitos vastauksesta hei! Pelastus lienee tässä.

annaandandyathome

Ollos hyvä, ja ihana blogi sulla, kävin kylässä äsken kun oli luppoaikaa hiukan. Varsinkin se synttärikakku oli huikean hieno! 

Lenita
Romusta Ruusuksi

Voi pojat, tässä pelastus lienee minunkin kylppäriin, ei nimittäin ihan hirveesti tekis mieli maksaa tuhansia euroja kaakeleiden uusimisesta suihkutilaan sehän on kymppitonnin paukku.

Oliko rautakaupoissa puhetta mitään siitä, että voiko home jäädä mitenkään muhimaan/kasvamaan laastin ja vanhan laatan väliin märkätilassa? Vedeneristys kun on vanhan laatan alla, vai tekeekö suojaus niin pitäväksi?

Minulla vain lattia on myös ruman värinen, oisko sille mitään vinkkiä? Märkätilassa ei taida voida kajota kuitenkaan lattiaan, kun on lattialämmitykset ja kaikki, mitä olet mieltä?

Näyttää muuten erittäin hyvältä!!! :)

annaandandyathome

No juuri siksi se sasu tai supi saunasuoja sinne suihkutilan seinään, koska siinä on kunnolliset homeenestoaineet, sekä se hylkii likaa ja vettä (tämä on ihan rautakaupassa ammattilainen neuvonut). Äsken vielä varmistin tuolta sivuilta, niin supi saunasuoja soveltuu ainakin sekä puu, että betonipinnoille, ja nimenomaan kosteantilan seiniin ja kattoon. 

Siskon suihkuun ei jää ollenkaan sellaista "märkää länttiä" suihkun jäljiltä seinään, vaan se saunasuoja tekee nimenomaan sellaisen suojakelmun siihen laastin pintaan. Eli ei se vesi todellakaan mitenkään imeydy siihen seinään, jos sitä pelkäsit? 

Meillä muuten lattiassa sama ongelma! En tykkää siitä ollenkaan (perus ruskea 10x10 laatta), ja lattialämmitys myös alla. En osaa sanoa tuosta lattiasta, siitä pitäis kysyä joltain ammattilaiselta. Ammattilaisiltakin kysyttäessäkin täytyy kyseenalaistaa vastauksia ja kysyä muiltakin, sillä mulla on ainakin niin paljon kokemuksia sellaisista "ei niin voi todellakaan tehdä"? kun taas joku toinen sanoo, että ilman muuta, teet näin ja näin... 

 

annaandandyathome

Ja juu, siis musta myös tuo näyttää tosi hyvälle! Itse asiassa siskolla on juuri suuri kylppäriremontti saunaosastoineen menossa, ja se ei laita laattaa ollenkaan sinne seinille, vaan tämän laastin! Se on  niin tykästynyt tähän, että niillä on sekä yläkerran pikkukylppäri suihkuineen, pieni vessa, ja nyt vielä alakerran iso kylppärikin kaikki betoniseinillä! 

Lattiaan niille toki tulee laatta!

Lenita
Romusta Ruusuksi

Voi ihana, kiitos paljon vastauksestasi! Tämä luo todellakin toivoa, ja pitää heti illalla miehelle tällaista ehdottaa. Katsotaan meneekö hallituksessa läpi. ;)

Kyllä juuri sitä ajattelin, etteihän vesi pääse millään imeytymään seiniin. Meillä on keittiössä välitilassa rouheata tiililaattaa muurattuna ja siihen laitettiin kivelle tarkoitettua suoja-ainetta, ja hyvin on toiminut. Tällainen myös pulpahti mieleeni, että oliko puhetta, tarviiko käsittelyä uusia joskus?

Meillä on kans 10x10 laattaa, mutta värinä sinivihreä, auts. :( Jos jotain positiivista niistä etsii, niin saumat on valkoiset, eli jos tekis valkoiset seinät niin sais jotenkuten mätsäämään.  Lattiaa pitää selvitellä, äkkiseltään ajateltuna lämpöhän ei varmaan pääse niin hyvin pintaan, jos päällä lisä kerrosta. Mutta who knows...

Tehtiin muuten lasten kanssa nuita ihania söpöjä pääsiäispupuja. Niistä tuli tosi hienoja, kiitos ohjeista!

annaandandyathome

Joo, miesten päätä on monesti hankala kääntää! tai ainakin meillä! 

Niin, en tiedä huomasitko, että olin aiemminki johonkin kirjoittanut, mutta siskoni sävytti jo rautakaupassa saunasuoja-aineen valkoiseksi. 

En mä kyllä tiedä tarviiko sitä uusia? Ei nyt saunatiloihinkaan kovin usein niitä uusita, niin en usko että tarvii? Vai tarviiko saunaan uusia seiniin niitä suoja-aineita? mä en ainakaan oo ikinä uusinu...

Ihanaa, jos teitte pupuja! Ajattelinki, että lapset vois tykätä tehdä niitä.

Lenita
Romusta Ruusuksi

Jes, hallitus otti idean kuuleviin korviinsa! Nyt vain miettimään mahdollisesti sopivaa toteutusajankohtaa. Tää oli niin hyvä juttu!

Kyllä, lukaisin sävytyksestä ohimennen, mutta hyvä kun vielä muistutit.

No ei kyllä oo tullu uusittua.  Siis minulla hömppä pää miettii tuota meidän suihkutilaa, kun vesi on aika kova kuluttamaan pintoja, ja meillä roiskeita tulee reilusti sivuseinälle, ja lapset läärää vedellä, niin sitä vain mietin. Mutta sehän pitäs näkyä, jos sattus tarvitsemaan uusintoja, kun pinta on huokosta... :) 

 

annaandandyathome

Varmaan sen huomaa, jos se kuluu jotenkin... Kyllä mun siskollakin on se suihkutila niin että seinään aina roiskuu ja lapsen kanssa siellä myös läträtään. Ja hyvin on kestäny, ainakin näin vuoden verran :) Ja jei, ihanaa kun hallitus ei tyrmännyt ideaa, haha! 

Se on muuten oikeasti aika nopeasti tehty remppa! Ihan me ollaan viikonlopussa tehty, ja vielä tyttöjen kesken! Meidän vessa tehtiin yhessä illassa, että siinäkin mielessä loistava remontti!

petraOs (Ei varmistettu)

Tää on niin huippu idea! Meillä 90-luvun loppupuolella tehdyssä vessassa on vaaleanpunaiset marmorikuvioiset laatat + boordilaattaa vielä kaiken kruununa, ja siitä on nyt päästävä helposti ja edullisesti eroon. Se vaan mietityttää, että miten tuollaisesta tasoitteesta tehtyä seinää saa pidettyä puhtaana tai siis onko vaikea pyyhkiä?

annaandandyathome
A&A at HoMe

On tosiaankin huippu juttu! Ei mulla mitään ongelmaa ole ollut puhtaana pitämiseen? Meidänhän vessassa on maalattu pinta vielä päällä, ja siis olen ihan rätillä sitä pessyt/pyyhkinyt (harvoin)...

Siskon suihkutila/kylppärissä on taas sita saunasuojaa, joka tekee sellaisen hylkivän pinnan. Sillä on ainakin 2 vuotta vanhana se vielä ihan kuin uutena... Ja lapsi siellä vielä läträä ja loiskuttaa, eikä mitään jälkiä ole missään, ainakaan minä en ole huomannut. Niillä kun on tosiaan suihkussakin tuo seinä, niin kyllä sitä voi ihan pestä. 

Ehkä jos jättäis ihan vaan sille laastille, niin se voi olla hiukan huokoinen, mutta saunasuojaa siinä päällä ei kyllä näy, se on niin "näkymätön". 

PetraOs (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta! Laitamme siis sitä saunasuojaa ainakin hanan kohdalle ja pytyn viereen, noista miehistä kun ei koskaan tiedä... ;)

0ssi (Ei varmistettu)

Hei.

Tekstisi perusteella tein oletuksen, että asut mahdollisesti omakotitalossa? Pohdin, onkohan kukaan toteuttanut vastaavaa muutostyötä asunto-osakeyhtiössä ja miten tällöin mm. isännöitsijä on toimenpiteisiin reagoinut? Kerrostalo-remontoinnin haittapuolena on aina v*ttumaisen isännöitsijän kanssa asiointi.

- Ossi

annaandandyathome
A&A at HoMe

Kyllä, ihan oikein oletit.

Me ollaan laitettu laastiseinä jo kahteen vessaan ja kahteen kylpyhuoneeseen. Siis siskoni luo ja meille. Tässä pitää olla kunnollinen vesieristys alla tietenkin. Meillä kotona, asunnon ostettuamme oli esimerkiksi tehty juuri pari vuotta sitten ammattilaisten toimesta täydellinen kylppäriremontti, joten oletan, että vesieristys on siellä kunnossa... En  tykännyt laatoista, joten teimme sen vain siihen päälle. Eli siellä on edelleen ne samat, kunnossa olevat vesieristeet ja kaakelit alla. Lisäksi mua rautakaupassa neuvottiin, että laastin päälle voi suihkutilaan laittaa saunasuojan, sillä siinä on homeenestot ja se hengittää. 

En osaa sanoa, miten asunto-osakeyhtiössä voi tehdä omia juttuja? Saako kylppärin kaakeleita maalata kaakelimaalilla vai haetaanko siihen joku lupa? Eikö tuo nyt ole aika samankaltainen asia? Kysy isännöitsijältä. Tässähän ei millään lailla rikota vanhaa kylpyhuonetta, kaakeleita tai vesieristystä, vaan kaikki pysyy ennallaan. Ja päälle tuleva laasti on hengittävä, joten sekään ei voi olla haitallinen mitenkään.  

Niin, ja jos haluaa uuden remontin tehdä, niin eikös se isännöitsijä vain tarkasta vesieristeet ja että ne on laitettu oikein? Ei kait se nyt voi määrätä, millaisen laatan tai pinnan sen päälle tekee? vai voiko?

Azure (Ei varmistettu)

Hei,
millaista laastikampaa käytit saneerauslaastin levitykseen? Oliko tuo tartuntapinta siis sellainen urainen vai tasainen (kuvissa näyttää tasaiselle)?
Miten pinta on kestänyt käytössä?

annaandandyathome
A&A at HoMe

Moikka,

Mulle neuvottiin silloin että "ohut huntu" saneerauslaastia seinään... ihan tavallisella laastikammalla laitoin, mikä nyt jostain varastosta silloin löytyi. Tarkoitus oli siis saada ohut, röpölöinen pinta sileän laatan päälle, jotta kipsilaasti pysyy siinä.

On pysynyt ihan tosi hyvin. Siskollani siis on tämä seinä myös suihkun seinässä, ollut pari vuotta jo, eikä ole mennyt miksikään.  

t. anna

Siniteee (Ei varmistettu)

Moikka! Muistatko paljon kipsilaastia kului ja minkä kokoiseen vessaan? Olen harkinnut tällaista käsittelyä meidän pikkuvessaan, joka on noin puoltoista neliötä niin mietin, että meneeköhän siihen tuollainen 20kg säkki vai pärjääkö vähemmällä (https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/k%C3%A4sikipsilaasti-goldband-20kg)?

Kommentoi