Diy: kristallikruunu ja helppo vessaremontti

 

IMG_6775.JPG

Ehkä maailman nopein vessanremontti-vinkki, ja tulee hieno! Ensin vaan tarvittiin kristallikruunu remontointivaloksi! Kristallikruunuja kylpyhuoneisiin ei ole kovin paljon tarjolla tai sitten ne on aika hintavia. Siis tarkoitan nyt kosteaan tilaan tarkoitettuja. Me tehtiin itse vanhasta kristallikruunusta. Ideana oli pieni minikruunu, joka kiinnitetään kattoon spottivalon päälle!   

asa.jpg

IMG_6745.JPG

IMG_6712.JPGIMG_6719.JPG

aa.jpg

IMG_6735.JPGIMG_6706.JPG

Kruunusta otettiin vain tuo sisäpuolen pienempi kehikko, joka spreijattiin valkoiseksi ja siihen kiinnitettiin pelkistä pienistä kristalleista tehtyjä pötköjä. 

Sitten vielä alhaalta kaikki solmittiin yhteen ohuella rautalangalla.IMG_6764.JPG

aua.jpg

IMG_6758.JPG

IMG_6767.JPG

Kylpyhuoneessa oli siis miehet tehneet ensin katon, jossa oli yksi spotti keskellä ja kaksi tuolla takana tulevan suihkun yllä. Keskimmäisen spotin ympärille laitettiin kruunu. 
ann.jpg

IMG_6770.JPG

 IMG_6787.JPG

Kun kruunu oli katossa, niin voitiin siirtyä vessanpöntön päällystykseen. Seinät oli jo tässä vaiheessa sisko kerinnyt anoppinsa kanssa laittamaan,  joten minä en kerinnyt kamerani kanssa ottamaan ennen kuvia. Samalla kipsilaastilla kuitenkin laitettiin pöntön ympärys kuin seinätkin. Me ollaan siskon kanssa rempattu tällä samalla ohjeella jo 2 vessaa. Ja kohta tehdään kolmaskin, niin kiva siitä tulee! (ja kipsilaasti maksoi alle 20 euroa).

Tämä vessaremppa onnistuu vanhojen laattojen päälle ja on ihan loistava, hieno ja edullinen ratkaisu silloin jos haluaa nopeasti valmista ja laatoittaminen uudelleen tuntuu liian työläälle. Nyt ollaan siskon luona, mutta ensimmäinen remppa tehtiin meidän pikkuvessaan. 

Mulla oli selkeä visio betoniseinästä ja tomerana tyttönä marssin bauhausin remppaosastolle sisustuslehti kainalossa kun toisessa kädessä vedin sellaista vedettävää koria! Esittelin lehdestä betoniseinän kuvia miesmyyjille ja ne teilasi heti koko idean, mutta en antanut periksi. Halusin Knauf  Goldband -kipsilaastia (olin lukenut että joku oli laittanut juuri sen nimistä)  ja jotain millä kiinnitän sen laattojen päälle. Miehet kikatteli keskenään ideaani ja erityisesti sitä koria että silläkö meinasin laastisäkkiä kuljettaa? 

No sitten soitettiin jollekin ”tietäjälle” ja lopulta sain ohjeet ”betoniseinän” tekoon: 

1. Ensin putsataan laattojen pinnat pölystä ja liasta. 

2. Levitetään laastikammalla  ihan ohut huntumainen kerros tavallista rappauslaastia (siis sellaista mitä laitetaan esimerkiksi myös silloin kun halutaan laatoittaa seinää). Tämä tekee sen että kipsilaasti pysyy seinässä hyvin. 

3. Kun laasti on kuivunut, voidaan alkaa levittämään kipsilaastia seinään. Kipsilaastia levitetään saumauskumilla/silikonilastalla. Pinnasta tulee juuri sellainen kun haluat, mahdollisimman tasainen tai rosoinen ja elävä. Kipsilaasti kovettuu ämpärissä, joten sitä on tehtävä pienissä erissä. Pussissa on sekoitussuhde, mutta ainekset ovat siis vesi ja kipsijauho. Ne sekoitetaan keskenään ilmavaksi vaahdoksi, ja eikun seinään.  

4. Sitä voi vielä viimeistellä hiomalla rosoisuutta pois hiekkapaperilla jos haluaa (reunat ja kulmat ainakin). Minä maalasin meidän vessan seinät valkoisella maalilla, vaikka kipsilaasti itsessäänkin on ihan kauniin värinen vaalean harmaa.

Siskolla on samassa tilassa myös suihku ja sen takia seinään laitettiin vielä Sasu saunasuojaa, se tekee pinnasta vettä hylkivän (ja sekin neuvottiin kyllä liikkeessä, että ei olla ihan itse keksitty, haha) Ihan helppoa ja nopeaa, vai mitä?

assa.jpg

IMG_6811.JPG

IMG_6816.JPG

IMG_6802.JPG

Myyjät toivottelivat hymyillen ”Onnea” mun remppaidealle kun lähdin laastisäkin kanssa kassalle, ne ei ikinä uskonut että mun idea vois onnistua, mutta me onnistuttiin ihan täydellisesti. 

Tulee kyllä tosi kauniit seinät, suosittelen kyllä jos vessaremontin haluaa edullisesti ja nopeasti, lopputuloksen olevan silti laadukkaan näköinen.  Ja nainen pystyy tämän kyllä ihan helposti yksin tekemään jos kotona mies on sohvalla lorvailija, haha ! 

 

 

Kommentit (27)
 1. Moikka! Muistatko paljon kipsilaastia kului ja minkä kokoiseen vessaan? Olen harkinnut tällaista käsittelyä meidän pikkuvessaan, joka on noin puoltoista neliötä niin mietin, että meneeköhän siihen tuollainen 20kg säkki vai pärjääkö vähemmällä (https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/k%C3%A4sikipsilaasti-goldband-20kg)?

 2. Hei.

  Tekstisi perusteella tein oletuksen, että asut mahdollisesti omakotitalossa? Pohdin, onkohan kukaan toteuttanut vastaavaa muutostyötä asunto-osakeyhtiössä ja miten tällöin mm. isännöitsijä on toimenpiteisiin reagoinut? Kerrostalo-remontoinnin haittapuolena on aina v*ttumaisen isännöitsijän kanssa asiointi.

  – Ossi

  1. Kyllä, ihan oikein oletit.

   Me ollaan laitettu laastiseinä jo kahteen vessaan ja kahteen kylpyhuoneeseen. Siis siskoni luo ja meille. Tässä pitää olla kunnollinen vesieristys alla tietenkin. Meillä kotona, asunnon ostettuamme oli esimerkiksi tehty juuri pari vuotta sitten ammattilaisten toimesta täydellinen kylppäriremontti, joten oletan, että vesieristys on siellä kunnossa… En  tykännyt laatoista, joten teimme sen vain siihen päälle. Eli siellä on edelleen ne samat, kunnossa olevat vesieristeet ja kaakelit alla. Lisäksi mua rautakaupassa neuvottiin, että laastin päälle voi suihkutilaan laittaa saunasuojan, sillä siinä on homeenestot ja se hengittää. 

   En osaa sanoa, miten asunto-osakeyhtiössä voi tehdä omia juttuja? Saako kylppärin kaakeleita maalata kaakelimaalilla vai haetaanko siihen joku lupa? Eikö tuo nyt ole aika samankaltainen asia? Kysy isännöitsijältä. Tässähän ei millään lailla rikota vanhaa kylpyhuonetta, kaakeleita tai vesieristystä, vaan kaikki pysyy ennallaan. Ja päälle tuleva laasti on hengittävä, joten sekään ei voi olla haitallinen mitenkään.  

   Niin, ja jos haluaa uuden remontin tehdä, niin eikös se isännöitsijä vain tarkasta vesieristeet ja että ne on laitettu oikein? Ei kait se nyt voi määrätä, millaisen laatan tai pinnan sen päälle tekee? vai voiko?

   1. Hei,
    millaista laastikampaa käytit saneerauslaastin levitykseen? Oliko tuo tartuntapinta siis sellainen urainen vai tasainen (kuvissa näyttää tasaiselle)?
    Miten pinta on kestänyt käytössä?

    1. Moikka,

     Mulle neuvottiin silloin että ”ohut huntu” saneerauslaastia seinään… ihan tavallisella laastikammalla laitoin, mikä nyt jostain varastosta silloin löytyi. Tarkoitus oli siis saada ohut, röpölöinen pinta sileän laatan päälle, jotta kipsilaasti pysyy siinä.

     On pysynyt ihan tosi hyvin. Siskollani siis on tämä seinä myös suihkun seinässä, ollut pari vuotta jo, eikä ole mennyt miksikään.  

     t. anna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *