Dubai matkakohteena

img_3617.jpg

Dubain lämmöstä ollaan palailtu jo tuuliseen ja hyytävään pakkasilmaan. Pesukone on pyörinyt jo monta päivää putkeen kun matkalaukkujen sisältöjä täällä puretaan. Dubai on matkakohteena hyvä valinta jos haluaa varmaa aurinkoa (siellä on vain pari sadepäivää vuodessa), ostoksia, hyvää ruokaa ja luksuksen ihailua. Bonuksena lyhyt lentomatka, joka on alle 6 tuntia. Se on myös lapsiperheille sopiva lomakohde isoine vesi- ja huvipuistoineen. 

Dubaissa ostoskeskukset on ihan järkyttävän isoja, oikeastaan kaikki muukin on ihan järkyttävän isoa, hienoa ja erikoista. Siellä kaiken pitää olla maailman hienointa, suurinta ja kalleinta. Välillä sitä ajattelee että voiko tämä kaikki olla edes totta vai joko minä nyt näin sen kangastuksen? Maailman suurin ostoskeskus, maailman suurin huvipuisto, maailman korkein rakennus, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Yli tuhannen liikkeen ostoskeskuksessa menee helposti monta tuntia eikä vielä ole nähnyt kuin murto-osan liikkeistä. Niissä on varmaan kaikki maailman merkit. Ja aukioloajat on aamusta puoleen yöhön, nyt festivaalien aikaan huomasimme vahingossa ostoskeskuksessa yhtenä ”yönä” että kello on jo puoli yksi yöllä ja kaikki kaupat oli auki ja ihmiset perheineen vilistivät siellä ihan kuin päivällä. Niin se aika vaan yllättäin menee ihan huomaamatta!

Shoppailijalle paras matkustusaika Dubaihin on tammikuussa (Dubai shopping festivalien aikaan) ja kesällä (vastaava Dubai Summer suprises). Silloin on lähes kaikissa liikkeissä paljon aletuotteita jopa -60 %. Kesällä tosin on turha haaveilla auringossa makoilusta, sillä lämpötilat on niin hurjat, että loma täytynee viettää ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Luin matkan aikana jutun suomalaisesta naisesta joka on asunut emiraateissa vuosia ja hän kertoi että kuumimpaan aikaan tarvitsee aamulla laittaa hanskat käteen,  jotta voi koskea autonoven kahvaan, käydä laittamassa ilmastointi täysille autoon ja sitten vasta mennä aamusuihkuun! huh 

IMG_3619.JPG

Kuvassa Dubai Mall -Maailman suurin ostoskeskus, jossa 1200 liikettä, viiden tähden hotelli, luistinrata ja valtava akvaario (johon voi mennä sukeltelemaan!). Tästä pääset Dubai Mallin sivuille. 

IMG_7569.jpg

img_3643.jpg

IMG_7663.JPG

 

IMG_3641.JPG

Ja tietenkin vauvoille ja lapsille on oma kerroksensa kaikkine luksusmerkki-liikkeineen! 

img_3618.jpg

IMG_7664.JPG

IMG_7728.jpg

Ja luistelemaan voi mennä ostosten lomassa! Huomaa alemman kuvan keskellä pikkupoika jolla on hauska harjoittelu-pingviini tukena. 

IMG_7731.JPG

IMG_3767.JPG

Tai sitten voi mennä laskettelurinteeseen kaupoissa kiertelyn sijaan. Rinne on Mall of The Emirates -ostoskeskuksessa.

IMG_3764.JPG

Sitten karkkikaupat! Aah mitä konvehteja… Dubaissa on tietenkin myös maailman suurin karkkikauppa. Mutta nuo alla olevat kuuluu varmasti maailman hienoimpiin karkkikauppoihin… Ihan överiä, vau!

IMG_7858.jpg

IMG_7859.jpg

IMG_7860.jpg

IMG_7863.jpg

IMG_7862.jpg

IMG_7866.JPG

Entä matkustaminen ja liikkuminen Dubaissa. Meillä oli Finnairin suora lento, mutta mukavaa fiilistelyä varmaan saisi, jos lentäisi  Saksan kautta. Sieltä meinaan lentää Arabiemiirikuntien oma yhtiö Emirates, joka käyttää vain uusia hienoja koneita ja palvelu on niissä huippuluokkaa, taas varmaan maailman hienoin yhtiö sekin… Paikan päällä liikkuminen käy takseilla tai metrolla.  Kävellen siellä ei juuri voi paikkaa vaihtaa, koska välimatkat ovat pitkiä. On loistavaa jos bongaa hotellin ostoskeskuksen vierestä, silloin välttää taksiruuhkat, kun voi kävellä hotellille (välillä ostoskeskuksista on tosi pitkät taksijonot). Yövyimme Al Murooj Rotana hotellissa, joka oli kadun toisella puolella Dubai Mallista. Hotellit Dubaissa on aika kalliita (mutta myös todella hienoja), joten kannattaa kytätä tarjouksia. 

IMG_7623.jpg

IMG_7628.JPG

IMG_3781.JPG

IMG_3783.JPGIMG_7670.JPGMadeleine Cafe&Boulangerie, Dubai mall, jonka alapuolella näkyy Burj Khalifan (maailman korkein rakennus!) juurella olevat suihkulähteet, jossa on hieno Dubai Fountain vesishow joka ilta klo 18 alkaen puolen tunnin välein. Kannattaa mennä syömään vähän ennen kuutta johonkin lukuisista ravintoloista altaan reunalla (alhaalla tai ylhäällä), niin saa ruokailun lomassa nauttia musiikin mukana tanssivista valaistuista vesipatsaista. Vesipatsaat nousevat jopa 150 metriin ja shown tekijänä on sama kuin Las Vegasin Bellagio kasinon kuuluisassa vesishowssa. Olimme syömässä alhaalla ihan altaan reunalla ja meidän ruokailun aikana esitys tuli kahdesti ja se ei ollut sama, joten ehkä mulla jäi vielä seuraavalle matkalle varastoon uudenlainen vesishow! Täällä kuvia suihkulähteestä! Alla oleva kuva on altaalta, ja tuo silta täyttyy ihmisistä joka ilta kuuden aikaan. IMG_7678.jpg 

IMG_7533.jpg

Abu Dhabin Yas Island Radisson Blue hotellin huikea aula sekä ylä, että alemmassa kuvassa.

IMG_7535.jpg

IMG_7679.jpg

IMG_7722.JPG

Ihmiset Dubai Mallin pihalla suihkulähteen äärellä, Burj Khalifan juurella.

Voih mulla olis niin paljon kuvia enemmänkin, mutta nyt valkkasin tämmöisen sekasotkun… Matkakuvista tulee niin hyvällä tuulelle. 

Aurinkoa jäi kuitenkin vähän ikävä ! A&A

 

PS. Huomasitko myös myös postaukset:  Lämpimään ja Postia kaukomailta ? 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *