Everyday Design -lumipalloja ja metallituotteita

DSC_1797.jpg

Everyday Design, 

Sain jokin aika sitten kutsun aamiaiselle, ja uusien tuotteiden esittelytilaisuuteen helsingin kaapelitehtaalle, Everyday Designin showroomille. Kutsu sattui juuri sopivasti päivää ennen new yorkin matkaamme, joten menin helsinkiin päivää aikaisemmin. 

IMG_3381.JPG

DSC_1815.jpg

Minulle yritys oli alunperin tuntematon, mutta tuotteet tuttuja (olikohan tää nyt vähän nolo tunnustus, hehe).  Etenkin tuo lehtiteline-häkkyrä, oikealta nimeltään Helsinki paperikassiteline,  johon saa paperipussin sangoistaan kiinni. Muistan sitä nähneeni monessakin paikassa, mm. stockalla, vepsäläisellä, erilaisilla messuilla ja design-myyjäisissä, lehden tilauslahjana ja jopa monen ystäväni kotona. 

Olen myös ihaillut heidän Tampere tarjoiluvaunua, muun muassa Modernisti kodikas-blogin Kertun kotona. En ole ollenkaan ajatellut, että tuotteiden taustalla on suomalainen perheyritys, muotoilija-äiti Helena, ja tytär Laura. Ja tässä yhdessä huoneessa, helsingin kaapelitehtaalla oli esillä heidän tuotteensa ja monen monta protoa menossa tuotantoon ehkä jonain päivänä. 

DSC_1801.jpg

Sinne oli kutsuttu bloggareita pienelle aamiaiselle, ja samalla he kertoivat yrityksestä, ja sen tuotteista, etenkin uusista, tulevista tuotteista.

Aivan ihania, lämpimiä ja iloisia ihmisiä molemmat. Laura-tytär sanoi, että hänen äitinsä visioi ja keksii vähintäänkin viisi tuotetta päivässä, ja hänen tehtävänsä on painaa jarrua ja sanoa, ei, ei, ei… ei me voida kaikkea tehdä, vitsillä tottakai! Naurua ja iloa oli se aamu täynnä, ja kaikki huoneessa olevat olivat ihan rennosti ja luonnollisesti omia itsejään. 

DSC_1808.jpg

DSC_1811.jpg

DSC_1804.jpg

Tässä on siis uudet prototyypit kattaustuotteista, joista he haluavat asiakkaiden mielipiteitä siitä, että mikä koko olisi käytännöllisin. Kolmea eri kokoista metallitarjotinta, joiden käyttötarkoituksessa vain mielikuvitus on rajana. 

Everyday design .jpg

Minusta ne sopivat mainiosti keittiöön (säilyttämään vaikka mausteita, oliiviöljyä, tiskiharjaa), toimistoon (kynät, kirjeet, paperit, nitojat ym…), kylpyhuoneeseen (saippuat, meikit, hiusjutut) sekä lastenhoitonurkkaukseen (vanut, talkit, rasvat, sukat, tutit, jne)…. Suurin koko käy tarjottimesta, mutta sopii myös asetelman alle vaikka olohuoneeseen. Keskimmäisessä voi laittaa leipäpalat pöytään, tai sitten siihen voi laittaa aterimet, servietit, mitä vain… 

Miten sinä käyttäisit näitä rasioita? Ja mistä koosta pitäisit eniten?

Osallistu äänestykseen, ja äänestä suosikkikokosi tuotantoon, TÄÄLLÄ, 17.5.15 mennessä.

Everyday Design arpoo äänestykseen vastanneiden kesken 6kpl  50 euron lahjakortteja. 

DSC_1806.jpg

Mun lemppari oli ehkä sitten kuitenkin tuo suurin tarjottimista. Siihen kun saisi niitä asetelmia, joita rakastan muutenkin niin kovin kotona, eikä mulla ole oikeastaan kunnollista tarjotinta, josta voisi vaikka alkumaljat vieraille tarjota.

Tarjotin oli sen verran painava, että se tuntui tosi tukevalle kädessä, joten kuvittelisin, että lasien pystyssä pitäminen tuntuisi helpommalle ja varmemmalle.

Jos mulla olis avohyllyjä kotona, vessassa tai kylppärissä, niin valitsisin pienimmän lemppariksi, ehdottomasti! Siihen tarkoitukseen ne olis minusta tosi käytännölliset. Kunnolliset mitat näihin tuotteisiin löydät Visuualisesti vaativa-blogista, siellä ne oli minusta tosi hienosti merkattu kuvaan.

NMS_1794.jpg

DSC_1800.jpg

DSC_1814.jpg

DSC_1810.jpg

DSC_1802.jpg

DSC_1816.jpg

DSC_1818.jpg

Hauskin tarina minusta oli kuitenkin tarina lumipallosta.

Siis tuollaisen lumipallon minäkin olen ostanut vuosia sitten tuliaisksi thaimaalaiselle ystävälle näytteeksi suomen ”lumesta”. Sekin tuote oli siis minulle tuttu, mutta yllätti kovin kun se tuli vastaan juuri heidän työhuoneellaan!

Lumipallo on kumipäällysteinen pallo, joka ”rutisee” ihan kuin oikea lumipallo, kun sitä rutustelee kädessä. Se ei ole ihan mikä tahansa turha lumipallo, vaan toimii myös stressinlievittäjä sekä lihasten stimuloija/vahvistajana. Ja mikä kaikkein käsittämättömintä, joka ikinen pallo valmistuu käsityönä, ja itse suunnitelijoiden sohvalla iltapuhteena. Aivan mieletöntä! Helena sanoi, että hän on tehnyt niitä ainakin puoli miljoonaa kappaletta, television ääressä, joka ilta! Aika mahtava tarina!

DSC_1821.jpg

DSC_1803.jpg

Tässä vielä muutama linkki Everyday Designin sivuille ja arvontaan osallistumislomakkeeseen:

Everyday Designin kotisivut

Everyday Design Fasebooksivut

Äänestyslomake

DSC_1817.jpg

Kiitos paljon Everyday Designille kutsusta, aamu oli oikein mukava!

ja ihanaa viikkoa vielä kaikille!

Anna

Kommentit (2)
  1. Anu T - Arjen timantteja
    12.5.2015, 11:36

    Ihania tuotteita ja tunnustan, etten olisi minäkään osannut yhdistää tuotteita ja yrityksen nimeä, vaikka tuotteet tuttuja ovatkin. Tuo isoin tarjotin on minunkin suosikkini, tosin mielelläni liittäisin siihen myös noita pienempiä. Juuri nyt päälimmäisenä mielessä olisi käyttö kotona töitä tehdessäni. Meillä ei ole erillistä työhuonetta, vaan teen töitä keittiössä ja siksi olisi ihanaa kun olisi joku näppärä ja kaunis systeemi, jolla paperit, klemmarit, nitojan, kynän ja kaikki muut toimistotarvikkeet saisi kerralla nostettua esille ja syrjään. Tuollaisen tarjottimen voisi ilolla jättää sivupöydälle esille illankin ajaksi.

    1. Totta Anu, siihen tarkoitukseen tuo oliskin tosi hyvä, meillekkin. Ja sekin näytti kivalle, kun ne tosiaan oli sisäkkäin, isompi ja pienempi. Mä keksisin joka koolle tarvetta, mutta en nyt varmaksi muista, että oliko se kaksi kokoa, kun päätyy tuotantoon. 

      Ja nyt muuten tuon sun keksinnön jälkeen mulle tuli heti mieleen siihen myös kansi. Siis niin että se pikku toimisto oliskin piilossa. Joo, laskut, kynät,  ja muut siellä piilossa vierailta, silloin kun tarvii! Mä luulen, et tää mun koko tietokone mahtuis sen isomman sisälle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *