Kitchen details

IMG_3265.JPG

Keittiön yksityiskohdista. Keittiö on siis Ikealta, ainoastaan uuni, kaasuliesi ja liesituuletin tilattiin netistä virosta. Liitu/magneettitaulu on Kotonadesignin ja suuri pannunalunen Alessilta. Kaasuliesi on jotenkin ihana, ihan sattumalta löydettiin liesitaso ja uuni valkoisella lasilla ja se tekee kokonaisuudesta vähän kevyemmän. Liesituuletin piilotettiin kaapin sisälle kokonaan.

keitt.jpg

IMG_3262.JPG

IMG_3261.JPG

Kaikki kodinkoneet uunia lukuunottamatta on piilossa. Olisin halunnut ehdottomasti jääpalakoneellisen jääkapin niinkuin edellisessäkin asunnossa, mutta tähän keittiösuunnitelmaan sellaista ei mitenkään voinut laittaa. Halusin vielä enemmän avokeittiötä ja suurta saareketta ja niin me päädyttiin Ikean laatikosto jääkaappiin. Ostovaiheessa se tuntui vähän pieneltä ja omituiselta, mutta se on kyllä osoittautunut ihan käteväksi. Sinne mahtuu ihan oikeasti tosi paljon tavaraa. Siinä on kaksi vetolaatikkoa, jotka molemmat on jääkaappeja. Pakastinkin saatiin piiloon saarekkeen toiseen reunaan. Saarekkeen keskellä on vetolaatikot ruokailuvälineiden ja astioiden säilytykseen.

IMG_3269.JPG

Saarekkeen tammitaso on bauhausista. Tasoa ei ollut saatavana tarpeeksi leveänä joten ostettiin 2 ja liimattiin ne yhteen sellaisilla suurilla puristimilla. Tuossa saarekkeessa siis menee sauma pitkittäin, mutta sitä ei kyllä erota ollenkaan. Liimauksen jälkeen hioin pinnan ja öljysin sen varmaan 5 kertaa. Puuseppä sahasi tason mittoihin ja asensi paikalleen. Valkoinen kiiltävä taustalevykin tuonne jakkaroiden puolelle tilattiin puusepän kautta mittatilauksena.

keittiö.jpg

IMG_3268.JPG

Valkoiset vetimet on Kvik:istä. Yläkaappeihin en laittanut ollenkaan vetimiä. Valkoinen kiiltävä taso on Ikean. Vetolaatikoissa säilytetään sekä astioita että kuivaruokaa.

keit.jpg

Erillinen roskis on ihan huippu! Näin yksi kaappi saatiin lisää säilytystä varten. Peltiroskikset olen ostanut turun muovitukusta ja niihin alle liimasin silikonilla pienet renkaat, nyt niitä on helppo liikutella keittiössä vaikka sinne missä kuoritaan perunoita.

IMG_3267.JPG

kei.jpg

IMG_3264.JPG

Ihan tavallisesta paperipussista saa kivan säilytyspussukan kun rullaa sen suuaukon sopivaan korkeuteen.

IMG_2820.JPGVälitilaan teetettiin lasiliikkeessä pitkä valkoinen lasi. Yläkaappien alapuolelle piti laittaa ledinauhaa, mutta se on nyt vielä toistaiseksi jäänyt laittamatta. Pelkään vähän ledien sinistä ja liian kirkasta valoa, enkä ole vielä löytänyt tarpeeksi lämmintä ledinauhan sävyä. Ehdotin jopa sähkömiehille että kokeillaan keltaista ledinauhaa… Valoa keittiöön ei siis tarvita, pelkästään tunnelma-valaistusta. Onkohan edes olemassa niin hailakan kellertävää ledinauhaa mitä minä nyt haluaisin ?

keke.jpg

 

 

Kommentit (4)
 1. Hei,

  etsimme yhteen projektiin kuvauspaikkaa.
  Kerron lisää, jos ehdit soittamaan minulle 040 7051661.
  Mukavaa päivää sateesta huolimatta!

  kirsi

 2. Ooh en ikinä lakkaa ihastelemasta näitä kuvia teidän kodista. Todella upeen näköistä, ja on kyllä ajatuksella mietittyjä ratkaisuja. 🙂

  1. Voi kiitos paljon 🙂 ps: sulla oli hauskat pitsilakanat 🙂

   1. Haha, kiitos paljon! xx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *