Kuistista ruokailutilaksi

Kun astuin sisälle ensimmäistä kertaa asuntonäytöllä tähän tilaan, mielikuva vanhasta ruokapöydästä, kristallikruunusta ja modernien tuolien yhdistelmästä tuli heti mieleeni. Ihastuin noihin vanhoihin ikkunoihin ja tilan valoisuuteen heti.

img_2713.jpg

Oikeasti tuossa kuistilla oli silloin lasten leikkimatto ja lattia ihan täynnä leluja. Siinä sivussa se toimi eteisenä.

IMG_2988.JPG

Vanhat ikkunat vain maalattiin. Remonttimiehet pyörittelivät päätään nauraen kun rapsuttelin maaleja ja säästin vanhoja ovia.

IMG_2993.JPG

Kerran pyysin yhtä remppamiestä kesken kaiken kiinnittämään tuota uutta nuppia, ja silloin sen ilmeestä näki että se pitää mua ihan friikkinä.

IMG_3502.JPG

Noh, ei tullut kristallikruunua ruokapöydän ylle, eikä myöskään vanhaa pöytää. Lokki-valaisin oli jo vanhassa asunnossamme.

Ruokailuryhmä on miehen valinta (vaatima). Se on Eero Aarnion suunnittelema juhlamallisto Loft-sarjasta. Pöytä on valkoiseksi lakattua massiikoivua ja tuolit kierrätysmuovia. Aluksi en tykännyt noista, minusta ne eivät edes sopineet yhteen vaikka tuo nimenomaan myytiin ryhmänä. Kun lopulta suostuin ja ruokailuryhmä muutti meille, niin se oli sittenkin oikein hyvä valinta. Joskus joku asia mikä aluksi tuntuu ihan hirveälle,  voikin pienen totuttelun jälkeen olla kaikkein hienoin juttu ! Nyt tykkään noista aina vain enemmän !  Ryhmää ei ole valmistettu kovin montaa kappaletta ja sen uniikkius tekee siitä myös aika ihanan. Vaikka meidän koti on kaukana Loftista, niin tuo sopii tuohon tilaan kuin nakutettu. Tosin isommassa tilassa pöytä erikoisine jalkoinen tulisi enemmän oikeuksiinsa. Tätä klikkaamalla näet paremman kuvan jaloista.

Kuka tietää missä me asutaan 15 vuoden päästä, mutta uskon että tuo ryhmä asuu vielä silloinkin meidän kanssa.

 

Kommentit (5)
  1. Moikka! Onpa todella kaunis tila! 🙂 Onko tuo Lokki-valaisin 50 cm vai 70 cm halkaisijaltaan? Itselläkin olisi sellainen hankintalistalla ruokailutilaan,mutta mietin,että kumpi olisi parempi.

  2. Heippa! Löysin blogisi ja nämä ihanat ruokapöydän tulolisi kun etsin googlettamalla meille sopivia ruokapöydän tuoleja. Tiedustelisinki mistä nämä teidän upeat ruokapöydän tuolit on hankittu? 🙂 kiitos jo etukäteen vastauksesta!

    1. No Heippa! Nuo meidän tuolit on Eero Aarnion Loft-sarjaa, johon siis kuuluu tuo ruokapöytä. Ollaan ostettu ne itseasiassa kuusamosta asti. Ne on myyty settinä, eli tuoleja ei voinut silloin ostaa erikseen. Niiden valmistus on lopetettu, mutta aika ajoin niitä voi olla myynnissä Torissa tai huutonetissä. 

      Aika samannäköiset tuolit ovat kuitenkin myös Philippe Starckin Toy -tuolit, joita olen nähnyt ainakin vepsäläisellä ihan kesäkalusteosastolla.

      Sitten vähän samaa tyyliä vois olla myös Philippe Starckin DR YES-nimiset tuolit! Googlaappa googlen kuvahakua! Ne on vähän keyemmät, mutta kuitenkin aika kaunis ja erikoinen, mutta silti simppeli ja ajaton malli (ja siis hinta on kohtuullinen 140€/kpl)  Niistä on olemassa myös käsinojallinen versio, mikä on vielä lähempänä tuota meidän tuolin muotoa, ja sen nimi on DR NO. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *