New York

IMG_4009.jpg

Kahdeksan yötä New Yorkissa, ensimmäistä kertaa elämässä.

Monta sataa valokuvaa, yhdet häät, koiria, koiria, koiria, hodarikojuja, ja new yorkin höyryjä. Siinä aika lailla minun kamera koneelle tyhjennettynä.

Harvoin sitä saa järjestettyä yhteisen matkan ystävien kanssa, ja erityisen ihania kuvia tuleekin silloin kun kuvaajia on enemmän kuin se yksi ja ainoa matkakumppani. Silloin saa muutaman kivan kaverikuvankin kauniissa maisemissa hyvän ystävän kanssa. 

Meidän reissu oli ensimmäinen, joten aika meni siinä kaupunkiin tutustuessa. Ympäri Manhattania viiletettiin, käytiinpä kävelyllä myös brooklynissä, baseball-pelissä bronxissa, ja pienessä woodburyn kaupungissa keskellä peltojen ympäröimää outlet-kylää. 

Mitä jäi matkasta mieleen? Ehkä ensimmäisenä se, että dollarin kurssin takia kaikki oli ihan tajuttoman kallista. Mikään ei (minusta) ollut halpaa, itseasiassa kaikki oli paljon kalliimpaa kuin suomessa tai tallinnassa. Mutta siitä huolimatta, enää en todellakaan ihmettele, miksi monet rakastuu kaupunkiin niin paljon. Kaikki oli niin jenkkiä, kaikki oli niin ystävällisiä, kaikki oli niin kaunista, rosoista ja värikästä. 

Ihana kaupunki, täynnä elämää! Varmasti osansa täydelliseen reissuumme teki mahtavan keväiset ja aurinkoiset ilmat. Ah, tahtoo takaisin. 

P.s. Laitan Annalla -blogiin enemmän new yorkin matkasta kuvia, pääset sinne TÄSTÄ.  Olen itseasiassa jo tehnytkin sinne yhden postauksen Top of the Rockista, ja sen mahtavasta näköalasta. 

Mutta tässä tällainen sekalainen kuvasarja eri puolilta manhattania. Häistä New Yorkissa teen vielä erikseen postauksen.

DSC_1841.jpg

DSC_1905.jpg

DSC_1996.jpg

DSC_1904.jpg

DSC_1916.jpg

DSC_1856.jpg

DSC_1874.jpg

DSC_1925.jpg

Tämä kuva on Columbus Circleltä, hotellimme vieressä olevan ostoskeskuksen sisältä. Loistosijainti hotellille muuten, lähellä central parkia, fifth avenueta, ja tämä columbus circlen suuri metroasema vie sitten mihin ikinä haluatkaan. 

IMG_3499.jpg

”Adopt Me” -event union squarella. Kasan kolikoita kaivoin heti noille hellyyttäville karvakuonoille.

DSC_1866.jpg

DSC_2022.jpg

DSC_2017.jpg

DSC_2021.jpg

IMG_3515.jpg

DSC_1933.jpg

IMG_3423.jpg

Sohon converse-liikkeessä sai teetättää ihan just sellaiset tossut kuin ikinä haluaa. Jos halajat näitä, niin varaa kolme päivää aikaa. Ainakin niin kuulin jonkun työntekijän jollekkin asiaakkaalle sanovan. Tiedä sitten oliko silloin juuri ruuhkaa, vai kestääkö se aina sen kolme päivää?  

DSC_2041.jpg

Times square

DSC_2449.jpg

Brooklyn heights

DSC_2577.jpg

Williamsburg, Brooklyn

DSC_2565.jpg

DSC_2582.jpg

IMG_3416.jpg

IMG_4758.jpg

IMG_3511.jpg

Ja jos et tiedä mihinkä pitäis mennä, niin ystävälliset metrokuskit kertoo kyllä aina ikkunaluukustaan.

IMG_3645.jpg

DSC_2133.jpg

Ylempi kuva on yksi matkan ikimuistoisimmista ja koskettavimmista kuvista minulle. Arvaako kukaan miksi? Ehkä sitten arvaa, jos tietää mistä se on otettu?…  Kerron sen vielä myöhemmin…

IMG_3524.jpg

Kuvat: Anna / A&A at home

Kommentit (6)
 1. Hmm, nyt heräsi mielenkiinto, siis tuon viimeisen kuvan tarina. 🙂

  Mä en ole varsinainen kaupunkidiggari, ja ehkä sillä mulle New Yorkin ikimuistoisin hetki oli aurinkoinen juoksulenkki Central Parkissa ja siellä spontaani rantalentismatsi parin paikallisen kundin kanssa. Hyviä muistoja!

  1. 😉 Mä olen yleensä ihan rantakohdetyyppi. Lämmintä pitää olla! Mutta joskus me käytiin kuus tai seitsemän vuotta putkeen aasiassa joka vuosi… Aina eri paikoissa, eniten thaimaassa ja pitkillä, kolme neljän viikon reissuilla. Sitten tuli ihmeellisesti mitta täyteen??? kauhea kaupunkilomahimo, ainakin minulla. Sitten alettiin koluta kaupunkeja, ja nyt on kyllä taas tullut takaisin se rantakohderakkaus, haha. Et mulla se menee ehkä niinkuin jossain sykleissä?! 

    

 2. Vitsit! Tuolla olis niin siisti käydä joskus!!

  1. Joo, se kyllä moninkertaisti kaikki mun odotukset.

   Itseasiassa en edes ollut niin huumassa etukäteen. Tai siis tarkoitan, että mä oisin voinut mennä mihin vaan muuhunkin paikkaan tai maahan matkalle. Onneksi päädyttiin Nyciin (tosin minä nyt rakastun joka ikiseen matkakohteeseen, ja oon jo ihan muuttamassa aina joka paikkaan!) haha.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *