Priit Press & Lilled

DSC_1025.JPG

DSC_1026.jpg

Priit Press ja sen kukkaset, 

Lupasin kertoa kotikatumme ihanasta kukkakaupasta. 

Olen siis kulkenut sen ohi varmaan satoja kertoja, ja ihaillut ikkunan takana milloin mitäkin jännää ja erikoista kukkaa. Välillä kipaisen sisältä kimpun, ja melkein sormi suussa seison ja toljotan että mitäs sitä tänään valitsisi.

Kaupan omistaa mies, joka usein väsäilee ikkunan takana valtavan hienoja kimppuja. Täydellinen mainos kukkakaupalle on sidontapöytä näyteikkunassa, näin jokainen ohikulkija näkee ne ihanat kimput, mitä siellä valmistuu. Jos minä olisin kukkakauppias, niin matkisin ehdottomasti heti ideaa! Näissä kuvissa tuota sidontapöytää nyt ei näy, mutta se on tuon kaiken kukkaröykkiön takana kuitenkin.

Silloin kun menin ensimmäisen kerran sisälle, niin seisoin ja toljotin joka puolelle, hyörin ja pyörin ja ajattelin, että nyt on vaan valittava jotakin… Siis joka puolella tursuaa erilaisia kukkia. Vaikka ei kauppa nyt tuon isompi ole, mutta sisällä vaan tuntuu sille, että kaikki näyttää niin mahtavalle. 

Tiskin takana aloin tuijottamaan seinällä olevia diplomeja, joita niitäkin oli varmaan kymmeniä, kaikista kilpailuista ja kursseista… Tauluissa mainittiin saksaa, sveitsiä, amerikkaa, japania, kunnes silmäni osui yhteen, jossa luki; Kempeleen puutarhaoppilaitos, floristi-hortonomi! wau, tulipas kotoinen olo, hän siis puhuu suomea. Menin kotiin, ja pikaisella googlauksella törmäsin suomalaisen floristin blogiin (tähän), jossa kerrottiin, että tämä kyseinen kukkakauppias, Priit Press, on yksi Viron tunnetuimmista floristeista. Huhhuh, tulipas luxury olo,  mutta en kyllä tosiaan ihmettele, sillä sieltä lähtiessä on aina niin hieno pakettikin mukana, ettei sitäkään meinaa raaskia edes avata. Hän laittaa aina viimeiseksi kukkapakettiin koristeeksi niitillä kiinni yhden vihreän lehden, ja se tekee paketista paljon spesiaalimman, kuin ilman sitä. Niin pieni, mutta oih, kuitenkin niin iso asia…

En tiedä, kuinka paljon ihmiset vie suomeen kukkia, mutta kyllä minulta on ainakin siinä vanhankaupungin kukkatorilla monesti kysytty, että pakataanko kukat suomeen asti? Kai ne sitten säilyy sopivalla ilmalla monen tunnin kotimatkan? 

Noh, mutta tällainen hieno paikka on mun lähin kukkakipsa…

DSC_1029.JPG

DSC_1030.jpg

IMG_2037.jpg

DSC_1042.JPG

DSC_1031.JPG

DSC_1032.jpg

DSC_1043.JPG

DSC_1033.jpg

DSC_1034.JPG

DSC_1038.JPG

Kukkakauppa on siis ihan vapauden aukion lähellä, osoitteessa Tatari 11, 10116 Tallinn

IMG_2160.jpg

DSC_1039.JPG

DSC_1044.JPG

IMG_2162.jpg

DSC_1047.jpg

DSC_1046.JPG

Ihanaa viikonloppua, vaikka täällä ainakin on sataa ropissut aamusta asti, vähän tylsää…

Kuvat: Anna / A&A at home

Kommentit (2)
  1. Voihan huokaus, kukkakaupat on sitten ihania! Tämä wannabe-floristi menee huomenna hengaamaan pariksi tunniksi floristiystävänsä työpaikalle (jee!). Vähän piristystä tähän harmaaseen viikonloppuun. 🙂

    1. Oi onnekas! Olispa mullakin floristiystävä, missä voisin hengailla 🙂  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *