Ympäristöajatuksia tapaninpäivään

christmas-3859552_1280.jpg

Hei kaikille! Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni ekologista elämäntapaa pohdiskelevaa ja käytäntöön virittelevää blogia. Olen aina ollut enemmän tai vähemmän ympäristötietoinen, mutta en kuitenkaan varsinainen aktivisti. En ole toistaiseksi kuulunut järjestöihin, osallistunut miekkareihin tai muuta vastaavaa. Tämä blogin kirjoittaminen on kuitenkin mielenkiintoinen aluevaltaus – pääsee vaihtamaan ajatuksia toisten samanhenkisten kanssa, ja myös kirjaamaan itselleen ylös omia ajatuksiaan. Useinhan käy niin, että hyvät ideat unohtuvat ruuhkavuosien raveissa. Ja kuten muuan entisen työpaikkani johtohahmo tapasi viisaasti sanoa ”hyvin suunniteltu ei ole vielä ollenkaan tehty” Toivon siis, että tämä blogi auttaisi itseäni ja ehkä jopa jotakuta toistakin viisaampien valintojen äärelle.

Blogin nimi Aamuihminen juontaa juurensa siitä, että herään pääsääntöisesti aamulla klo 4. Ihan ilman kelloa. She´s crazy! 

Tämän päivän valinta on lämpötilan alentaminen huoneissa, joissa ei oleilla. Minulla on perhe, jonka jäsenet ovat nyt joululomalla poissa kotoa. Joten alensin lämpötilan minimiin kolmesta huoneesta. Mitäs sitä tyhjiä neliöitä lämmittämään. Yksi niistä on meidän makkari, mutta se ei haittaa sillä nukun ihan hyvin viileässä lämpimän peiton alla. 

Toinen valinta koskee huomista. Minulla on pitkä työmatka, ja julkisilla sen taittamiseen kuluu yli tunti kahdella liikennevälineellä. (Luojalle kiitos työnantajan suomasta viikottaisesta etätyöpäivästä!) Tähän yhdistettynä päiväkotirumba ja miehellä samanmoinen työmatka eri suuntaan (ei voida mennä edes samalla kyydillä), niin julkisen liikenteen hyödyntäminen vaatii valitettavasti suunnitelmallisuutta eikä onnistu kovin monena päivänä viikossa. Mutta nyt välipäivinä onnistuu 🙂 Onnibussin hinnat pystyvät kilpailemaan polttoainekulujen kanssa, joten taloudellisestikin se on kannattavaa. Pidän bussi- ja junamatkustamisesta: voi rauhassa keskittyä omiin ajatuksiinsa, lukea tai suunnitella päivää. Autolla ajaessakin on yksin ja monen mielestä se on omaa aikaa, mutta minä kyllä pidän sitä jonkin verran rasittavana. Lisäksi ympäristömielessä päivittäinen monen kymmenen kilometrin yksityisautoilu on kammottavaa. Tiukan aikataulun vuoksi en pysty ottamaan edes kimppakyytiläisiä.

En osaa sanoa kuinka usein tulen kirjoittamaan tänne, aika näyttää. Toiveena olisi postata useamman kerran viikossa, mutta katsotaan, koska ruuhkavuodet ja sen sellaista… Hyvää tapaniniltaa! 

 

 

kuva: pixabay

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *