DIY: deodorantti perunajauhosta, soodasta ja kookosöljystä

Kait se on myönnettävä, että perunajauhosta, soodasta ja kookosöljystä tehty deodorantti voi oikeasti toimia, vaikkei uskoisi! Seuraavaksi kerron superhelpon reseptin, ja miten deodorantti toimii käytännössä.

helppo-diy-deodorantti.jpg

Idioottihelppo DIY-deodorantti

0,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl perunajauhoa
1/4 dl ruokasoodaa

Sekoita kulhossa aineet keskenään. Seos on tekovaiheessa koostumukseltaan voidemaista, kuin paksua liisteriä. Siirrä mömmö esimerkiksi tyhjään metallipurkkiin (minulla vanha Nivean purkki) tai Bona-lasipurkkiin. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi, että voiteesta tulee paksumpaa. Ota sitten huoneenlämpöön. Seoksen pitäisi olla nyt tahnamaista. Levitä deodoranttia sormin kainaloihin ja anna hetki kuivua ennen pukeutumista. Säilytä huoneenlämmössä.

kotitekoinen-deodorantti_1.jpg

Minun kokemus diy-deodorantista, toimiiko se?

Deodorantin levittäminen sormin kainaloihin tuntui aluksi hassulta, mutta siihen tottui nopeasti. Levitän voidetta aamuisin kasvojenpesun yhteydessä, ja annan kuivua aamupuuron (<3) keittämisen aikana. Näin voide ehtii kuivua ennen pukeutumista. Kainalot ovat pysyneet päivän aikana kuivina, myös urheillessa. Plussaa tulee myös neutraalista, kookosöljyn tuoksusta, sekä tietysti dödön edullisuudesta!

Kookosöljy sulaa +25 asteessa, joten kotona sisälämpötilan ollessa enemmän kuin 25 astetta seos muuttuu aika velliksi, joten kovetan sitä välillä jääkaapissa. Tosin nyt syysilmojen saapuessa enää ei ole tarvinnut niin tehdä, kun sisällä on viilempää. Jos näyttää siltä, että kookosöljyä lilluu voiteen pinnalla, niin sitä kannattaa sekoitella muutama pyöräytys vaikka lusikalla. Kookosöljyn sulamislämpötilan vuoksi säilytän voidetta keittiössä, koska kylppärissä se saattaisi sulaa.

Joillekin sooda saattaa aiheuttaa ihoärsytystä, joten kannattaa tsekkailla miten oma iho reagoi, jos kokeilee reseptiä. Soodan määrää voi myös vähentää, jos epäilee ihon ärsyyntyvän.

Eikun testaamaan! Itse käytin edellisen dödön ensin loppuun, ennen kuin lähdin kokeilemaan reseptiä. 🙂

Lue myös:
DIY: kotitekoinen puhdistusöljy kasvoille

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *