Ladataan...
Aavistus sinusta

Olen kirjoittanut tätä blogia vuodesta 2014 asti. Se on ollut tärkeä osa elämääni jo pitkään. Nyt tuntuu siltä, että blogin nimi oli enne. Vaikka en silloin aloittaessani tiennytkään kohtaavani niin monta mutkaa matkan varrella. Vaikka jossain vaiheessa matkaa en enää jaksanutkaan uskoa omaan lapseen. Silti minulla oli aina aavistus hänestä. Aavistus meidän ihanasta pojasta, joka tekee jokaisesta päivästä paremman.

Tämä blogi on toiminut minulle terapiana vaikeimpina hetkinä. Se on tarjonnut minulle vertaistukea ja olenkin saanut olla kuulemassa monien lukijoiden tarinoita. Tarinoita, jotka ovat olleet niin samankaltaisia omani kanssa ja kuitenkin omanlaisiaan. Tarinoita, jotka ovat saaneet minut uskomaan parempaan tulevaisuuteen ja tarinoita, jotka ovat saaneet minut pelkäämään lapsettomaksi jäämistä. Minun oma tarinani sisältää useita menetyksiä, mutta nyt myös suurimman lahjan. 

Onnesta on niin paljon vaikeampi kirjoittaa kuin surusta. Onnelliset hetket tuntuvat kaikkein henkilökohtaisimmilta, eikä niitä haluaisi jakaa kenenkään kanssa. Osittain sen vuoksi viime aikoina on ollut niin vaikea kirjoittaa. Olen liian onnellinen.

Olen päättänyt jättää aktiivisen kirjoittamisen. Tämä blogi on ollut vauvakuume-, keskenmeno- ja lapsettomuusblogi. En osaa muuttaa sitä vauvablogiksi.

Olen halunnut koko bloggaamisurani ajan pysyä nimettömänä. Olen kieltäytynyt useista lehti- ja tv-haastattelupyynnöistä sen vuoksi. En ole kertonut blogista muuta kuin miehelleni ja kieltänyt häntäkin lukemasta. Olen ajatellut, että minun ei tarvitse rajoittaa tekstiä, kun kukaan tuttu ei ole lukemassa. Olen kirjoittanut ainoastaan teille, jotka olette kokeneet saman. 

Viime aikoina useampi tuttuni ja lähipiiriini kuuluva on löytänyt blogini vahingossa. Se ahdistaa minua, enkä enää kykene kirjoittamaan mitään henkilökohtaista. Ja silloinhan blogista katoaa sielu, kun kirjoittaja ei oikeastaan jaa itsestään enää mitään.

Olen kiitollinen jokaiselle, joka on lukenut blogia ja kulkenut pienen hetken tällä matkalla mukanani. Kiitos jokaiselle, joka on kommentoinut tai lähettänyt sähköpostia. Toivottavasti olen voinut antaa teille yhtä paljon kuin olen teiltä saanut. Minulle saa edelleen laittaa sähköpostia ja vastailen niihin parhaani mukaan. Toivottavasti voin antaa jollekin toivoa siitä, että menetysten jälkeen voi olla vielä elämää. Vuosien yrittämisenkin jälkeen voi tulla vielä äidiksi. 

Minulla oli kauan sitten aavistus hänestä. Ja nyt hän nukkuu sylissäni, eikä elämä voisi muuttua enää yhtään paremmaksi.

Ladataan...
Aavistus sinusta

Olemme päättäneet ottaa vauvalle kaikki rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset. Ensimmäinen niistä on rotavirusta vastaan ja se otetaan suun kautta. Olin jostain syystä unohtanut koko rokotuksen, enkä sen vuoksi ollenkaan selvittänyt etukäteen siitä mitään. No, otimme vauvalle sen 2kk-neuvolassa ja terkka vähän sivulauseessa mainitsi, että kannattaa pestä omia käsiä hyvin. Rokote sisältää eläviä viruksia, joten niitä saattaa olla pukluissa ja kakassa.

Vauva sai sivuoireina vatsakipuja ja pulauttelua. Oikein säälitti pieni, kun vatsaa alkoi vääntää ja alahuuli meni rullalle. Aiemmin tällaista ei ole meillä ollut, eikä tätä ennen vauvaa ole tarvinnut kannella tai heijailla kipujen takia.

No, pulauttelu tosiaan lisääntyi paljon rokotuksen jälkeen ja todennäköisesti sen kautta sain itse virustartunnan. Täällä ollaan siis eletty rotan kourissa, nyt tosin tauti on aikalailla selätetty. Pahinta tässä tilanteessa on ollut se, että mies on koko viikon työmatkalla, joten olen ollut vauvan kanssa kahdestaan. Kannoinkin peitot vessan lattialle ja nukuimme siellä vauvan kanssa pahimman vaiheen ajan. Tai no, vauva nukkui, minä en niinkään. 

Onneksi tilanne on rauhoittunut ja oma vointi on parempi. Täytyy kyllä nostaa hattua kaikille yksinhuoltajille, jotka selviytyvät kaikesta tällaisesta yksinään koko ajan! Onneksi imetys on sujunut edelleen, vaikka olen varmasti menettänyt nesteitä paljon. Muistakaa siis pestä käsiä huolella rotaroketteen jälkeen!

Ladataan...

Ladataan...
Aavistus sinusta

Monella saattaa olla sellainen kuva vauvoista, että eihän niiden kanssa voi vielä mitään tehdä yhdessä. Itsekin kuvittelin, että tässä vaiheessa vauva vain syö ja nukkuu (mitä hän kyllä myöa paljon tekee). Me kuitenkin tehdään aika paljon kaikkea silloin, kun vauva on virkeänä.

Lukeminen

Olen lukenut vauvalle ihan alusta asti. Imettäessä luen lasten loruja ja vauva monesti nukahtaakin rauhalliseen lukuääneen. Tiitiäisen satupuu on jo kahlattu läpi muutamaan otteeseen, kuten myös muutama muu kirja. Vauvalla on myös muutama pehmokirja, joita katselemme yhdessä. Viime aikoina vauva on alkanut koskettaa kirjoja, kun aiemmin vain katseltiin.

Musiikin kuuntelu

Mies kuuntelee ja laulaa paljon lastenlauluja vauvan kanssa. Molempien suosikkeja taitavat olla Rölli-laulut. Yleensä tämä musiikin kuuntelu ajoittuu alkuiltaan ja tämän jälkeen vauva alkaakin pikkuhiljaa väsähtää. Loppuilta onkin sitten rauhoitettu virikkeistä.

Vauvatus, vauvahieronta, masujumppa

Teemme vauvatusliikkeitä noin kahdesti päivässä yleensä vaipanvaihdon yhteydessä. Vauva tykkää kaikesta jumppaamisesta ja yleensä hymyilee ja "höpöttelee" samalla.

Vauvahierontaa teen pitkän kaavan kautta ehkä pari kertaa viikossa, yleensä kylvyn jälkeen. Teen kuitenkin osittaista vauvahierontaa myös imettäessä tai vaipanvaihdon jälkeen hoitopöydällä. 

Masujumppaa teemme, jos vauva kärsii vatsavaivoista. Viime aikoina ei ole tarvinnut kauheasti tehdä tätä, mutta vauva tykkää tästäkin jumpasta paljon. Erityisesti jalkapohjien hieronta rentouttaa vauvaa. Olenkin bussissa saanut itkevän vauvan rauhoittumaan jalkapohjien hieromisella.

Leikit

Äitiyspakkauksen mukana tuli kirja, jossa on erilaisia vauvan kanssa tehtäviä leikkejä. Näitäkin olemme tehneet melkein päivittäin. Leikeissä on monia samoja elementtejä, kuin vauvatuksessa ja vauvahieronnassa. Leikit tehdään lorujen tahdissa.

Vauvan kanssa touhutessa on tärkeää mennä vauvan ehdoilla. Vauvan tulee olla virkeä ja sosiaalisella tuulella. Väsyneen tai nälkäisen vauvan kanssa ei kannata yrittää tehdä mitään ylimääräistä.

Meistä on ollut kiva touhuta joka päivä vauvan kanssa jotakin. Vauva myöskin tykkää näistä jutuista, mitä teemme hänen kanssaan ja saammekin paljon hymyjä ja juttelua häneltä.

Ladataan...
Aavistus sinusta

Postaus tehty yhteistyössä preeco.fi -verkkokaupan kanssa

Varmasti vauva-ajan isoin ja tärkein hankinta on vaunut, koska ne ovat päivittäisessä käytössä useamman vuoden ajan. Me saimme paljon vaunusuosituksia, kun kerroimme raskaudesta kavereillemme. Etenkin miehiltä tuli kaiken maailman teknisiä vaatimuksia ja minua alkoi kilpavarustelu hieman ahdistaa. Tutkimme miehen kanssa vaunuvalikoimaa ja mietimme, mikä tekee joistakin vaunuista yli tuhannen euron arvoiset ja miksi toiset ovat halvempia. Päätimme hankkia edullisemmat vaunut, koska emme halunneet maksaa ylimääräistä merkin takia. Noihin aikoihin preeco.fi -verkkokauppa otti minuun yhteyttä ja ehdotti vaunuyhteistyötä. Tutustuin heidän vaunuihinsa ja valitsin mieleiset. Päädyin valitsemaan Baby-Mercin Zippy-yhdistelmävaunut. Yhdistelmävaunut ovat kätevät monipuolisuutensa vuoksi. Ratasosa pidentää käyttöikää vuosilla. Zippyt ovat yhdistelmävaunut, joista on todella monta eri värivaihtoehtoa valittavissa. Etupyörät ovat kääntyvät, mutta ne saa myös lukittua.

Nyt lähes kahden kuukauden kokemuksella vaunuista voin kertoa, että olen ollut tosi tyytyväinen. Vaunut ovat juuri sitä, mitä toivoimme. Sirot ja kevyet, joten ne mahtuvat hyvin eteiseemme. Miehelle tärkeää oli vaunujen liikkuvuus ja olemme molemmat olleet siihen tyytyväisiä. Anoppikin kehui, kuinka kevyiltä vaunut tuntuvat työntää. Kiva ulkonäkö on tietysti myös plussaa. Mietimme hiljattain miehen kanssa, että yli tuhannen euron vaunuissa on vaikea kuvitella olevan mikään niin paljon paremmin kuin näissä, jotta hintaero selittyisi.

Olemme aika paljon vaunuilleet eri ympäristöissä. Asumme Helsingissä, mutta luonnon keskellä. Meillä ei ole autoa, vaan kuljemme paljon bussilla ja metrolla. Vaunut ovat toimineet eri tilanteissa hyvin. Lenkille lukitsen etupyörät, jolloin hiekkateilläkin ja pururadalla on helppo liikkua. Julkisissa kulkiessa sekä kaupoissa ja kauppakeskuksissa kääntyvät etupyörät ovat puolestaan todella kätevät. Työntöaisaa saa nostettua ja laskettua oman tarpeen mukaan.

Ensimmäisellä vaunulenkillä käydessämme oli vielä lunta. Vaunut ovatkin lämpimät talvella. Kopan päällinen on paksu ja kuomun saa laskettua tosi alas tuulen suojaksi. Näin kesällä vaunuja saa viilennettyä esim. ottamalla kopan päällisen pois ja myös kuomusta saa takaosan päällisen irrotettua. Vauva onkin viihtynyt hyvin päiväunilla vaunuissa vaunulenkkien aikana ja niiden jälkeen.

Vaunujen mukana tuli tietysti myös ratasosa, joka varmaan otetaan käyttöön syksyllä. Myös hoitolaukku, sadesuoja, hyttysverkko, pulloteline ja pehmeä hoitoalusta tulivat mukana. Mitään lisäosia ei siis tarvitse vaunuihin ostaa.

Mitä kehitettävää vaunuissa sitten on?

Hoitolaukku voisi olla isompi ja sen nepparikiinnitys ei ole erityisen kätevä. Tällä hetkellä se vielä riittää meille, mutta vauvan kasvaessa voi olla, että hankimme toisen hoitolaukun, johon mahtuu esim. lapsen eväitä paremmin mukaan.

Vaunukopan alapuolella olevaan säilytystilaan ei kauheasti mahdu mitään isoa, koska kopan ja säilytystilan väliin jää aika pieni rako. Kyllä sinne silti kaikki oleellinen mahtuu, esim. vaippapaketit kauppareissulla.

Olemme siis olleet tosi tyytyväisiä vaunuihin ja ne ovat saaneet myös muilta kehuja. Neuvolassa käydessäni vaunut erottuvat edukseen mustien toistensa kanssa samanlaisten vaunujen rivistöstä vaunuparkissa. Mies itse asiassa suositteli eräälle tuttavalleenkin näitä vaunuja hiljattain. Täällä siis kaksi tyytyväistä Zippyjen omistajaa. 

Vaunut on saatu yhteistyössä preeco.fi -sivuston kanssa. Tällä hetkellä sivulla on paljon kesätuotteita hyvään hintaa. Meille vaunut saapuivat ihan muutaman päivän sisällä siitä, kun lähetysilmoitus tuli sähköpostiin. Vaunuilla on myös vuoden mittainen takuu.

Meidän vaunut löytyvät tämän linkin takaa. Zippyt ovatkin tällä hetkellä tarjouksessa!

Pages