10 asiaa jotka haluan tehdä Alankomaissa

Mä aattelin listata teille 5 asiaa, jotka haluaisin tehdä tai kokea tämän vuoden aikana.

 

1. Tulppaanipellot. Haluisin perinteisen Keukenhofin lisäksi käydä vielä Naaldwickissä. Siellä sijaitsee Bloemroute – kukkareitti, joka halkaisee koko maalaiskylän. Olisi siisti lenkkeillä noissa maisemissa joskus keväällä!

2. Anne Frankin talo. Oon käynyt vaan joskus teininä siinä ulkopuolella, mutta nyt aikuisena voisi panostaa ajallisesti ja mennä ihan sisälle asti. Oon ihan hulluna kaikkeen historiaan ja eniten mua kiinnostaakin toisen maailman sodan aikainen historia.

3. Van Gogh museo. Olin niin kateellinen, kun mun kaverit kävi tuolla viime viikolla. Se on paitsi arkkitehtuurillisesti mielenkiintoinen paikka, kiinnostaa mua tietenkin myös nähdä Van Goghin taidetta livenäkin. 

4. Puu kengillä kävely. Haluisin löytää jostain perinteiset hollantilaiset puukengät ja testata, millaista niillä kävely on (varmaan epämukavaa!). Niistä sais kanssa mökille kivaa rekvisiittaa.

5. Hollannin rannikko ja jätepato. Hollannin rannikon edustalla on sijainnut vuodesta 2016 asti sellainen pato, joka kerää merestä muovijätettä. Kyseessä on siis kokeilu, jonka tarkoituksena on saada selville, miten jätepato toimii avomeriolosuhteissa (tarttuuko siihen luonnonmukaisten virtausten mukana kaikki meressä oleva muovijäte). En oo vielä selvittänyt, pääseekö sitä katsomaan, mutta olisi todella mielenkiintoista! On mulla ehkä tässä vähän omakin lehmä ojassa, kun mietin olisiko vastaavasta projektista Itämerelle hyötyä.

Kommentit (1)
  1. Ihanaa, olin Hollannissa kolme kuukautta alkukesästä ja koin esimerkiksi nuo tulppaanipellot (en kylläkään Naaldwickissä vaan ihan tavallisien teiden varsilla) ja Keukenhofin. Tuosta jätepadosta en ole kuullutkaan, se olisi kyllä mielenkiintoista nähdä!

    Anne Frankin taloon kannattaa varata aika sitten hyvissä ajoin, sillä ainakin kesällä vapaat ajat menivät kuukauden päähän varaamisesta. Minullakin se jäi tuon pitkän varaamisajan vuoksi näkemättä, olisi pitänyt olla ajoissa liikkeellä 🙁

    Blogini arkistosta löytyy touko-heinäkuulta paljon juttua Hollannista, siellä on mm. matkavinkkejä ja muuta yleistä höpinää maasta, käyhän lukemassa jos kiinnostaa 🙂

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *