43 days to go

 

FB_IMG_1548656917588.jpg

Lennot on viimein varattu, hoidettuna myös majoitus. Mutta niin, minne ja milloin? No Tansaniaan, Sansibarille, unelmien saarelle, jossa ihmisten asenne elää on rento ja musiikki raikaa. Toreilla on tarjolla mereneläviä, joista grillataan edessäsi ihanat herkut.

Viime kesänä reissasin kuukauden verran poikaystävän kanssa Tansaniassa, ajettiin paikallisbusseilla maan läpi Ruandaan, ja sieltä lennettiin vielä viikoksi Sansibarille rentoutumaan paikallisten ystävien luokse. Rakastuin saareen ja sen letkeään menoon, ja päätin että takaisin on päästävä.

Yksi näistä paikallisista kavereista vinkkasi, että saarella on suomalaisen naisen pitämä orpokoti, jonne voisi päästä vapaaehtoiseksi. Koulussa tuettiin ajatusta, ja saisin mahdollisesti suoritettua jotain reissusta käsin. Otin yhteyttä orpokotin pitäjään, joka toivotti minut erittäin tervetulleeksi paikalle. Nyt reissu on viimein varmistunut, ja lähden kolmeksi kuukaudeksi unelmien saarelle maaliskuussa vapaaehtoistyöhön!

Joskus aiemmin on tullut kirjoiteltua lifestyle-tyyppistä blogia, ja päätin pistää reissua varten uuden blogin pystyyn. Selkeyttää omia ajatuksia näin ennen lähtöä matkavalmisteluissa, ja pysyypähän muistot sieltä konkreettisessa tallessa.

FB_IMG_1548657079365.jpg

 

Mitä tässä nyt pitää sitten tehdä ennen lähtöä?

No pakata tietysti, viime kesänä matkassa ei ollut kuin rinkka, mutta tänä vuonna vien lapsille mukanani joitain leluja ja koulutarvikkeita, joten otan matkalaukun mukaan. Rokotukset mulla on, mutta malarialääkitys on käytävä hakemassa. Koululta pitäisi käydä pyytämässä tehtäviä matkaan. Rahaakin ehtii vielä kerätä, eli töitäkin täytyisi koittaa tehdä mahdollisimman paljon, mikä auttaa ehkä myös lähtöjännitykseen, kun sitä ei jatkuvasti ehdi miettiä.. Ollaan siinä mielessä ärsyttävässä pisteessä, kun reissuun on tavallaan enää tosi lyhyt aika, mutta sit kuitenkin niin pitkä että tässä tosiaan ehtii pyöritellä kaikkia ajatuksia päässä, ja ne pyörii siellä pesukoneen tapaan 😀

FB_IMG_1548657057065.jpg

Oon ehkä maailman kömpelöin kaiken tietoteknisen kanssa, ja oon nyt taistellut mm. tämän blogin kuvien kanssa. Hetki menee opetella systeemi, joten nappasin muutaman kuvan viime kesän reissulta kuvittamaan tätä sekamelskaa, jota ensimmäiseksi postaukseksikin voisi kutsua.. 

– j

Kommentit (1)
  1. Aika kovaa trollauskomenttia oli rantapallon osiossa: https://www.rantapallo.fi/adventuresofj/2019/01/28/43-days-to-go/#comments. Minuu kiinnostais tietää kuinka matka sujunut? Aikeissa ensi vuonna lähteä samaiseen suuntaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *