Silmät kiinni ja lycka till!

Eka työharjoittelupaikka täällä Afrikassa on nyt taakse jäänyttä elämää. Viikko Full Gospel Church Primary Schoolilla meni aivan mukavasti ja osa sydämistämme taisi jäädä niille maailman ihanimmille slummin lapsille. Jätimme henkilökunnalle ja lapsille vielä kirjeen, mustekyniä, värikyniä ja kuvakortteja, jotka piirsimme opetusta varten. Koulussa ei voida pitää liikuntatunteja kun ei ole edes palloa ja kuviksen tunnilla piirretään vaan sillä yhdellä kynällä mikä lapsella sattuu olemaan. Toivottavasti antamamme tavarat tulevat tarpeeseen, ainakin luulisi. Kyllä ikävä tulee mutta on kuitenkin aika jatkaa matkaa ja aloittaa ensi viikolla harjoittelu Caring hands -organisaatiolla. Emme aivan tarkalleen tiedä mitä tuleman pitää mutta nähtävästi siirrymme työskentelemään mm. valtavan suureen slummiin. Teemme ainakin lasten ja naisten asemaa parantavaa työtä sekä HIV:n vastaista työtä. Olimmekin innokkaana jo yhteydessä paikan perustajaan Millaan ja kyselimme harjoitteluun liittyvistä asioista. Mainitsimme myös, että olisimme valmiita muuttamaan pois täältä unelmiemme guest housesta, johonkin lähemmäs harjoittelupaikkaa tai halvempaan tai oikeastaan ollaan valmiita muuttamaan täältä ihan mihin vaan!

 

Milla saikin järjestettyä meille samantien uuden asunnon jota olimmekin jo tunnin kuluttua katsomassa sitä kämppää. Se oli pieni Tim-Tom guest house lähellä tulevaa työpaikkaa. Innoissaan puhelun jäljeen Jenna selitti asiaa Annille ja mainitsi uuden kotimme nimen olevan King-Kong guest house.. Noh eihän sitä kaikkea voi aina kuulla tai edes oikeastaan ymmärtää.. 😀 Asunto on puolet halvempi, jossa on makuuhuone ja olkkari sekä vessa/suihku. Niin kiva pikkukämppä ja juuri sopiva tämmösille mummonmökkiläisille. Jos jotakin olisi voinut vielä asunnolta toivoa niin jääkaappi olisi ihan kiva mutta ei siinä, pärjätään me varmasti ilmankin.

 

Milla on todella ihana ja ystävällinen. Hän esitteli meille myös oman kotinsa ja miehensä ja elämensä ja ja ja. Heilläkin oli niin ihana iso koti, JOSSA ON MYÖS SAUNA! Saimmekin siinä samalla kutsun heille saunomaan ja lievittämään koti-ikävää, jos se pääsee kasvamaan ylitsepääsemättömäksi. Olemme onnellisia kun suomalainen afrikka-äiti on löytynyt tämmösille toheltajille, joilla ei mee kaikki aina ihan putkeen.. Milla tarjoutui vielä viemään meidät kotiin ja niinkuin saatatte jo tietääkin me ei yleensä turhia aikailla niin napattiin asunnon avaimet heti ja muutetaan jo huomenna! Milla toi meidät takaisin ja odotteli autossa meidän nykyisen guest housen pihalla, että käymme heittämässä kamat rinkkaan ja otti rinkat kyytiin ja vei ne jo mennessään. Tuleva asuntomme on ihan vierekkäin Millan kodin kanssa joten tuntuu jo nyt että siellä voi tuntea olonsa turvalliseksi. Nautimme siis vielä yhdestä yöstä täällä seremoniapalatsissa oleilusta. Hallelujah raikaa ja balalaikka soi!

 

Tuntuu mukavalta kun on viikonloppu ja saa nauttia vähän vapaa-ajasta. Huomenna opettelemme käyttämään julkista liikennettä ja menemme kaupunkiin! Hyppäämme matatuun ja lähdemme ajelulle. Ne ovat pieniä hiaceja joissa on taksi merkki katolla. Jännä nähdä mihin vielä joudutaan kun keskenämme lähdemme sooloilemaan. Täällä ei ole ollenkaan mitään bussipysäkkejä vaan matatut pysähtyvät aina mihin sattuu ja ottaa uusia matkustajia kyytiin ja jättää entisiä kyydistä. On todella hankala hahmottaa mistä saa kyydin ja missä pitää jäädä pois ja kaikista vaikeita on tietää onko menossa edes oikeaan suuntaan. Matatuissa on myös vaara tulla ryöstetyksi, siksi on tärkeää käyttää sellaista matatua jossa ei ole liikaa ihmisiä eikä myöskään liian vähän. Sellainen semi-määrä on siis sopiva. Porukkaa sinne otetaan sisään kuitenkin enemmän kuin laki sallisi. Hinta on myös muistettava sopia etukäteen tai saattaa tulla kalliiksi. Myöskään maksua ei tule suorittaa ennen kuin on perillä muuten voi jäädä puolitiehen määränpäästä. Muistettava on vain muutama sääntö! Onneksemme saamme huomenna mukaan yhden paikallisen oppaan ajelulle ja kaupungille meidän kanssa koko päiväksi. Hänen onnekseen tätä ei kyllä voi kääntää, sillä hän on miespuolinen ja todennäköisesti me olemme siellä liikenteessä kuin paniikissa oleva lammaslauma, joita voi olla yllättävän hankala paimentaa. Se jää nähtäväksi! Hengellä leikkiminen on hyvä kuvaus tämän maan liikenteestä, riippumatta siitä onko liikkeellä ajoneuvolla vai kävellen. Tien ylitys on kyllä kans melkoinen projekti. Helpoimmalla mahtaa päästä kun pistää silmät kiinni, kävelee vain ja osoittaa kädellä merkkiä autoilijoille ja toivoo vain, ettei kukaan aja päälle.

 

Uskomattoman ihanaa viikonloppua ja koittakaa pysyä hengissä! Siihen mekin pyrimme! xxx

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *