Ladataan...
Ai niin!

Kolme ystävystä kattava naistiimi on aina vähän hankala kombo, oli ikää sitten 13 tai 28 vuotta. On ne bestikset plus yksi.

Vuosituhannen vaihteessa yksi tällainen kolmen kimppa oli brittiläinen Sugababes. Teini-ikäiset tytöt pistivät sinkkulistat sekaisin muun muassa Overload ja Run for Cover -hiteillään. Päällisin puolin Sugababes oli yksi tyttöbändi muiden joukossa: he lauloivat, he tanssivat, he näyttivät hyvältä. Mutta mikä teki tästä kolmikosta erityisen, oli tapa, jolla kolme täysin erilaista ääntä blendautuivat yhteen. Mutya Buena, Keisha Buchanan ja Siobhán Donaghy olivat jo omillaan taidokkaita laulajia, mutta yhdessä heidän äänensä olivat osiaan enemmän.

Valitettavasti elämä lavan takana ei ollut yhtä harmonista. Sugababesin debyyttialbumi One Touch julkaistiin vuonna 2000 ja jo seuraavana vuonna Donaghy jätti yhtyeen. Lehdistä sai lukea, miten ne bestikset, Buena ja Buchanan, olivat tehneet sen yhden elämän hankalaksi.

2000-luvun aikana myös Buena ja Buchanan saivat tuntea kolmikkoelämän hankaluudet nahoissaan. Mutya jätti Sugababesin vuonna 2005. Buchanan erotettiin yhtyeestä vuonna 2009. Tällä hetkellä Sugababesia pyörittävät Amelle Berrabah, Jade Ewen ja Heidi Range.

Noita nimiä on turha painaa mieleensä. Jäsentenvaihtoviikot ovat tuskin ohi Sugababes-leirissä. Ja ainoat nimet, jotka heinäkuussa 2013 on muistettava ovat Mutya, Keisha ja Siobhan.

Lauluäänistä muodostuva tasapaino näyttää kiirineen uudella kierroksella ainakin bändin nimeen saakka. Mutya Keisha Siobhan julkaisi eilen ensimmäisen virallisen post-Sugababes biisinsä. Kappale kantaa nimeä Flatline ja se on kuunneltavissa yhtyeen Soundcloudissa.

Ja entä se äänten harmonia? Yhtä täydellistä kuin yli kymmenen vuotta sitten.

Flatlinen virallinen julkaisupäivä on 1. syyskuuta. Mutya Keisha Siobhanin albumin julkaisee Polydor. Aiheen vierestä täällä.

Kuva: Facebook

Ladataan...
Ai niin!


Kevätsoittolistani on ollut miesvoittoinen: Sans Parade ja NEOV ovat rauhoittaneet, Samae Koskinen ja J. Karjalainen laulattaneet ja Bonobo ja Daft Punk tanssittaneet. Näiden maskuliinisten laulusuoritusten perusteella olen oppinut, että yksi nainen voi pistää elämän sekaisin.

Janelle Monáen ja Erykah Badun Q.U.E.E.N.-nimisen kappaleen perusteella opin, että kaksi naista pistää elämän lisäksi myös tanssilattian sekaisin. Ja meikäläisen motoriikan, kun yritän pistää pyllyni hyllymään ennen aamukahvin nauttimista.

Janelle Monáen uusi albumi The Electric Lady julkaistaan sitten joskus. Älä stressaa, paina play.

Kuva: jmonae.com/queen

Ladataan...
Ai niin!

Kaikki korkeakoulussa viihtyvät tai siellä jo piipahtaneet tietävät, mitä opiskelijaelämä todellisuudessa sisältää:

liikaa työntekoa, liian vähän varsinaista opiskelua ja pikkutunneille venyvää brittikomedioille höröttämistä. Ai ei vai?

Olit sitten opinto-ohjaajan unelma, haalarimerkkien hamstraaja tai kaltaiseni rästi-Raisa, Yle TV2:lta tänään starttaava Fresh Meat tarjoaa sinulle samaistumispohjaa. Vod haahuilee, Howard on ikuisuusopiskelija, Josie tiukkapipoilee, Oregon yrittää sopia joukkoon oman persoonansa kustannuksella, Kingsley on hyvä jätkä ja JP pitää kiinni naistenmiehen maineestaan. Maineesta, jota ei oikeastaan edes ole.

Draamakomedian draama ja komedia syntyvät siitä, että nämä erilaiset persoonat tungetaan samaan manchesterilaiseen kimppakämppään. Asetelma kuulostaa kliseiseltä, mutta Peep Show'n maailmaan suoltaneet käsikirjoittajat takaavat laadun. Ei siis mitään valmiiksi naurettua potaskaa.

FUN FACT: Jack Whitehall (JP) esittää sarjassa kärjistettyä versiota itsestään. Viime vuonna komedian kunkuksi kruunattu Whitehall tekee stand up -esityksissään pilaa posheista lähtökohdistaan. Läpissä mainitaan usein muun muassa entinen koulukaveri Robert Pattinson.

Fresh Meat maanantaisin Yle TV2:lla klo 22.35. Jaksot katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan.

Pages