Kolmen kimppa

mks.jpg

Kolme ystävystä kattava naistiimi on aina vähän hankala kombo, oli ikää sitten 13 tai 28 vuotta. On ne bestikset plus yksi.

Vuosituhannen vaihteessa yksi tällainen kolmen kimppa oli brittiläinen Sugababes. Teini-ikäiset tytöt pistivät sinkkulistat sekaisin muun muassa Overload ja Run for Cover -hiteillään. Päällisin puolin Sugababes oli yksi tyttöbändi muiden joukossa: he lauloivat, he tanssivat, he näyttivät hyvältä. Mutta mikä teki tästä kolmikosta erityisen, oli tapa, jolla kolme täysin erilaista ääntä blendautuivat yhteen. Mutya Buena, Keisha Buchanan ja Siobhán Donaghy olivat jo omillaan taidokkaita laulajia, mutta yhdessä heidän äänensä olivat osiaan enemmän.

Valitettavasti elämä lavan takana ei ollut yhtä harmonista. Sugababesin debyyttialbumi One Touch julkaistiin vuonna 2000 ja jo seuraavana vuonna Donaghy jätti yhtyeen. Lehdistä sai lukea, miten ne bestikset, Buena ja Buchanan, olivat tehneet sen yhden elämän hankalaksi.

2000-luvun aikana myös Buena ja Buchanan saivat tuntea kolmikkoelämän hankaluudet nahoissaan. Mutya jätti Sugababesin vuonna 2005. Buchanan erotettiin yhtyeestä vuonna 2009. Tällä hetkellä Sugababesia pyörittävät Amelle Berrabah, Jade Ewen ja Heidi Range.

Noita nimiä on turha painaa mieleensä. Jäsentenvaihtoviikot ovat tuskin ohi Sugababes-leirissä. Ja ainoat nimet, jotka heinäkuussa 2013 on muistettava ovat Mutya, Keisha ja Siobhan.

Lauluäänistä muodostuva tasapaino näyttää kiirineen uudella kierroksella ainakin bändin nimeen saakka. Mutya Keisha Siobhan julkaisi eilen ensimmäisen virallisen post-Sugababes biisinsä. Kappale kantaa nimeä Flatline ja se on kuunneltavissa yhtyeen Soundcloudissa.

Ja entä se äänten harmonia? Yhtä täydellistä kuin yli kymmenen vuotta sitten.

//www.youtube.com/embed/MBOkTEFAl9U?rel=0

Flatlinen virallinen julkaisupäivä on 1. syyskuuta. Mutya Keisha Siobhanin albumin julkaisee Polydor. Aiheen vierestä täällä.

Kuva: Facebook

suhteet ystavat-ja-perhe suosittelen musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *