Arjen kuvia

Merianne siirsi Facebookin arkikuvahaasteen blogiinsa ja haastoi meikäläisenkin. Kiitos! Luvattoman kauan kesti, ennen kuin sain tämän postauksen aikaiseksi, mutta hah, mikäs sen parempi arkikuvaviikko kuin keskikesän juhlan molemmin puolin oikein korostamassa, että eipä juhlita jussia Englanninmaalla, ei… 🙂

Merianne pohti blogissaan, miksi Lärviksen arkikuvat harvemmin näyttivät oikealta arjelta, ja muistutti siitä, että

”Arki on ihmisen jokapäiväistä elämää, joka koostuu rutiineista. Arki on vastakohta lomalle ja toisaalta pyhälle. Arjen toistuvat rutiinit näkyvät työssä ja työtavoissa, kulutuksessa, sosiaalisissa tilanteissa ja nukkumisessa.” (Wikipediasta)

Kieltämättä omatkin Feissarin arkikuvani oli useimmin räpsitty arjen kohokohdista kuin niistä päivittäisistä rutiineista. Mutta siinä tämän haasteen juju: osaanko edes kuvata aidosti omaa arkiarkeamme? Sopii yrittää. Lisämausteeksi pitkään kiertäneeseen haasteeseen päätin yrittää kuvata arkeamme juurikin tuon ylläolevan Wikipedian määritelmän mukaan: työtä, työtapoja, kulutusta, sosiaalisia tilanteita ja nukkumista. Tämä oli tulos:

1. päivä: äidin työ

image.jpg

Mikäs kotiäidille sen rutiininomaisempaa kuin lapsen syöttäminen, nukuttaminen ja vaipanvaihto? Tässä Eddien sormiruokaherkkuna parsakaalia ja leipää tuorejuuston kera.

2. päivä: työtapani

image.jpg

Tällaiselta meillä on viime viikkoina näyttänyt: lelut ympäri olohuonetta ja telkkarista taustamölynä MM-futista. Välillä jaksan iltaisin korjata leluja vähän sivummalle, useimmiten en. Ei haittaa, mahtuuhan tuonne. Toista ehkä sitten, kun alkaa legokausi – huhun mukaan lego paljaan jalan alla tuntuu aika ikävältä. Olohuoneessa vietämme suuren osan ”työpäivästäni”, kirjoja lukien, leluilla leikkien, torneja kasaten ja kaataen. Silloin kun lapsukainen sallii, yritän livahtaa parin metrin päähän sohvalle bloggaamaan tai lukemaan.

3. päivä: kulutuksesta

image.jpg

Tämä oli vaikea! Arkinen kulutukseni on nykyään lähinnä kahvilaostoksia sekä viikoittainen kotiinkuljetettu nettiruokakauppatilaus. Ocadon harmaat ruokakassit olivat kuitenkin liian tylsiä kuvattavaksi… joten huijasin vähän ja räpsäisin kuvan viikon ei ollenkaan arkisesta kulutuskohteesta: Eddien ensimmäisistä kengistä! Ne ovat olleet sittemmin jalassa kahdesti, ja kummallakin kerralla jätkä repi toisen kengän pois huolimatta siitä, miten tiukkaan olin sen ollut kiinnittäväni… No, ehtiihän sitä. Kuka kesällä muka kenkiä tarvitsee?

4. päivä: sosiaalisessa tilanteessa

image.jpg

Kokeilimme vauvakollegojen kanssa uutta vauvakahvilaa, jossa on pallomeri. Tyypilliseen tapaansa Eddie roikkui uudessa paikassa ensin äidin kintuissa, sitten rohkaistui edistyneempien muksujen esimerkistä vähän leikkimäänkin. Pallomereen pojua ei kuitenkaan saanut, hän alkoi kiljua paniikissa aina kun yritin (vaikka menin itsekin välillä sinne istumaan tai haalin pallot pois mahan alta, jos ne vaikka tuntuivat ikävältä). Höh. Arjen rutiineihin meillä kuuluu myös useampi muskarikerta viikossa, tapaamisia eri mutsiporukoiden kanssa sekä puistovisiittejä.

5. päivä: unten mailla

image.jpg

Kun on niin hikikin! (Anteeksi, Suomi.) Useimmiten Eddie nukkuu vatsallaan pylly pystyssä tai kyljellään apina kainalossa, mutta tässä helteessä (26 astetta jässikän makuuhuoneessa vielä nyt iltayhdeltätoista!) ei jaksa kuin levitellä. Rutiineihin kuuluu yhä myös Ewan-unilammas; äitiyspakkauksen purulelun voisi oikeastaan jo korjata pois, sillä Edmundo järsii nykyisin mieluummin tuttia, tutin kantaa – tai seisten pinnasängyn reunaa. Rutiiniksi on muodostunut aamupäikkärit yhdeksän – kymmenen pintaan ja iltapäivänokoset kolmen maissa. Jos molemmilla kerroilla jätkä nukkuu tunnin, hyvä.

 

Haaste on kiertänyt jo niin pitkään, etten haasta ketään tiettyä, mutta toki kopin saa ottaa, jos arkikuvailua haluaa harrastaa. Siis viisi päivää, viisi kuvaa eikä kiiltokuvia, kiitos!

***

I was challenged to post five photos of  our every day routines, one photo per day. Not very surprisingly, my everyday mostly consists of Eddie and activities involving him.

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Voi mikä tukka Eddielle on kasvanut! 🙂

    1. Eikö oo sulkkis? 🙂 Miehellä on luonnonkiharaa, mulla ei todellakaan, ja Eddien tukka on vasta nyt alkanut mennä kikkaraan. Kestäispä se! 🙂

  2. Uuden elämän arvoitus
    25.6.2014, 10:08

    Voi mikä sydäntenmurskaaja tuo Eddie! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *