Asukuvaviikko, 3. päivä: kukkia ja kaksitasokoneita

Koska tänään sattui olemaan syntymäpäiväni, päätin juhlistaa perjantaita ja 13. päivää pukeutumalla kukkamekkoon. Mamas & Papasin imetysmekko oli ensimmäistä kertaa päällä, enkä osaa ihan päättää, onko se funky vai turhan Kirstie Allsopp. Yritin korostaa funkyutta prätkämäisin bootsein (ne jo nähdyt Heavenly Feetit; o-ou, tuo nimi taitaa syödä katu-uskottavuuteni?), leggarein (Asosilta) ja koruin: kullanvärisen italialaisen kaulakorun sain viime vuonna synttärilahjaksi, ja korviin laitoin sille kaveriksi kullanväriset jänikset (kettuja etsin, mutta ne on näköjään pakattu jonnekin turhan hyvään talteen).

Kukkamekko 130913.jpg

Mekkokukka.jpg

Bootsit 130913.jpg

Nuori miesmalli pukeutui health visitor – eli terkkarikäyntiä varten Englannin-mummilta saatuun JoJo Maman Bébén potkupukuun, jossa oli poikamaisen söpöjä kaksitasokoneita. Kaikkea ne vauvanvaatteisiin keksiikin painattaa. 

En ole muuten kuunaan nähnyt terkkarin vastaanottoa niin täynnä vauvoja ja mutseja kuin tänään – ja kaikilla sama ongelma: mitä pukea beibelle, kun ulkona on vaihtelevasti 14 ja 19 astetta, sumua ja tihkusadetta intiaanikesän jälkeen. Me olimme sieltä tukevammin pukeutuneesta päästä, sillä Eddiellä oli potkarinsa päällä ulkona uusi Suomesta ostettu PoPin velourpukukin. Useimmat vauvat hengasivat vaunuissaan vielä paljain sääriin tai ainakin vain potkupuvussa. No, tänään oli kyllä ihme sää, parikymmentä astetta mutta sankka sumu ja tihkusade. 

IMG_0247.jpg

Ja Eddien paino on jo 5 460 grammaa! Tukevasti omalla 25%:n käyrällään, huh. Siis vain 25% tämänikäisistä brittipojista on Edsteriä kevyempiä. Pituudessa (jos siskoni kotikonstein tehty mittaus piti paikkansa viime viikolla) jässikkä on 75%:n käyrällä. Siis aikamoinen hongankolistaja. Ensi viikolla menemmekin terkkarin luo tarkistamaan, pitäisikö tuosta epäsuhdasta olla huolissaan. Tosin samoilla käyrillä on menty syntymästä asti, joten ehkä heppu vain tulee hernekeppimäiseen pappaansa? (Kyllä, ne lukijani, jotka ovat sattuneet isäni kohtaamaan IRL: iskä oli nuoruudessaan hernekeppi. Ei ehkä ihan enää, mutta eipä olla me muutkaan…)

Illan vietimme Miehen ja Edisonin kanssa synttäridinnerilla paikallisessa italialaisessa. Kylläpäs saatiinkin outoja katseita viime viikolla Helsingissä, kun kehtasimme istua iltaa ravintolassa iltayhdeksältä vauva turvaistuimessa (nukkumassa). No, vanhempienkin on syötävä, eikä Hese innostanut. Tällä kertaa kokeilimme kotikonnuilla, ja hyvin sujui. Rauhallinen ravintola, italialaiset rakastavat bambinoja, ja vauva nukkui kolme ruokalajia läpi kuin… vauva.

IMG_0246.jpg

Tummy timea harjoittelemassa.

muoti paivan-tyyli oma-elama
Kommentit (1)
  1. Myöhästyneet synttärionnittelut! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *