Huhuu?

Ollos huoleti, kyllä täällä edelleen elossa ollaan. Enemmän tai vähemmän kipeinä vain, joulusta asti. Eddien päiväkodista juuri ennen lomia kaappaama flunssa on vellonut viikkotolkulla sekä äidissä että pojassa (isi on jonkin ihmeen kaupalla siltä välttynyt) niin, että tänään vihdoin aion kiikuttaa meidät molemmat lääkäriin tarkistamaan, etteihän kolottavia kehojamme vain runtelisi jokin lenssua vakavampikin. Silmätulehdusta ainakin epäilen itselläni, jipii.

Bloggarin urakehitystä ei myöskään edistä a) kärttyisen lapsen päiväunettomuus (yhdistettynä kipeän mutsin päiväunisuuteen, milloin lapsenkin saa rauhoittumaan), b) iPadini aivan mahdoton hitaus (onko kellään kokemuksia, saako jo muutaman vuoden ikäistä pädiä virkistettyä millään?) sekä c) se, että onnistuin jo toisen kerran rikkomaan kännykkäkamerani linssin niin, ettei blogiin oikein tule räpsittyä edes kuvia. Argh.

IMG_6987.JPG

Yhtenä vähän terveempänä päivänä roudasin Eddien kummatäteineen keisarilliseen sotamuseoon, muksu kun tykkää lentokoneista ja autoista (alakoulu- tai edes pahasti kyselyikäistä muksua en tuonne ehkä veisi, sen verran visuaalisesti sodan vaikutuksia siellä kuvataan). Onnistuin myös hukkaamaan hänet museon ihmispaljouteen noin puoleksi minuutiksi – keskittyessäni ottamaan selfietä Saddam Husseinin kanssa. o_O Aika kuumottavat 30 sekuntia ennen kuin natiainen kaikessa rauhassa tassutteli etsimään mutsiaan…!

Mutta me tulemme taas! Jossain vaiheessa, lupaan. Luonnoksissa ja suunnitelmissa on kirjoittaa lisää ainakin lapsukaisen puheterapiasta, kaksikielisyydestä, kouluvaihtoehdoista (kyllä! viimeistään vuoden päästä meidän nyt kaksi- ja puolivuotiaalle pitää jo valita koulu) ja satukirjasuosikeista, ja kaksi- ja puolivuotiskehityskatsauskin odottaa viimeistelyään. Älkää hyvät ihmiset siis ihan vielä klikatko sitä ’lopeta blogin seuraaminen’ -namiskaa.

IMG_4717.jpg

With friends like this, who needs enemies? Eddien (huom. lapsettoman) kummasedän mielestä oli hyvä vitsi antaa ipanalle joululahjaksi rumpusetti.

***

Still alive! Just continuing to struggle with a cold, as is Eddie. Plus my iPad is too slow for writing and I haven’t yet managed to fix the broken camera lens on my iPhone. I’ll be back…

Kommentit (7)
 1. Mukana ollaan edelleen 😉 asiasta kukkaruukkuun, tuliko synttäriarvontaan liittynyt sähköpostini koskaan perille? Vai katosiko bittiavaruuteen? Vai olenko itse missannut vastauksen :)?

  1. Juuhei anteeksi! Minulla on ollut vaikeuksia tavoittaa yhtä toista palkinnonsaajaa, siksi tässä on kestänyt. Sain kyllä sun viestisi (kohteliasta olisi tietysti ollut kuitata se – anteeksi vielä). Lähetän nyt Jeninalle tietosi niin pääset valkkaamaan palkintoa. Kivaa lopputalvea!

  2. Juuhei anteeksi! Minulla on ollut vaikeuksia tavoittaa yhtä toista palkinnonsaajaa, siksi tässä on kestänyt. Sain kyllä sun viestisi (kohteliasta olisi tietysti ollut kuitata se – anteeksi vielä). Lähetän nyt Jeninalle tietosi niin pääset valkkaamaan palkintoa. Kivaa lopputalvea!

 2. Älä huoli, kyllä me pysytään mukana, vaikka postaustahti välillä olisikin hitaampi! 🙂 Hei ihan mielenkiinnosta, että minkä ikäisinä Englannissa muuten aloitetaan koulu? Voi olla, että olet siitä joskus kirjoittanutkin, mutta en nyt ainakaan muista. Että siis pitääkö siellä valkata nyt joku ”preschool” josta jatketaan sitten samaa koulua ekaluokalle, vai miten se siis pitää nyt jo valkata? Täällä juuri yritän tutustua jenkkilän preschool-systeemeihin, sillä kaikki meidän pojan ikäiset jo sellaisessa ovat, niin kai nyt sitten mekin. Hirmuisia eroja vaan tuntuu paikoissa olevan, eikä ainakaan tällaista kielitaidotonta lasta voi oikein mihinkään vapaaehtoishartiavoimin pyörivään paikkaankaan laittaa. Onneksi tänään taisi löytyä kiva!

  1. Ihanaa, että teillä on preschool alkanut noin hyvin! 🙂 

   Täällä koulu pitää aloittaa 5. syntymäpäivään mennessä, eli kun lukuvuosi alkaa 1.9. niin koulun aloittavat silloin kaikki ne, joilla se viides synttäri on ekan lukuvuoden aikana tuloillaan. Äh, kamalan hankalasti ilmaistu. Eli siis Eddien kanssa samaan aikaan aloittavat ovat syntyneet 1.9.2012 – 31.8.2013 eli Eddien on heinäkuun lapsena yksi luokkansa nuorimmista. Mutta joissain kouluissa, tai itse aika monissa, on ekaa reception-luokkaa ennen vuosi nurserya, jossa on kai tarkoitus opetella koulun tavoille. Eli vaikka varsinaiseen kouluun eli reception-luokalle hakeminen olisi meillä edessä vasta vuoden päästä, kun Eddie on 3 1/2, niin nyt pitää jo miettiä, hakeako jonkin hyvän koulun nurseryyn… vai annetaanko ipanan nauttia nykyisestä Montessori-tarhastaan, mistä hän selvästi nauttii. Hankalaa. :/

   (Ja jotta systeemi ei olisi liian simppeli, receptionin jälkeinen tavallaan toka luokka on nimeltään Year 1, sitten kolmonen on Year 2 jne. Alakoulu kestää Year 6:n loppuun eli seitsemän vuotta, jolloin yläkouluun siirrytään sitten 11-vuotiaana. Joko meni sekaisin? :D)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *