Kirppishaukka iskee jälleen

Lontoossa ei tietääkseni ole Suomen kaltaisia lastenvaatekirppiksiä – tai muitakaan vakikirpputoreja, joista voisi varata pöydän ja myydä siellä pois tarpeettomat kamansa. Täkäläisiin tapoihin kuuluu lahjoittaa ylijäämä charity shopeihin, siis hyväntekeväisyysjärjestöjen ylläpitämiin kirpputoreihin, joita on joka high streetillä. Toinen vaihtoehto on paikalliset kirpputoritapahtumat (nearly new sales). Lapsiperheet tietävät ainakin NCT:n (National Childbirth Trust, jonka järjestämästä synnytysvalmennuskurssista olen kirjoittanut täällä) suositut myyjäiset, joita järjestetään eri alueilla muutaman kuukauden välein. Olen itsekin käynyt myymässä siellä Eddieltä pieneksi jääneitä vaatteita ja ollut myös vapaaehtoisena myyjäisten kassalla. 

image.jpg

Tänään oli taas NCT:n kirpparipäivä meidän lähellä olevassa seurakuntasalissa. NCT:n jäsenille ovet avattiin puoli yhdeltätoista, tavalliset tallaajat pääsivät tutkimaan vaate- ja lelukasoja puoli tuntia myöhemmin. Sisäänpääsymaksu oli £1.50. Puoleenpäivään mennessä kaikki oli ohi, kauppa kiinni ja vapaaehtoiset lajittelemassa myymättömiä romppeita takaisin myyjien kasseihin.

Sanonpa vain, että voi pojat, kyllä kannattaa maksaa NCT:n jäsenmaksu (£40/vuosi tai £48/18kk) ihan vain noiden myyjäisten takia! Minä en ehtinyt paikalle kuin viitisen minuuttia ennen avaamisaikaa, jolloin jono ulottui jo melkein ensimmäiseen kadunkulmaan – mutta silti täysin säntäilemättä, rynnimättä ja tönimättä (Englannissa ollaan kohteliaita!) ennätin puolessa tunnissa löytää lapsukaiselle aivan mahtavia aarteita pilkkahintaan. Vai mitäs sanotte näistä (yksi punta näyttäisi olevan noin 1,38€):

image.jpg

Paristoilla toimiva porasetti £3, toinen työkalusetti £2, poliisiauto £2.50.

image.jpg

Aakkospalapeli £0.50, eläinpalapeli £2, Freddy the Frog -lorukirja, jossa viisi palapeliä, £2.50.

image.jpg

Kaksi läppäkirjaa, kaksi numerokirjaa ja Bear Hunt -klassikko, kaikki loistokunnossa, yhteensä £5.50.

image.jpg

Playmobilin metsäneläinsetti £4.

image.jpg

Grobagin kesämakuupussi £5, kitarateeppari £1.50, siniharmaa pusero £4, viininpunaiset verkkarit £1, tähtisortsit £3.

image.jpg

Kahdet sortsit à £3, uimavaippa £4.

image.jpg

Kaupanpäällisiksi mainoskenguru. Siltä saa onneksi sponsoripaidan pois.

En Suomen kirppareiden hintatasosta tiedä, mutta ei minusta 46 puntaa tai 64 euroa ole paha kahdestatoista lelusta/kirjasta ja kahdeksasta vaatteesta, varsinkin kun noista olisin monta ostanut tarpeeseen vaikka upouutena. Jee! Kirppishaukka kiittää ja kumartaa. 

Mitä mainiota teidän haukansilmät ovat viime aikoina bonganneet kirpputoreilta? Myyttekö itsekin? Missä käy kauppa hyvin? Mitä lastenvaatekirppiksiä minun kannattaisi käydä kurkkaamassa, kun tulemme pääsiäiseksi Helsinkiin ja Lappeenrantaan?

image.jpg

***

I popped into an NCT Nearly New Sale this morning and left £46 poorer but with seven toy sets, five books and eight pieces of clothing in tow. Yay! The NCT membership fee (£40 p.a. or £48 per 18 months) is worth paying for the sales alone. (Members get in half an hour before the general public, and it makes all the difference.)

 

tyo-ja-raha raha lapset lasten-tyyli
Kommentit (13)
 1. Itse juuri viime viikolla testasin nettikirppis Nellan, noin niinkuin ostajan ominaisuudessa, nopea toimitus ja ainakin omasta mielestä en joutunut liikaa pulittamaan tavaroista. Muutoin suosin erilaisia hyväntekeväisyyskirpputoreja, niistä on helpompi löytää tavaraa kun tuotteet on valmiiksi lajiteltu. Ja Lahdesta löytyy lastenvaatekirpputori Viikari, on paljon kehuttu mutta en ole saanut aikaiseksi itse käydä, Lahti siis meiltä katsottuna lähin ”iso” kaupunki. Toivoo vakkarilukija, joka ei muista aiemmin kommentoineensa (ja mahassa kasvava esikoinen, rv 28+2).

  1. Heiii, kiitti tästä vinkistä! Kävin samantien tyhjentämässä Nellan Marimekon paidoista. 😉 Olinkin täysin unohtanut nettikirppisten olemassaolon.

   Kiva että kommentoit, ja onnea matkaan! 🙂

 2. Hyviä löytöjä olet tehnyt sikäläisiin hintoihin nähden, ei niitä voi verrata täkäläisiin. Mun mielestä hinta on hyvä silloin kun ostaja on tyytyväinen siihen mitä rahoillaan sai.

  Mä käyn säännöllisen epäsäännöllisesti katsastamassa tässä ihan meidän vieressä olevan kirppiksen, mutta se on tosi tuurissaan löytyykö mitään. Meillä ei ole ollut nyt ihmeemmin tarpeita, niin on ollut vähän sama fiilis kun vatsa täynnä ruokakaupassa käydessä; mitään ei tee mieli. Mun pitäisi löytää joku hyvä myyntipaikka jossa käy ostajia tulevaksi siivouspäiväksi. En ole innostunut viemään roippeita minnekään missä joutuu maksamaan pöydästä ja vielä mahdollisesti provisiota myynnistä, koska silloin on pakko pyytää kaikesta pikkasen enemmän, että saa katettua ne kustannukset. Vuosi sitten olin siivouspäivänä myymässä, mutta siellä lähinnä myyjät osti toisiltaan ja kauppa ei ihmeemmin käynyt. Kesällä olin sitten leikkipuistossa ja silloin pääsin kohtuu kivasti tavarasta eroon, mutta ihan pilkkahintaan.

  Mä olen valmis maksamaan ”merkkituotteesta” vähän enemmän, kun maksaisin vastaavasta merkittömästä, jos se on sellainen mikä mua kiinnostaa. Luonnollisestikaan en maksa mitään huonokuntoisesta tai muuten sopimattomasta, vaan merkin takia. Kun meidän viimeisin vauva oli pieni, olin aikeissa ostaa erään tietyn merkin bodeja hänelle, mutta löysin sitten samoja käytettyjen vaatteiden liikkeestä ja maksoin niistä noin 8e kappale. En varmaan olisin maksanut sen vertaa muuten käytetystä, mutta kun uusi olisi maksanut yli tuplasti ja käytettyjen kunto oli moitteeton, niin koin sen tosi hyväksi säästöksi.

  1. No, juurikin noin, että kun olisin joka tapauksessa kohta ostanut makuupussin ja isomman uimavaipan, niin toki maksan niistä mieluummin kolmasosan kuin mitä uusista pyydetään. 

  2. Hei, minä varasin Ipanaiselta viikoksi myyntipöydän. Pari kassillista Saanan pieniä (puhtaita) vaatteita vein sinne. He hinnoittelivat, järjestivät ja myivät romppeet. Viikon päästä tuli viesti, että voit hakea myymättä jääneet pois ja rahat tilitetään tilillesi. Pöydän hinta oli kaikkineen 35 eroa, joka vähennettiin myynnistä. Mitään muuta provikkaa eivät ottaneet. Tilille tupsahti reilu parisataa. Voin suositella lämpimästi. Eikä montaa riepua takaisin tullut. 

   1. Kyllä minäki jostain me&i:n vaatteista oon 6-8 euroa maksanut, kun ovat olleet hyvässä kunnossa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *