#mainiomarraskuu #3 – 6

Luulitteko, että näin vähästä unohdin kuukauden valokuvahaasteen?

Ehei! En vain ole viitsinyt joka päivä postata yhtä ainoaa kuvaa, vaan meinasin jatkossa kirjoittaa muutaman päivän välein. Ehkä. Jos inspiraatio iskee, miksei päivittäinkin. Ans kattoo ny.

Joka tapauksessa, tässä viime päivien kuvat:

#3 #hyväuutinen

image.jpg

Hyvistä uutisista aika köyhän uutispäivän paras uutinen maanantaina taisi olla tämä: Britanniassa elämiseen riittävä palkka eli UK living wage nousee. Tuohan on eri juttu kuin lainmukainen minimipalkka; vapaaehtoinen vähimmäispalkka, johon työnantaja voi sitoutua osoittaakseen jonkinlaista solidaarisuutta pienipalkkaisimpia työntekijöitään kohtaan. Vertailun vuoksi: Lontoon uusi living wage on £9,15/h, muualla maassa £7,85, kun taas lainmukainen minimipalkka on yli 21-vuotiaille £6,50/h, 18 – 20-vuotiaille vain £5,13 – melkein puolet Lontoon living wagea pienempi! Karu totuus onkin, että pienipalkkaisimmilla aloilla työtätekevien on liki mahdoton, varsinkin suurissa kaupungeissa, tulla toimeen ilman tukia tai parempipalkkaista elättäjää. Tällä hetkellä vähän yli tuhat työnantajaa on sitoutunut living wagen maksamiseen, ja siitä hyötyy 35 000 työntekijää. Vielä riittää siis petrattavaa.

#4 Ihana lapsuusmuisto

image.jpg

Minkä lapsuusmuiston sitä nyt osaisi kuvittaa… No, ainakin tästä lapsuusmuistosta tuli äskettäin puhetta #momfien luottovaatekeskustelussa: tuo iii-ihana yöpaita. Äidin ompelema, pehmeää puuvillaa, lila ja sireeninkukkia ja röyhelö helmassa. Ai että minä rakastin tuota yöpaitaa! Se taitaa olla vieläkin säilössä jossain laatikonnurkassa. Äiti ompeli minulle ja siskolleni paljon muutakin nättiä, mutta muita tuotoksia en arvostanut yhtä paljon, kun se yleensä tarkoitti sitä, että jouduin pukeutumaan samikseksi pikkusiskon kanssa. Mutta näitä yöpaitoja äiti ompeli vain yhden – minulle! Taisin ahtautua siihen vielä teininäkin, heh.

#5 Rakkautta on…

image.jpg

…uusi iPhone! Voi että se on kevyt. Ja ohut. Ja kolhuton. Ja miten tarkkoja kuvia sillä saakaan! Ehkä rakeisten, sumuisten kuvien prosentuaalinen osuus tässä blogissa tulee nyt vihdoin laskemaan? 

#6 Arkeni lempirutiini

image.jpg

Liekö ne rutiinit niin rakastettavia… Puhtaan pyykin taittelu on ihan jees, ja tiskaamistakin siedän, mutta kas kun tänään on siivoojapäivä, eli kumpaakaan en pääse juuri nyt harrastamaan! 😉 Ihan lempirutiinini onkin tämä: aloittaa aamu mukillisella kuumaa vettä, johon on puristettu puolen sitruunan mehu. Opin tavan lapsettomuushoitoaikojen ravintoterapeutilta, kun kokeilimme kaikki konstit auringon alla FSH-arvoni alasajamiseksi. Lämmin sitruunavesi paitsi puhdistaa kehoa, myös vähentää sen happamuutta (toisin kuin voisi kuvitella, sitruuna muuttuu elimistössä emäksiseksi). Hampaat eivät ehkä kiitä, mutta on se hyvää! 

***

Days 3 – 6 of the photo challenge: the best piece of news on Monday was the UK living wage rising. On Tuesday, a favourite childhood memory was my lovely nightie – made by Mum, purple with lilac flowers on it. How I loved it! Yesterday, a ”Love is…” sentence was completed by ”…my new iPhone!” Was due an upgrade, so this beauty was what I got. And today, my favourite everyday routine: a glass of hot lemon water to start the day. Yummy!

suhteet oma-elama rakkaus ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *