Niksi-Pirkasta Kirjan päivään

Tänään vietetään lapsukaisen päiväkodissa jälleen Kirjan päivää, World Book Day, ja teemana on tällä kertaa satukirjojen eläimet. Koska Eddien ehdottoman lempikirjan Tiddlerin (suom. Oiva sintti, Julia Donaldsonin tuotantoa) kala-asu kuulosti hankalahkolta toteuttaa, sain päähäni, että ipana voisi sonnustautua toisen lempparinsa, The Snail and the Whalen (Etana ja valas maailman merillä, saman tyypin teos) etanaksi*. Kun napero ei protestoinut, pistin Googlen laulamaan, tilasin eBaysta kuumaliimapyssyn ja ryhdyin toteuttamaan sisäistä superäitiäni. ;-D

IMG_1323.JPG

Ohjeen söpöön etana-asuun nappasin tästä blogista: http://ohhappyday.com/2012/10/snail-costume/ –  mutta tokihan matkan varrella tuli vähän sovellettua. Tässä siis meikäläisen ohjeet kotiloasuun, vaikka ensi Halloweenia silmälläpitäen:

Tarvikkeet:

 • puolisentoista rullaa ruskeaa voimapaperia (jos yksi rulla on 50 cm x 6 m)
 • ruskeaa pakkausteippiä (ja/tai tehokas nitoja)
 • kuumaliimapyssy ja reippaanlaisesti liimapatruunoita (uusi suosikkini!)
 • jäykkää pahvia (esim. aaltopahvia) halkaisijaltaan n. 30 cm:n suuruinen ympyrä sekä 10 x 20 cm:n kokoinen suorakaide
 • vanhat sukkahousut, tuo Niksi-Pirkan ikisuosikki
 • sakset, mattoveitsi

IMG_1336.JPG

Tee näin:

 1. Leikkaa pahvista n. 30 sentin ympyrä esim. ruokalautasta tai tarjotinta mallina käyttäen. 
 2. Leikkaa mattoveitsellä tai saksilla muutaman sentin viilto pari senttiä ympyrän reunasta ja vahvista sen reunat pakkausteipillä. 
 3. Vedä sukkahousut pahviympyrän päälle, liimaa tai nido kiinni muutamasta kohdasta.
 4. Työnnä sukkaosat läpi tehdystä viillosta ja jätä roikkumaan ympyrän ulkopuolelle, niistä tulee kotilon kuoren ”reppuhenkselit”.
 5. Leikkaa voimapaperista noin metrin mittainen pala, rypistele sitä ja muotoile kiertäen pötköksi.
 6. Teippaa tai nido pötkön alkupää ympyrän keskipisteeseen ja ala pyöritellä pötköä kotilon kuoreksi liimaten sitä tiiviisti pahviin ja sukkahousuihin. 
 7. Toista kohdat 5 ja 6 kunnes pahviympyrä on kierrekotilon peitossa. Toista sama ympyrän toiselle puolelle. Anna kuivua.
 8. Leikkaa pahvista n. 10 x 20 sentin kokoinen pala ja viillä siihen mattoveitsellä tai saksilla neljä viiltoa sukkahousuhenkseleitä varten. Vahvista viiltojen ympärys pakkausteipillä. 
 9. Sujauta sukkahousujen jalkaosat viiltojen läpi (vaikka pariinkin kertaan, minun sukkiksissani riitti pituutta kaksinkertaisiin henkseleihin) niin, että ne muodostavat kuoren kanssa ”selkärepun”. Tässä vaiheessa ehkä kannattaa sovittaa viritystä lopullisen kantajan selkään, jotta henkseleistä saa sopivanmittaiset. Sukkahousut nimittäin venyvät melkein loputtomiin. 
 10. Liimaa pahvisuorakaiteen keskiosa liimapyssyllä kotiloon, anna kuivua. 
 11. Solmi sukkahousujen ylijäävät lahkeet umpisolmulle ja piilota kotilorepun johonkin koloon.
 12. Ta-daa, valmista tuli!

IMG_1334.JPG

Etanan tuntosarvet tilasin suosiolla eBaysta ja tuunasin niitä ötökän tuntosarvista etanamaisemmiksi liimaamalla kaistaleet voimapaperia vietereitten ympärille – mutta ylläoleva blogi antaa ohjeet myös tuntosarvien tekoon, jos on tarvis.

Sitten vain päälle jotain neutraalia harmaata tai ruskeaa, kotiloreppu selkään, tuntosarvet päähän, satukirja kainaloon ja matkaan! 

IMG_1330.JPG

IMG_1335.JPG

*) Kotilohan se on eikä etana. Äh. Ikuinen sekaannuksen aihe. 

***

This year, the World Book Day theme at Eddie’s nursery was animals in stories. Thank goodness for Google! Edster went as the Snail of The Snail and the Whale fame, after his mother got inspiration from the Oh Happy Day crafts blog linked above, bought a hot glue gun from eBay and sacrificed a pair of tights

kulttuuri kirjat diy lasten-tyyli
Kommentit (3)
 1. Hauska idea pukeutua hahmoksi kirjan päivänä. Voisi toimia täälläkin varhaiskasvatuksessa. Pistetään muistiin.

  Ja näyttävä asu 😀 vaikka pienistä elementeistä (on tuossa silti ollut varmasti väkertämistä)

 2. Ihan mahtava asu! Ja mahdottoman suloinen kotilo. ❤

  1. Kiitos! Ja sulle aivan mahdottomasti onnea sekä naimisiinmenon että raskauden johdosta! Nyt kaikkia niitä ällösöpösteleviä jarrusukkia, vauvaliimaa, mitä niitä on, mitä tässä vaiheessa on tapana toivotella… Oi Klexane, tee tehtäväsi ja auta AnLottanen täysiaikaisen vauvan äidiksi! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *