No se mökki

No onhan se ihana. 

image.jpg

Remontti on talven aikana edennyt paremmin kuin uskallettiin toivoakaan ja useimmat remppareiskojen omin päin tekemät valinnat ovat ihan kelvollisia. Korjaus- ja täydennyslistamme on huojentavan lyhyt. (Vaikka onhan toki koko keittiö vielä asentamatta…)

Mutta jestas sentään, miten paljon hommaa riitti Suomen-lomalla vielä meillekin! Enimmäkseen sellaista, joka vaati minun ja Miehen yksityiskohtaista paneutumista, eli huonekalujen, lamppujen ja muun sisustuksen valintaa. Niinpä juoksimme reilun viikon rautakauppojen ja huonekaluliikkeiden väliä ja taisimme ihan yhden perheen voimin nostaa Kaakkois-Suomen kansantalouden nousuun.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Edellisen omistajan mökille jättämät matot. Hmm, saisikohan näistä mitään kivaa..?

image.jpg

Uusi valoisa keittiömme, joka kaipaisi pitempää pirttipöytää…

image.jpg

…sekä ehkä ihan myös niitä keittiökalusteita.

image.jpg

Rakastan, rakastan tuota simppeliä ruutukuviota! Sitä taitaa olla pakko saada keittiöönkin. Putkia ei putkimies suostunut kesämökillä piilottamaan seinien sisään, mutta kaipa tuohon silmä tottuu.

image.jpg

Alakerran vierashuone. Taidetaan päällystää nuo vanhat kaapinovetkin metsätapetilla.

image.jpg

Eddien vinttihuone. Valtava. Ideoita?

image.jpg

Tähän koloon matala kirjahylly, vastapäätä laiskanlinna ja jalkalamppu…? Kyllähän Suomen suveenkin sadepäiviä sattuu.

Viikossa saimme hommattua mökille kodinkoneet, sohvan (ihanan! vaaleanharmaan divaanisohvan, joka on alennusmyynnistä huolimatta tietysti isäni mielestä ihan liian kallis), meidän sängyn ja patjat, muutaman setin lakanoita, suurimman osan tarvittavista lampuista, pimennysverhot makuuhuoneisiin sekä vessan allas- ja peilikaapin. Kierrätyskeskus ja nettikirpparit kierrettiin tarpeeksi pitkän pirttipöydän ja penkkien toivossa, mutta turhaan. Mies linnoittautui vanhempieni autotalliin maalaamaan: vanha syöttötuolini harmaaksi, Eddien kymmenen euron huutokauppasänkyyn uusi kerros valkoista, mummon vanha sohvapöytä mustaksi, mökkiin jäänyt pieni lääkekaappi valkoiseksi, kierrätyskeskuksesta syksyllä löydetty evakkolipasto kahdella eri harmaan sävyllä… No, ei sentään; viikossa saatiin syöttötuoli ja ipanan sänky valmiiksi, muilla ei ole niin kiirettä. (By the by: herravarjele, miten kalliita maalit ovat Suomessa! Kaksi leukaa taisi loksahtaa K-Raudassa sijoiltaan. Englannissa maalit saa alle puoleen hintaan siitä, mitä me noista tavallisista Tikkuriloista maksettiin.)

image.jpg

image.jpg

Ja tää. Suomessa ei näköjään myöskään myydä sänky-sänkyjä (kuin Ikeassa), kaikki haluavat nukkua runkopatjoilla.

image.jpg

image.jpg

Mun vanha syöttötuoli!

image.jpg

Eddien uusvanha isojen poikien sänky. Maalit maksoivat tuplasti enemmän kuin itse peti.

Vielä on täysin miettimättä sellaiset ei-ihan-pikkujutut kuin matot, verhot, sisustusvärit ylipäätään, keittiön lamput, kaikki kuvat seinille, ja mitä muuta Eddien huoneeseen tulee sängyn ja pimennysverhon lisäksi. Edmundon huone on isompi (valtava!) kuin oltiin kuviteltu, meidän makkari taas vähän ahtaampi. Pesuhuone on tosi snadi. Olohuone on just passeli, vaikkakin jättiläissohva nielaisee siitä ison osan. Nyt alkaa tuntua aika optimistiselta saada mökki valmiinoloiseksi Eddien heinäkuisiin synttäritupareihin, saati juhannukseen mennessä, mutta ehkä se ei maailmaa kaada. Kunhan kesäkuun alussa, jolloin mökin pitäisi olla asuttavassa kunnossa, siellä on patja nukuttavaksi, toimiva vessa, keittiössä juokseva vesi sekä jääkaappi pistorasian päässä, eiköhän kaikki muu ole järjestelykysymys?

image.jpg

***

Our summer house! It looked even lovelier live than in photos, and our snagging list to builders (aka my uncle and Dad) was thankfully short. But there is still so much for us to do… In little over a week, we managed to order kitchen appliances, lights, a sofa, our double bed, mattresses, black-out blinds and the bathroom sink, and DH made himself busy painting furniture in my parents’ garage. However, we still have the kitchen table and chairs, kitchen lights, all pictures on the walls, and all the textiles to consider – to name but a few. And I guess Eddie’s enormous bedroom could house something else besides a bed and a blind? Well, as long as we have running water, a mattress, a loo and a fridge ready by June…

suhteet oma-elama sisustus sisustus
Kommentit (35)
  1. Kiitos kysymästä! 🙂 Ihanaa taaperoarkea, tosin nyt kauheat kiireet koulun ja muuton kanssa, mutta pian ne on ohitse. 🙂 Pakkasvauva näyttäisi tekevän tuloaan. <3 La 1.8. Olispas ihana treffata, kun Suomessa taas olette!

    1. Oo, onnea! <3 No, me ollaan Eddien kanssa kesäkuun alkupuolella Helsingissä – pitäiskös tehdä treffit?

      1. Kiitos! 🙂 No pitäis! 🙂

  2. Omg miten ihana! <3

    1. Kiitos! <3 Miten teillä menee?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *