Vauvavarustelua

Ihana Mies. Ehdotti ihan omatoimisesti eiliseksi Ikea-reissua; oli kai huomannut, että aloin jo hyppiä seinille, kun vauvanhuone on edelleen ns. vaiheessa. 

Olen Facebookissa kiistellyt kavereiden kanssa siitä, onko meidän vaihdettava suloisesta Flaviastamme, paloautonpunaisesta Fiat 500:sta, isompaan autoon vauvan turvakaukalon ja vaunujen käyttöönoton myötä, mutta ähhähää, tällainen kuorma Ikea-rompetta nyt ainakin tuli roudattua kotiin ihan kohtuuturvallisesti:

 • pinnasänky, sen patja ja patjansuojus
 • 4 Ribba-hyllyä (vauvan kirjoja ja valokuvia varten)
 • 2 pyykkikoria (meille aikuisille)
 • 3 kannellista Knodd-metalliroskista (vauvan pyykki- ja vaippakoreiksi)
 • 4 vilttiä (suojaamaan sohvia pukluilta)
 • 2 tyynyä ja tyynynpäällistä (mummon vanhaa kiikkutuolia imetystuoliksi pehmentämään)
 • 1 pieni pyykkiteline
 • 1 vaatekaapin lokerikkosysteemi
 • kassillinen ruotsalaista ruokaa
 • 4 lautasta ja seinäkello (töihin; lupasin ostaa, kun kerran Ikeaan oltiin menossa)
 • valokuvankehyksiä, käsipyyhkeitä, lautasliinoja ynnä muuta Ikea-sälää, jota tulee aina ostettua.

Matonkin olisin vauvanhuoneeseen ostanut, jos niitä olisi ollut varastossa. 

Näin helposti tuli lasti kotiin:

img_0014.jpg

img_0015.jpg

Painotan vielä, että tuo käsi on ”waving, not drowning”… 😉

Ihana Mies meni tosin kaiken varalta tilaamaan meille myös tämän esitteen:

img_0016.jpg

Fiatilla on selkeästi huomattu, että Cinquecento-fanit eivät perheellistyttyään suostukaan vaihtamaan tavanomaiseen (sori vain) Pandaan tai Puntoon, joten 500:sta oli saatava perheversio. Tullut markkinoille vasta tänä keväänä, joten saa nähdä, millaisen vastaanoton saa. Minä ainakin olen syvästi pettynyt, että 500:n suloinen naamataulu on menty pilaamaan; olisivat vain nyt tyytyneet pidentämään perää, pitikö ne söpöt pyöreät ajovalotkin muuttaa soikioiksi?!

Markkinointiin on ainakin panostettu:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ro5OBRb6fz8

 

Ensi viikonloppuna on koeajo.

 

suhteet oma-elama sisustus sisustus
Kommentit (14)
 1. Sari Sydneystä
  22.5.2013, 06:31

  Meillä on kolmipyöräiset vaunut (Strider) ja mun mielestä silloin aikanaan vaunuja vertaillessa ne ohjautuivat paremmin kuin nelipyöräiset. Oon tykännyt niistä tosi paljon ja isot renkaat ovat ihanat kun täällä jalkakäytävät ovat sellaisia esteratoja. Ne eivät kyllä mahdu pieneen tilaan, mutta takakontissa kulkee matkarattaat erikseen. Useammin me kuitenkin kävellään kuin ajellaan.

  Entäs jos hankitte Fiudeen kattotelineen vaunuille?

  Patjansuojuksista: Hanna kiva vinkki toi huovutettu villa!
  Meillä on ollut niitä froteepintaisia suojia enkä tiedä hiostaako ne vai ei. Sitten kun Eddie on isompi ja alkaa oikeasti pissailla sänkyyn niin kannattaa laittaa monta settiä patjansuojuksia ja lakanoita päällekkäin – ei tarvitse ruveta etsimään ja vaihtamaan lakanoita keskellä yötä, kun vaan repii märät lakanat/suojat pois.

  1. Hyvä idea toi monta kerrosta patjansuojia ja lakanoita! 

   Samoin Hannan huovutettu villa – pitääkin tutkia, löytyiskö sitä täältäkin.

   Vaunuja isompi ongelma Fiiun kanssa taitaakin olla nyt turvakaukalo takapenkillä: saatiin kälyltä Maxi-Cosi ja Mies totesi sen koeasennettuaan, että aika rusentamiseksi menee. Helpompaa varmaan sitten, kun muksu osaa itse hypätä turvaistuimesta veks, mutta siihen asti – aika mahotonta. Ja täällä ainakin suositellaan kovasti, että lapset matkustaisivat takapenkillä Isofixissä… Eli taitaa mennä Flavia vaihtoon, niisk. 🙁 Kysymys kuuluukin nyt, Fiat 500L vai Ford B-Max? Ne ollaan koeajettu; Mini Countryman on kuulemma liian kallis…

 2. Meillä on Phil & Teds Navigator yhdistelmät, jotka menevät pieneen tilaan ja toimivat hyvin haastavammassakin maastossa (testattu tähän mennessä paksussa sohjossa metsäreiteillä sekä sorateillä – ei ongelmaa!). Etupyörän saa lukittua ja vapautettua ja sen ollessa vapaana kärryt pyörivät paikallaan akselinsa ympäri ja ovat tosi ketterät sisätiloissa liikuttaessa. Sopivat myös juoksulenkeille. Näitä markkinoidaan tuplarattaina, mutta perusversio on toki vain yhdelle muksulle, joten mitään ylimääräistä ei joudu ostamaan vaikkei toiselle istuimelle tarvetta tulisikaan. Toisaalta, jos tulee, niin ei tarvitse hankkia kokonaan uusia kärryjä, vaan ainoastaan lisäosat.

  Patjasuojaksi sopii myös huovutettu villa. Ei hiosta, pitää hyvin kosteutta ja lukemani mukaan on myös tutkittu, että vauvat nukkuvat paremmin villaisella alustalla. Itse hankin valmiiksi huovutettua villaa Eurokankaasta, mutta valmiita suojia myy Suomessa ainakin Bebes. Villasuojan päälle laitoin flanellin lisäimuksi ja päällimmäiseksi lakanan.

  Hanna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *