Musiikkia keskittymiseen

Etkö pysty keskittymään kotona? Onko julkisilla paikoilla liikaa hälyä? Myös liian hiljainen ympäristö saattaa häiritä joitain ihmisiä. Itse tykkään kuunnella musiikkia, sillä silloin on helpompi keskittyä ja uppoutua töihin. Kuitenkaan laulettu musiikki ei toimi, sillä sanat häiritsevät lukemista ja kirjoittamista. Instrumentaalinen musiikki auttaa keskittymään. Spotifysta ja Youtubesta löytyy erilaisia vaihtoehtoja sen tyyppisestä musiikista.

Syy miksi sanallinen musiikki ei ole hyväksi keskittymiselle on siinä, että se kuormittaa samoja aivoalueita, mitä lukeminen ja kirjoittaminen. En usko, että silloin keskittyminen voi olla kovin tehokasta melkeimpä kenenkään kohdalla. Voin toki olla väärässä, mutta keskittyminen monesti herpaantuu biisin sanomaan. Instrumentaalinen musiikki "tuudittaa" minut ainakin keskittymisen maailmaan ja kääntää opiskelutilan päälle. Silloin saa myös olla rauhassa muiden ihmisten ääniltä. Minusta on kummallista, miten jotkut ihmiset kirjastossa eivät ymmärrä, että se on pääosin hiljainen tila... 

Kuuntelen opiskelumusiikkia yleensä Spotifyn keskittyminen-osiosta. Sieltä mun lemppareita ovat Peaceful Piano ja Reading Soundtrack. Ensimmäinen on hieman rauhallisempaa pianomusiikkia, kun taas toinen koostuu elokuvatunnareista. Reading Soundtrack on jotenkin tosi voimaannuttava ja inspiroiva lista! Kannattaa myös kokeilla useita eri listoja ja löytää itselle ne sopivimmat. Jotkut tuon osion listoista eivät sovi itselleni siitä syystä, että äänet ovat esimerkiksi liian teräviä. Kannattaa myös vaihdella listoja tasaisin väliajoin, sillä vaihtelu virkistää!

Kuunteletteko te musiikkia vai opiskeletteko mieluiten hiljaisuudessa tai puheen sorinassa?

Jos olet huomannut, että liian hiljainen tai liian meluisa ympäristö häiritsee, niin kokeile ehdottomasti tätä vinkkiä! Keskittymisesi voi parantua huomattavasti.

Tsemppiä!

Katariina

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.