Musiikkia keskittymiseen

Miten keskittyä lukemiseen? Kotona voi olla vaikeaa keskittyä ja julkisilla paikoilla taas voi olla liikaa hälyä. Myös liian hiljainen ympäristö saattaa häiritä joitain ihmisiä. Itse tykkään kuunnella musiikkia, sillä silloin on helpompi keskittyä ja uppoutua töihin. Kuitenkaan laulettu musiikki ei toimi, sillä sanat häiritsevät lukemista ja kirjoittamista. Instrumentaalinen musiikki auttaa keskittymään. Spotifysta ja Youtubesta löytyy erilaisia vaihtoehtoja sen tyyppisestä musiikista.

SANALLINEN MUSIIKKI KUORMITTAA SAMOJA AIVOALUEITA KUIN LUKEMINEN JA KIRJOITTAMINEN

Syy miksi sanallinen musiikki ei ole hyväksi keskittymiselle on siinä, että se kuormittaa samoja aivoalueita, mitä lukeminen ja kirjoittaminen. En usko, että silloin keskittyminen voi olla kovin tehokasta melkeimpä kenenkään kohdalla. Voin toki olla väärässä, mutta keskittyminen monesti herpaantuu biisin sanomaan. Instrumentaalinen musiikki ”tuudittaa” minut ainakin keskittymisen maailmaan ja kääntää opiskelutilan päälle. Silloin saa myös olla rauhassa muiden ihmisten ääniltä. On kummallista huomata, miten usein kirjastossa opiskelevat eivät ymmärrä, että se on pääosin hiljainen tila.

IMG_8914.jpg

OMAT LEMPILISTAT KESKITTYMISEEN

Kuuntelen opiskelumusiikkia yleensä Spotifyn keskittyminen-osiosta. Sieltä mun lemppareita ovat Peaceful Piano ja Reading Soundtrack. Ensimmäinen on hieman rauhallisempaa pianomusiikkia, kun taas toinen koostuu elokuvatunnareista. Reading Soundtrack on jotenkin tosi voimaannuttava ja inspiroiva lista! Kannattaa myös kokeilla useita eri listoja ja löytää itselle ne sopivimmat. Jotkut tuon osion listoista eivät sovi itselleni siitä syystä, että äänet ovat esimerkiksi liian teräviä. Kannattaa myös vaihdella listoja tasaisin väliajoin, sillä vaihtelu virkistää!

IMG_8917.jpg

Kuunteletteko te musiikkia vai opiskeletteko mieluiten hiljaisuudessa tai puheen sorinassa?

Jos olet huomannut, että liian hiljainen tai liian meluisa ympäristö häiritsee, niin kokeile ehdottomasti tätä vinkkiä! Keskittymisesi voi parantua huomattavasti.

Kaikki pääsykoepostaukset #pääsykoe-otsikon alta.

Seuraathan mua jo Instagramissa @katariinalehtiniemi, linkkaan sinne aina uusimmat postaukset ja jaan viikoittain myös muuta materiaalia.

Tsemppiä!

Katariina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *