Leivät

Joskus tulee nälkä. Silloin on hyvä syödä, ja ruoka toimii tähän tarkoitukseen vallan mainiosti. Ota haltuun resepti, jolla nälkä lähtee tai ainakin lievittyy. 

Tarttet: 

– leipää

– levitettä

– leivänpäällisiä

Halkaise leipä, ellei se ole jo halkaistua mallia. Voitele leivänpuolikkaat hyvällä levitteellä, kuten margariinilla. Laita leiville haluttuja makuja, esimerkiksi metukkaa ja paprikaa. Tarjoile kraanaveden kera.

IMG_20180929_181435.jpg

Ja tuosta.

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Höpsöä

Ainon kokeellinen vegekeittiö: Nyhtiskokkeli

No morjesta iltaan!

Ainon kokeellinen vegekeittiö avaa virallisesti pelin tällaisella hyvin yksinkertaisella arkimätöllä,

jonka voit imaista kitusiisi esimerkiksi päivälliseksi. 

 

Nyhtiskokkeli

– 2 prk kikherneitä, esim. Go Green
– 2 vartta kevätsipulia
– punainen paprika
– 1 paketti nyhtökauraa, makuvalinta oman pään mukaan
– nyrkillinen tuoretta korianteria
– mausteita esim. paprika, chili, suola, pippuri, juustokumina
– öljyä paistamiseen
– oheen pastaa, pottua tai riisiä

nyhtis1_0.jpg

Noniin, seuraa esipuhe koskien kikherneitä. Kikherneiden laitto tässä reseptissä ei oo niin justiinsa. Mä olin edellisenä päivänä paistanut omani ja noudatellut prosessissa tätä ohjetta. Olivat siis mukavan rapsakoita ja siksi kuvissa melko tummia, mutta kikherneiden käyttöön ei ole olemassa mitään pakollista toimintamallia. Eli, voit joko paistaa herneesi ennen muuta urakointia tahi sitten heität herneet sekaan sellaisenaan. Muista kuitenkin huuhdella ja valuttaa pirulaiset ennen pannulle lykkäämistä !

Pilko sipulit (kirjoitin eka SOPULIT, aivan) ja paprika. Paista pannulla öljyssä pintaa rapsakaksi. Lisää sekaan paketti nyhtökauraa sekä kikherneet. Paistele kavereita niin kauan, että saavat vähän pintaan väriä. Lopuksi lisää sekaan hömpsy suolaa, pippuria, juustokuminaa, chilimaustetta sekä korianteri. Korianteria kannattaa vähän silputa, sanoo kotikokki Aino Aikkulainen.

Lopuksi sekoittele ainekset yhteen hienoksi sekamelskaksi ja ei kun syömään! Ja juu, toivottavasti muistit keitellä kylkeen oheistuotteet eli pastan tai jonkin muun omaan suuhun mukavalta maistuvan.

Tadaa, nyhtiskokkeli on valmista!

nyhtis2_0.jpg

Vegekeittiön arvosana: 3/5

 

Arvio: Juu! Tästä tuli aika oivallista perusmättöä. Syö mielummin kuin ottaa turpaan, eli kaipa tässä positiivisen puolelle jäätiin. Etenkin tuore korianteri nosti tän sapuskan profiilia, eli jos jostain pitää säästää niin siitä ei ainakaan kannata.
Ainoa pulmallinen asia tässä mätössä lienee olevan sen tavallisuus. Tässä ei oo mitään spessua, yllätyksellistä tai uutta makumaailmaa. Tää on myös maultaan samanlainen kuin ulkonäöltään; helppo ja turvallinen. Eli saadakseen Ainon vegetestikeittössä paremmat pisteet, pitää Ainon ilmeisesti alkaa testailemaan jotain todella rajua ja uutta! Lue: Tulee menee niin päin helv…

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Höpsöä