Paahdetut kikherneet
Vuoden vaihtuessa taisin todeta, että yksi viime vuoden parhaita juttuja olivat paahdetut kikherneet. Aivan loistava löytö jostakin ruokalehdestä, ehkä Yhteishyvästä? Toim. huom. googlettelin vähän. Ei ollut Yhteishyvän resepti tää, mutta näitä löytyy vähän joka lähtöön. Voisin kuitenkin tähän lisätä, että mun resepti on kyllä paras ja kaunein.
Jos ihmettelet, miksi mausteissa ei oo mitään määriä, johtuu se siitä että mätän kaikkea aika reilulla kädellä enkä laskeskele. Nää on parhaita vähän tymäköinä, eli paprikaa, juustokuminaa ja korianteria saa laittaa ihan rakkaudella.
PAAHDETUT KIKHERNEET
– Go Green kikherneitä 2prk
– öljyä (ei moottori, HA-HAAA!)
– korianteria
– juustokuminaa
– suolaa
– valkopippuria
– paprikamaustetta
Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljy, herneet ja mausteet kulhossa. Kumoa koko komeus uuninpellille ja lykkää uuniin, jonka oot tietysti kuumentanut 200-225 asteeseen. Herneet ovat uunissa n.20 min, kääntele kerran tai kaksi herneitä ympäri.
Toimivat ihan sellaisinaan tai esim. kasvissosekeiton seassa.
Kas, näin pidetään postaus asiallisena! Pelkkää raakaa faktaa ja kypsiä herneitä. Hehe.