Tomaattinen kasvispannu

Heippa!

Vappu vappuiltu ja käyttäydyin taas lähes ikäni tasoisesti. Lähes ainakin, joopa joo. Nyt elän kyllä low lifeä kesään asti, se on varma se! 

Asiaan. Asia on kasvisruoka ja Aino. Kasvisruoka on ollut mulle aina aika iso musta aukko. Hyvää, mutten osaa laittaa sitä. 

Yksi syy siihen, miksen ole perehtynyt kasvissyöntiin aikaisemmin on kröhöm..laiskuus. Lihapaketin nakkaaminen ostoskoriin on vaan niin hitsin helppoa ja tunnustan ripustautuvani myös klassiseen tekosyyhyn, ettei kasvisruoka pitäisi nälkää. Sitten kävi kuitenkin kävi niin, että tykästyin papuihin. Kidneypavut, mustapavut.. ja tarina jatkuu. Piru, upeita! Tuovat tosi hyvin makua ja kivaa suutuntumaa lämpimiin ruokiin. Papujen löytymisen myötä saatan vihdoin olla kääntämässä kelkkaani! Tähän asti kasvisreseptini ovat rajoittuneet kasvissosekeittoon aka sosesoppaan. Kamelin selkä katkesi viimeistään viime viikonloppuna, kun kaverini syöttivät mulle aivan sairaaaaaaaaaaaaaan hyvää kikherne-valkosibbe-paprika-jaamitähänmuutasiinäoli-avokado-tortillaa ja olin aika in love. 

dscf1532.jpg

Simskatti sentään kasvisruoka, me taidetaan olla uudet ystävät! Kiitti papuset ja muutkin muruset! 

Iso esipuhe kasvisruoalle ja pam, reseptissä on kanaa heheh. Tosin tää toimii ilmankin, eli kana on vapaaehtoinen.

 

Tomaattinen kasvispannu Ainon tapaan

Tarttet:

– sipuli

– 1 kynsi valkosipulia

– 1 pieni parsakaali

– 2 dl kikherneitä 

– 1 punainen paprika

– 2 dl tomaattimurskaa (maustettu tai maustamaton, mulla oli valkosipuli)

– tilkka vettä

– kanan rintafileitä, jos ruokalijoissa on ehdottomia lihansyöjiä.

– suolaa ja pippuria

– seuraksi riisiä, kvinoaa tai pastaa

Jos safkaajien sekaan on eksynyt lihasyöjiä, paista kanan rintafileet ruskeiksi ja rapsakoiksi. Tähän nyt en anna erikseen ohjeita, lue pakkauksesta. Jos onnistut polttamaan rintafileet, oot todellakin tervetullut tän blogin lukijaksi.  

Tässä vaiheessa kannattaa laittaa lisukkeet tulemaan. Itte söin riisiä, mutta pastakin toimis tän kanssa varmasti aika hyvin. 

Pese ja pienennä vihannekset halutun kokoisiksi. Kypsentele ainekset vuorotellen isossa wokkipannussa/vastaavassa. Lopuksi kokoa koko komeus yhteen ja lisää tomaattimurska sekä tilkka vettä. 

dscf1538.jpg

Jotain tähän suuntaan.

Sekoita homma kasaan. Jos oot lihasyöjäsakkia, leikkaa rintafileet snadisti pienemmiksi tai ainakin sellaisiksi että suuhun mahtuu. Nakkaa rintafileet sekaan. 

dscf1540.jpg

Siellä pyörii!

dscf1545.jpg

Oli muuten aika hyvää. Aino suosittelee.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Arkinen kanasalaatti

Arkisin salaatin väsäämistä voi pitää jo jonkinlaisena sotasuorituksena. Työpäivän jälkeen väsyttää ja tekis mieli hakea kaupasta överihintainen valmissalaatti, mut jes mikä fiilis siitä tulee, kun jaksaa tehdä homman alusta asti ite! Tosin nälkä siinä vaiheessa kun pääset syömään on jo ihan kauhea ja saatat olla aika hirviö. Itsehän en ole. Varsinkaan nälkäisenä, varsinkaan. Mut siis joku saattaa olla.

Arkinen kanasalaatti 

Tarttet: 

– maustamattomia kanan rintafileitä

– kanan maustamiseen mausteita 

– lehtikaalia, 2 isoa lehteä riittänee

– puolikas kurkku

– viinirypäleitä kourallinen

– siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

– hapankaalia

– keitetty kananmuna

– kastikkeeksi esim. balsamicoa 

Hei. Paista ne kanat. Mausta ne niin kuin tykkäät. Ohje on boksissa, jos et osaa. Tietty voit ostaa myös valmiiksi maustettuja kanasia, mutta mä en ainakaan ite hirveesti tykkää niistä. Revi ja kuivaa lehtikaalia vähäsen. Pilko muut ainekset ja kasaa haluttuun muotoon lautaselle. Iske kylkeen valmiit kanaset ja kuorruta.

dscf1513.jpg

Hmm. Okei. tähän menee aikaa noin 20 minuuttia, mut sekin voi olla joissain tapauksissa liikaa. Yritä kuitenkin, maku on salee parempi kuin valmissalaateissa (tai ainaki voit yrittää huijata ittees et on). 

Koti Ruoka ja juoma DIY