TESTAAJA-AINO TESTAA: Questbar white chocolate & raspberry

HAHAHA. Tää on mun blogin eka toivepostaus! NO JOKE! Tuomitsin edellisellä yrityksellä Questbar-proteiinipatukat ihan tavallisiksi patukoiksi, vaikkakin sattuvat olemaan ehkä parhaimmasta päästä protskupatukoiden isossa valikoimassa. En siis todellakaan oo patukoiden ykkösfani, vaikka niitä aina välillä tuleekin syötyä. Sain palautetta, että mun pitää yrittää uudestaan ja testata eri makua. FINE!

 

TESTAAJA-AINO TESTAA:

Questbar proteiinipatukka, white chocolate & raspberry

dscf1044.jpg

Okei, myönnetään. Lähdin aikamoisilla negaatioilla tähän hommaan edellisen kokemuksen perusteella. Yritin olla kuitenkin avoimin mielen ja tehdä neutraalin arvion. Edelliseen kertaan poiketen päätin tällä kertaa lämmittää patukan, sillä oon kuullut että koostumus on tällöin leivosmainen. Ei kun mikroon siis! Hyrryr ja kakskyt sekkaa. Patukka levisi hassusti lautaselle. Otin käyttöön lusikan kuten hienot ladyt tekee ja keitin kylkeen vielä kahvit.

No tuota. Leivosmainen? Hmm, no ehkä vähän. Maku? Jauhoinen, aavistuksen valkosuklaaseen vivahtava. Jälkimakuna vadelma, kuten nimenkin perusteella voi odottaa. Sopivan makea. Hinta-laatusuhde? Jotta niin. EI. Siis, 4 euroa tästä? Keksiä muistuttava proteiinipatukka, josta jää tyhjä fiilis ja lompakkoon melkein vitosen hole. En tiedä, ovatko mun odotukset näiden suhteen kaiken hypen jälkeen jotenkin poikkeuksellisen korkealla, mutta lähinnä huvittaa, että jengi oikeesti laittaa rahojaan näihin?

Testitulos: Edelleen… ei. Keksit kekseinä ja patukat patukoina.

Tähän kuitenkin pakko mainita, että oon ehkä isoin takinkääntäjä mitä löytyy. Aikaisemmin tuomitsin vähän niin kuin kaiken uuden, kuten Uggit, sivukaljut tytöillä ja mitäs näitä nyt on. Menee yleensä noin puolesta vuodesta vuoteen, oon ihan in lööv ja hankkinut itselleni samanlaiset. Että vaikka tässä nyt huutelen sitä miten bullia nää patukat on, saatan ensi kesänä kirjoittaa rakkausoodin pirulaisille. Nää on näitä naisena (tai Ainona) olemisen plussia. 

 

Koti Ruoka ja juoma

Vaivaamaton leipä

Viime viikon leiväntekosuunnitelmat kaatuivat kuivahiivan katoamiseen matkalla kaupasta kotiin. Olin niin hajalla mun suunnitelmien kariutumisesta, etten voinut lähteä uudestaan käymään kaupassa. Matkaahan sinne on noin 300 metriä. No, otti kaaliin. Jäin sohvalle kiukuttelemaan ja silleen.

Otin kuivahiivat haltuun viikolla ja pääsin leiväntekoon tänä viikonloppuna.

Vaivaamaton leipä. OMG. Miten näin helppo juttu voi maistua niin hyvältä? Oon tutustunut viime aikoina gluteenittomaan leivontaan ja oon todennut, että se on pirun vaikeeta. Tai sanotaan, että vähägluteeniseen. Vaikiaa, vaikiaa, vaikiaa. Us Ainos really have vaikeuksia. Tää pirulainen onnistui kuitenkin mun mielestä melko hyvin! Ohje on maailman helpoin.

Vaivaamaton leipä padassa

Tarttet:

–          4dl vettä

–          vehnäjauhoja7dl (käytin siis ite kaurajauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta + snadisti kaurahiutaleita)

–          2 teelusikkaa suolaa

–          puolikas teelusikallinen kuivahiivaa

–          rypsi- tai oliiviöljyä

–          jos haluut, siemeniä, pähkinöitä yms.

–          kannellinen pata

Sekoita vesi, jauhot, hiiva ja suola keskenään vadissa. Älä vaivaa! Laita päälle kelmu ja oottele 12 tuntia aka yön yli. Aamulla unenpöpperössä lisää pikkasen jauhoja ja pyörittele taikina kokooon haluttuun muotoon. Laita päälle liina ja venaile rauhassa 30 minuuttia. Tällä välin kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pata kylmään uuniin. Kun uuni on lämmin, ota pata uunista. Kippaa taikina pataan. Mä valelin tässä vaiheessa leivän öljyllä. Oisin laittanut päälle myös siemensekoitusta jos olisin muistanut ostaa sellaista… Laita kansi päälle ja laita pata uuniin. Odota 30 minuuttia. VALAMISTA. 

dscf1180.jpg

MORJES. Oliko vähän siistii syödä tuoretta leipää aamulla?  Jauhoina voi siis käyttää ihan vehnäjauhoja. Mä tein tästä siis vähägluteenisen version ja jauhoina käytin siis kaurajauhoja sekä gluteenitonta jauhoseosta, mukaan heitin määrän X kaurahiutaleita, eli niin paljon kuin tuntui hyvältä. 

Tää kandee ottaa haltuun. 

Hyvää lauantaita!

Reilun viikon päästä. Joo. Sydän. 

Koti Ruoka ja juoma DIY