Lohipiirakka lähes omasta päästä

Hällö!

Tein tosi onnistunutta lohipiirakkaa viime viikonlopun synttärijuhlintaan ihan omasta päästä. Ok, no ei se täysin omasta päästä ollut. Idean sain viime keväänä, kun mun mummi teki jotain vähän tämäntyyppistä. Resepti on kyl aivan omasta päästä ja lopputulos oli hyvä! Jopa mun poikaystävä santsas, ja se jos mikä toimii hyvänä mittapuuna onnistumiselle.

Ainon (lähes omasta päästä) lohipiirakka

Tarttet:

–          Sipulia ja valkosipulia. Mulla oli ison sipulin puolikas, riitti. Valkosipulia 2 kynttä.

–          Ruodotonta savulohta n.200g. Ellet sitten haluu olla nuija ja poimia ruotoja piirakan seasta.

–          Kirsikkatomaatteja.

–          Tuoretta pinaattia 2 kunnon kourallista.  Varmasti myös pakasteversio sopii tähän.

–          Valmispiirakkapohja, mulla oli käytössä ruis-kaura. Toimi.

–          Kermaviiliä.

–          2 kananmunaa.

–          Mausteita.

–          Pinnalle juustoraastetta.

Milloinkohan opin olemaan kunnollinen ruokabloggaaja ja ottamaan valokuvia valmistusvaiheista? Miten jengi duunaa sen? Mulla menee kaikki aika ihan vaan selviytymiseen.

Okei. Mut otahan paistinpannu esille, sipulit ja valkosipulit kypsennettähän. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan. Kivasti ruskettuneet sipulit saa asetella piirakkapohjalle ensimmäisenä. Revi päälle savulohi sekä ohuiksi biiteiksi leikatut kirsikkatomaatit.

Vatkaa kermaviilistä ja kananmunista litkua. Leikkaa pinaattia pienemmäksi ja sekoita pinaatit litkuun. Lisää sekaan halutut mausteet, mulla oli ihan vaan pippuria ja suolaa. Kaada litku piirakan päälle, kuorruta juustoraasteella.

Ainiin! Uuni kannattaa laittaa päälle ekana. 200 astetta on aika hyvä.

Sitten lykkäät koko komistuksen uuniin! Nuin! Mun uunissa kypsyminen kesti n.40 minuuttia, mutta tietysti fiksu kokki tarkkailee piirakkaa aina välillä. Ettei sitten käy ikävästi eikä piirakka kuole. 

TADAA!

DSCF0620.JPG

DSCF0622.JPG

Vauhtia ja…HAAAA-JA!!

DSCF0625.JPG

Lohipiirakka maistuu tietysti omalla nimellä varustetun juoman kanssa.

Paitsi että, riippuu tietysti nimestä… Entä jos sun nimi on Jallu? No ei kai siinä mitään ongelmaa ole.

DSCF0642.JPG

Hyvää sunnuntaita! 

Toivottelloopi,

Aino

Koti Ruoka ja juoma DIY

Välipälä tai iltapälä

OK ILTAA. Tänään on kerrassaan mainio päivä. En kaatunut pyörällä tai mitään muuta vastaavaa, eli ihan ok! 

Tein äsken aivan järkyttävän rumaa, mutta ah niin hyvää iltapalasettiä. Otsikko tulee siitä Creme Bonjourin uskomattoman ärsyttävästä mainoksesta, jossa ranskalainen kokki tarjoaa jääkaapista välipälää. Oonko ainoa, jota se ärsyttää ihan suunnattomasti? Toisaalta kyse saattaa olla myös kateudesta, ei mulla mitään kokkeja ole jääkaapissa. Varsinkaan ranskalaisia. Hitto. 

Joskus on ollut hei kyl ranskalaisia, mut ne on ollu perunoita.

No, asiaan. Tätä voi varmaan tehdä myös välipäläksi. 

MANSIKKAOMENAMANTELICHIA-SIEMEN-soossi. 

Tarttet 

-pakastemansikoita (tai tuoreita)

-ompun

-manteleita

-chia-siemeniä

-kovan nälän

-mausteita

Kuvia valmisteluvaiheista ei ole, mutta chia-siementen kannattaa antaa turvota vedessä geeliksi. 5-30 min sanoo paketti, mutta kyllä ne saa olla ihan kunnon tovit. Pistä omppu halutunkokoisiksi paloiksi ja iske pannulle öljyn kanssa. 

PUM. Mantelit myös pannulle seuraksi. Hetken ruskistamisen jälkeen mausta halutulla tyylillä, mä käytin kanelia ja kardemummaa. 

DSCF0606.JPG

DSCF0608.JPG

Iske sun lempparikulhoon jäiset mansikat ja chia-geeli. Todella upeen näköstä jo tässä vaiheessa.

DSCF0612.JPG

Kaada omput ja mantelit päälle. TADAA, valmista. Kuumat omput ja mantelit kivasti pehmittää mansikat ja mä tykkään itte kyllä vähän jäisistä mansikoista.

Mut toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Toinen jäisistä mansikoista, toinen tuoreista. Jne jne. 

DSCF0614.JPG

Hei mä tiedän, tää on aika karseen näköstä. Kuorrutin koko setin vielä maustamattomalla jogurtilla, sillä ei tätä voi näinkään katella. Ellei sitten halua syödä silmät kiinni ja siitä voi tulla melko mielenkiintoista. 

DSCF0616.JPG

SYÖMÄÄN! 

Maku on vähän jännä; tahmainen mutta oh so good. 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY