Ainon kokeellinen vegekeittiö aloittaa

Terve kaverit!

Kylläpä taas on ollut nälkäistä.

Kesä. Ah, kesä on niin mun juttu. Mansikoita, uusia pottuja, sipulikastiketta ja pottuja, pottuja, grilliruokaa ja makkaraa. Kanttarelleja ja mustikoita. RUOKAA I SAY. Kesä on mun juttu ilmeisesti etenkin keittiössä, koska oon pitkästä aikaa intoutunut kokkailemaan kaikenlaista. Tämän lisäksi mulla on ollut ensimmäinen kunnon kesäloma kahteen vuoteen, ja kaikki tää rentoilu ja vapaa-aika ilmeisesti herätti mussa halun alkaa taas aktiivisemmin raapustelemaan tätä bloginkuvatusta. JA KOSKA musta on maailman hauskointa kirjoittaa pöljiä juttuja, joita lukee ehkä viisi ihmistä mun lisäksi. Mikäs sen hauskempaa kuin omat vitsit?

Tänä kesänä on syöty jotenkin todella mainiosti ja mä haluaisin jakaa kokemuksen tämmöisestä vegaanin kauhistuksesta:

herkkusienit.jpg

HAHA aivan. Apua. Meniköhän jollain otsikkoa klikanneella vegaanilla sipsikaljat väärään kurkkuun. Anteeksi mutta hei, täytetyt herkkusienet, fresh from the oven. Tää kuva on oikein tämmönen lihansyöjän märkäuni. Okei no, vegaaneille tästä kelpaisi ehkä tuo sieniosasto. Ihastuin kaupassa näihin jättiherkkusieniin mutten sen kummemmin ajatellut, että kyseiset herkkulaiset vetävät sisäänsä myös levottoman määrän tuorejuustoa. Tuorejuuston lisäksi kaverit ovat kiedottuja pekoniin eli baccikseen eli baKONIIN. Lihansyöjän syöntiorgiat tässä näin.

Nyt kun katon tätä kuvaa, mua ehkä vähän ällöttää hahah. Hyvää, mutta ehkä vähän överiä.

Tästä siansipsuttelusta tuli mieleen, että oon taas ihastunut vegejuttuihin (toim. huom. Mitä helkattia Aino, just söit lihamureketta….?). Eli yritän taas soluttaa arkeen enemmän vegaanisafkaa. Nyhtis on löytänyt tiensä lautaselle, samoin kikherneet jatkavat vahvaa voittokulkuaan. Mustapapubiffit ovat yksi mun bravuureista. Eli lista on aika lyhyt. Mä tarviin lisää vaihtoehtoja ja mielikuvitusta! Vegaanius olisi hieno juttu, mutta mun kaltainen tuuliviiri jos kieltäytyy jostain, en muuta ajattelekaan kuin kyseistä kiellettyä kohdetta. Eli jos nyt päättäisin etten enää syö lihaa tai eläinperäisiä tuotteita, unelmoisin jatkuvasti sisäfilepihveistä ja entrecoteesta ja possunvatsasta ja joulukinkusta ja juustoista ja maitorahkasta enkä mä edes pidä maitorahkasta. Ehdottomuus elämässä on muutenkin mun mielestä yleensä rajoittavaa, eli näillä puheilla täysin vegaaniksi en oo tässä vaiheessa ryhtymässä. Lihansyönnin eettisyys kuitenkin toki mietityttää, plus vegesafka on vaan yleensä aivan sairaan hyvää eikä jätä jälkeensä tunkkaista oloa kuten usein liha-aterian jälkeen tuppaa käymään. Olepa tässä nyt sitten.

Tän takia mä aloitankin uuden osion: Ainon kokeellinen vegekeittiö. Haha joo, nimen mielikuvituksellisuudesta voinette kiittää öö, minua. En oo aivan varma mitä vegekeittiö tulee pitämään sisällään ja millaisilla resepteillä lähden liikenteeseen, mutta pakko varmaan aloittaa jollain helpolla. Jos laitan vaikka salaatinlehteä, nuin, ja päälle vaikka tomaattiviipale, näin.

Menihän taas jorinaksi, voi morjes. No ei auta kuin kattella!

Aino toivottaa nyt mukavaa tiistai-iltaa.

”Mukavaa tiistai-iltaa!”

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Höpsöä

SUNNUNTAIGRANOLA

Juuri äsken sattui tuolla mun keittiössä sellainen pienenpieni mayhem, joka sai mut muistamaan että ai piru vie, mullahan on blogi!

Moi blogi, mitä kuuluu? Pitkästä aikaa, näytätpä hyvältä!

Totuuden nimissä lueskelin äsken noita mun jorinoita ja tajusin että ei, etsä kyllä näytä. Näytät siltä, että viisivuotias olisi löytänyt kattilan ja kauhan sekä värikynät, ja päättänyt, että hei, näistähän saisi hyvän blogitekstin. Tosin tämän päivän viisivuotiaat ovat kyllä niin fiksuja, että lähti tältäkin argumentilta heti pohja. Sori viisivuotiaat!

Mutta niin, ei. Kauhea yritys, mutta lopputulos todellakin vajakki. Vajakki ajamassa kajakkia ja Aino Pullanpaistaja dokumentoimassa tapahtumat, eli metsään mennään ja kovaa.

 

Vaan sitten mietin, että zero fucks given. Homma jatkukoon.

Miksi sitten muistin että mulla on blogi?

 

Noh. Otsikostakin voi jotain kenties päätellä. Toooooosin sunnuntaigranolasta tulee jostakin syystä mulle myös mieleen sunnuntaikrapula? Sellainen pehmeänpyöreä ja pörröinen olo, kun tekee vain mieli olla paijattavana ja syödä vaahtokarkkeja ja pizzaa?

Tällä kertaa kyse on todellakin tuosta myslin sukulaisesta, jota on muutamat viime vuodet hehkutettu blogeissa ja terveyspirkkojen ja -mirkkujen aamupalapöydissä. Koska luen myös itseni osa-aikaterveyspirkoksi, oli jo aikakin, että granolahommat pääsevät Ainon testikeittiössä tapetille.

Granolaa siis, päätti Aino! Koska valmiiden reseptien lukeminen on täysin yliarvostettua, päätin lähteä kokeilutaktiikalla liikenteeseen. Kaurahiutaleita ja hunajaa sekaisin, päälle kuivattuja banaaneita, ja sitten uuniin! Aamukahvia ja leipää huiviin, samaan aikaan fiillistellen vapaapäivän starttia. Aika päällikköä! Aloin granolapäissäni selaamaan netistä reseptisivuja (kyllä, tässä vaiheessa) hakien inspiraatiota tulevaisuuteen. Selvisi, että myös pannulla voisin pirulaisen paistaa ja heittää sekaan karpaloita, kaakaonibsejä ja vaikka mitä muuta terveyshommelia, siis todella muikeeta. Tässä vaiheessa totesin hilpeästi kovaan ääneen, että: ”Mä alan harrastamaan granoloita!”

  Samalla sekunnilla nenääni tuoksahti todella diippi palaneen kaurahiutaleen haju. Kärräsin itseni pikavauhtia keittiöön, missä vastassa odotti uunin oven välistä tupruava savu. No words needed. Ainon keittiö on todellakin palan(n)ut.   granola_0.jpg

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Höpsöä