Prinsessatasoa oleva juustokakku

Blogi on ollut vähän unohduksissa, mutta kokkaushommat jatkuu! Oon mennyt pitkälti aamupuuro-duuniruokala-eväät -linjalla, eli mitään kovinkaan tähdellistä kerrottavaa ei ole ollut. Pitkästä aikaa tein kuitenkin jotain järkevää keittiössä (lue: näin vaivaa ja leivoin). 

Mikähän siinä on, että kun googlettelee sanalla prinsessajuhlat, löytää vain ja ainoastaan vinkkejä 5-vuotisjuhlien järjestämistä varten? Entäs me vähän vanhemmat prinsessat?

Kakunkin jouduin sitten vääntämään ihan omasta päästä, sillä enhän mä mitään ”lastenkakkuja” tee. Hei plz.

Prinsessatasoa oleva juustokakku, gluteeniton

Tarttet:

– Irtopohjallinen vuoka

– 200-250 g gluteenittomia keksejä maun mukaan, esim. digestive-tyyppisiä, kaura- tai suklaakeksejä

– 100g laktoositonta voita

– Valio Viola Sitruuna tuorejuustoa, 200 g (laktoositon)

– Valkosuklaata 100-150 g

– 2 dl kermaa

– 1 dl sokeria

– 3 liivatelehteä

– 1 sitruunan puristettu mehu

– koristeluun vaahtokarkkeja, tavallisia karkkeja, karkkeja, strösseliä, hopeakuulia, härpäkkeitä, kaikkee

No että sillälailla.

Murskaa keksit pieniksi, sulata voi ja sekoita nämä kaksi keskenään. Laita halutessasi leivinpaperi vuoan irtopohjan päälle ja taputtele pohjamassa tiiviiksi vuoan pohjalle. Lykkää pohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma ja sokeri keskenään tehosekoittimella, tavoitteena paksuhko litku. Sulata tässä vaiheessa valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Mikro: riski, mutta vaivaton, vesihaude: turvallisempi, mutta  vaivalloisempi. Että valkkaapa siitä sitten itte. Sekoita valkosuklaa kermalitkun joukkoon. Purista sitruunan mehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita lehdet sitruunamehuun. Sekoita sitruunamehu täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja lykkää koko setti jääkaappiin. Parasta seuraavana päivänä, jolloin pääsee myös parhaaseen osuuteen: koristeluun!

dscf2192.jpg

dscf2193.jpg

Mä ostin Prismasta tän aika huikeen kakkukoristeen, joka maistui kylläkin hikisukilta.

dscf2194.jpg

Muuten tuli kyllä tosi hyvää!

Koti Ruoka ja juoma DIY

Kesäkurpitsalasagne

Pitkän haaveilun jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja tein kesäkurpitsalasagnea. Tein tätä alkuviikosta ja söin kolmena päivänä, maistui jokaisena! Lassosta tuli aika tuhtia ja piti nälkää poissa melko pitkään. Maku oli todellakin passeli, Aino suosittelee! Resepti on myös suhteellisen helppo, eli myös tämmöiset toistaitoiset emännät voivat huutaa hurraata.

Kesäkurpitsalasagne

Tarttet

– 400g jauhelihaa, mulla oli sikanautajauhelia mutta naudanjauheli myös varmasti sopii

– 2 kesäkurpitsaa

– 1 purkki tomaattimurskaa n.400g

– n.3 dl juustoraastetta

– 1 sipuli

– mausteita, esim. valkosibbe, suola, pippuri etc, perussettiä

– paprika

Laita uuni kuumemaan. Pilko sipulit ja paprika, ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Heitä sekaan jauhelihat ja paista. Lisää tomaattimurska ja mausta kuten tykkäät. Tee soosienteon yhteydessä kesäkurpitsoista pitkiä ”lastuja”. Mä käytin tässä juustohöylää ja onnistui hetken harjoittelun jälkeen kohtalaisesti. Ainakin jos ulkonäöllä ei oo väliä, juustohöylä iz the shit. Joo.

Noniin, sitten kokomaan lassoa kasaan. Aloita kesäkurpitsasta ja lado viipaleita vuoan pohjalle. Seuraavaksi lisää jauhelihakastiketta ja kuorruta juustoraasteella. Jatka tätä tyyliä, kunnes vuoka on täynnä ja yritä jättää juusto viimeiseksi.

Sitten koko komeus uuniin, paista 30-40 min 225 asteessa. PUM. Valmista. Kaunista.

 

dscf2184.jpg

dscf2183.jpg

Lähikuva. Näyttää aivoilta. Ehkä…dinosauruksen aivoilta.

dscf2187.jpg

Joo noniin, ei siitä taaskaan kovin kaunista tullut, mutta mitä väliä!

Kaloreita koko hommassa on juuston vuoksi varmaan aika pirun paljon.

Mut eipä silläkään kyllä oo mitään väliä.

Loppukevennykseksi AIVAN HUIKEE BIISI.

Heippa!

Koti Ruoka ja juoma DIY