Pulled…PORK PORK PORK PORK!!! ja bataattiranet
Aijai. Kaks viikkoa mennyt edellisestä postista.
Paljon ja kaikkea mun keittiössä on kuitenkin tapahtunut. Mm. perunamuusi, josta tulikin perunakastiketta ja jonka valmistuksessa päästiin taas lähes eeppisen katastrofin mittaan. Kuvia en ehtinyt ottaa, sillä kiroilin niin maan perhanasti. Anyway, tasapainotin pelleä kastiketta kingeillä kasvispihveillä, eli jälleen oltiin 50/50 mittasuhteissa! Almost winning!
Parin viikon sisään on mahtunut myös yksi iso onnistuminen, joka kulkee nimellä pulled pork ja bataattiranskalaiset. Siis aivan dimanginen viikonloppusapuska, jonka tekemisestä oon haaveillut jo pitkät tovit. Pulled porkin tekemiseenhän on sata ja yksi keinoa. Hifistelijät kypsentävät possua yön yli yksisarvisen maidossa tai näin oon ainakin kuullut. Tms. Mun possusta tuli ihan tämmöinen yhden päivän tavisproggis. Possua syötiin ihan tavallisen leivän päällä, mutta maistui myös kuulemma ihan pottujenkin kanssa seuraavana päivänä.
Pulled pork
– possun kassleria n.700g
– pullo tummaa olutta, mulla oli iso tölkki tummaa Kozelia (NAM?!)
– vettä n.5dl
– valkosipulia pilkottuna 2kpl
– inkivääriä pilkottuna n.2 rkl
Kaikki aineet pataan tai muuhun kestävään astiaan, nuin. Sitten pieni kiehautus, jonka jälkeen lykkäät sian sekaan. Koko setti uuniin, n.150 astetta. Sika saa olla uunissa 4-5h. Mulla oli tasan 4h, joka oli aikana aika hyvä. Kun sika on valmis ja olet valuttanut keitinliemen talteen, revi possu paloiksi kahdella haarukalla.
Kun porsas on uunissa lähes finaalissa, aloita BBQ-soossi. Voit ostaa myös valmista kastiketta tietty, mutta nyt ei mennä matalan aidan kautta. VAAN tosi korkean. Hehhe. ör.
BBQ-soossi
– valmista BBQ-kastiketta n.2rkl
– tomaattimurskaa purkki
– chiliä maun mukaan, tosi pieneksi pilkottuna/blenderissä rikottuna
– valkosipulia maun mukaan, kuten edellä
– possun keitinlientä n.2dl
Noniin. Tyylejä tähän on monia saletisti. Ollakseni amatööri keittiössä, onnistuin mun mielestä aika sutjakasti. Eli ainekset sekaisin pannulla ja kevyt kiehautus. Mä tosin unohdin tästä soosista tomaattimurskan ja kastikkeesti tuli aika litkua, mutta hyvää sellaista!
Bataattiranskalaiset
Noniin, ajai. Julistin jokin aika sitten, etten tee näitä enää uunissa ja pannulla tulee parempia ja blaablaa. NO EI. Näistä tuli ihan täydellisen rapsakoita ja hyviä, liekö sitten syynä melko surutta sekaan sekoitettu suola ja öljy. No, kerrankos sitä, niin.
– iso bataatti tai 2 kpl pienempää
– öljyä
– mausteita (ainakin suola ja pippuri, myös timjami toimii).
Hyvin yksinkertaista. Vetäiset bataatin ohuiksi siivuiksi, pyörittelet öljyssä ja mausteissa. Kun possu on otettu ulos uunista, säädä lämpöä n.225 asteeseen. Sitten lykkäät bataatit uuniin uuninpellillä. Anna olla uunissa, kunnes väri on ruskea ja ulkonäkö muutenkin valmiin oloinen. Very simple.
Erittäin hyvänä safkabloggaajana peitin päätähden salaatilla. PAITSI et tää on syömisblogi eikä mua kiinnosta yhtään, hähä! Ei vaan. Siellä se murunen on piilossa kaiken muun herkun alla.
Söin omat possut kauraleivän päällä. Lisäksi laitoin leivälle BBQ-kastiketta, sinappia, salaattia AS YOU SEE ja suolakurkkua. Yhdistelmät tän suhteen ovat siis tietysti rajattomat.
Voin suositella lämpimästi, myös toistaitoinen emäntä osaa tän!