Uuniperunat katkarapusoosilla

Hällöö!

Tänään Ainon keittiössä laitettiin jo klassikoksi muodostunutta uuniperunaa katkarapukastikkeella. Pomminvarma ja superhelppo resepti arkeen, viikonloppuun ja kaikkiin vuodenaikoihin. Resepti on kahdelle syöjälle, eli jos syömässä on isompi sakki, laske ainekset sen mukaisesti. Ota haltuun! 

Uuniperunat

Tarttet

– 4 perunaa. Rosamunda toimii lajeista parhaiten tai niin mä ainakin luulen tietäväni.

– foliota

– uuni 

No, tarviit eka tietysti uunin, sillä nää ovat uuniperunoita. Toinen keskeinen hankinta on peruna tai perunat, riippuu syöjämäärästä. Kannattaa varata 2-3 pottua/syöjä, tämäkin riippuen tietysti myös perunoiden ja syöjien koosta. Samalla kun oot kaupassa, osta myös foliota. Kuumenna uuni himassa 225 asteeseen. Pese perunat kunnolla. Leikkaa foliosta neljä neliötä. Laita yksi peruna per yksi folioneliö ja tee folioista pikkuruisia säkkejä. Nuin. 

dscf1221.jpg

Pukkaa folionyssykät uuniin ja laita munakelloon 60 minuuttia. Sitten pääset soosintekoon.

Katkarapusoosi

– 2dl kermaviiliä

– pussi pakastekatkarapuja, noin 200g.

– pieni punasipuli

– valkosipulinkynsi

– mausteita (tilli, pippuri, suola) 

Ekana, pilko sipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi. Ruskista pannulla sen verran kuin haluat, ehkei ihan mustaksi asti kuitenkaan. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä kylmässä vedessä. Purista vedet kunnolla pois, ellet halua ihan lillukkakastiketta. Eli siis sellaista missä ravut ja sipulit vaan lillii. Sekoita jäähtyneet sipulit, katkaravut, kermaviili ja mausteet keskenään astiassa. 

dscf1226.jpg

Jahas, nyt munakello kilahti! Potut ovat valmiit. 

dscf1229.jpg

 

Syö salaatin kanssa. Päällikkötason safkaa.

Koti Ruoka ja juoma DIY