Tip: ByPeppiina!

(Below in English!)

Hejsan! Tällä kertaa ”viikon vinkkinä”, tai ihan vaan vinkkinä since hidastunut bloggaustahti – ByPeppiina! Olin kerran kuuntelemassa Peppiinan hyvinvointiluentoa eräällä kuntosalilla Vaasassa, ja luennon jälkeen otin hänet seurantaan somessa. Mä oon saanu häneltä niin hyviä ja inspiroivia vinkkejä elämään ever since, niin ajattelin laittaa hyvän kiertämään ja jakaa teillekin! 🙂

Peppiinalla on paljon hyviä juttuja, ja suosittelenkin tutustumaan hänen eri kanaviin:

ByPeppiina webpage
ByPeppiina Facebook
ByPeppiina Instagram

Haluaisin itse nostaa pari oivallusta/vinkkiä/ideaa mitä olen häneltä saanut:

”Kolme sanaa”
Peppiinaan nettisivuilta pystyy tilaamaan hyvinvointikirjeen, ja vähän aikaa sitten laitoin hyvinvointikirjeen itselleni tilaukseen. Yhdessä näistä hyvinvointikirjeistä Peppiina antoi hyvän konkreettisen neuvon, jota kutsun nyt kolmeksi sanaksi. Käytännössä Peppiina pyysi vastaamaan kysymykseen ”millä kolmella sanalla haluaisit ystäväsi kuvailevan sinua?”. And then, oletko sellainen? Jos haluaisit, että ystäväsi kuvailisi sua reippaaksi, rohkeaksi ja hauskaksi – oletko sä sitä? Musta tää oli huippuhyvä harjoitus ja huomasin miettiväni tätä monta päivää.

Peppiina kehotti valitsemaan kolme sanaa, ja laittamaan muistutuksen näiden sanojen kera puhelimeen vähintään kerran päivässä, mielellään kolmesti (aamulla, kesken päivän ja esim. matkalla töistä kotiin). Peppiina on selittänyt asian paljon laajemmin ainakin hyvinvointikirjeessän (minkä tosiaan suosittelen tilaamaan), tässä suora lainaus hyvinvointikirjeestä: ”Väitän, että näiden sanojen mukanaan tuoma muistutus voi muuttaa todella paljon elämääsi. Ole se, millainen haluaisit ystäviesi kertovan sinun olevan. Elä niiden sanojen kautta joilla haluaisit sinua kuvailtavan. Laita ne sanat muistuttamaan sinua joka ikinen päivä. Äläkä syyllistä itseäsi siitä, jos muistutuksen tullessa olet käyttäytynyt ihan päinvastaisesti. Tee muutos aina siinä hetkessä. Pikkuhiljaa sanat vahvistuvat elämässäsi ja alat muuttamaan asennettasi tilanteisiin ilman muistutustakin.”

Tärkeää on myös se, että näitä sanoja voi myös muuttaa koska vain! Jos nyt koet, että haluaisit olla ”pirteä, spontaani ja urheilullinen”, niin ehkä myöhemmin joku toinen asia saa enemmän painoarvoa, ja haluaisitkin ennen kaikkea olla ”läsnäoleva, empaattinen ja urheilullinen”. Kolmeen sanaan on toki hieman haasteellista rajata, mutta kolme sanaa on kuitenkin helposti hallittava kokonaisuus. Tällä hetkellä mun omat kolme sanaa on ”rehellinen, aikaansaava ja onnellinen”. Oon noihin supertyytyväinen tällä hetkellä, mutta katsotaan tuleeko jatkossa sanat vaihtumaan enemmän tai vähemmän. Täytyy heti myöntää, että mä en ole laittanut muistutuksia puhelimeeni (vielä ainakaan), vaan sen sijaan koitan vähintään kolmesti päivässä muistella näitä sanoja. Toimi alkuun ihan hyvin, mutta nyt kun olin käymässä Suomessa jne. niin oli sen verran hetkistä, että ehkä ne muistutukset voisivat olla ihan paikallaan…

Jaan vielä toisen oivalluksen, kutsun sitä ”choose your company”. Tätä aihetta Peppiina käsitteli tällä videollaan. Tiivistettynä: ”You become the 5 people you spend the most time with, so choose wisely”. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja seura ja ympäristö vaikuttavat meihin. Oon nyt itsekin tehnyt pieniä ”rottakokeita” itselläni, ja tottahan se on. Mun ensimmäinen kesätyöpaikka oli myyjänä, ja silloin itse asiassa myin aina paljon paremmin, jos olin tietyn työkaverin kanssa samassa vuorossa, koska hänen energisyys, reippaus ja hyvä asenne väjäämättä tarttui ja vaikutti ihan suoraan mun tuloksiin, ja näin ollen myös palkkaankin, koska kyseisessä työssä oli osittain provikkapalkka! Huh!

Tunnistan kun olen ”oikeanlaisessa energiassa” tai ”oikeanlaisen energian ympäröimänä”, tiedättekö silloin kun on kertakaikkisen hyvä olla jossain seurassa? Kun voi olla juuri oma itsensä ja olo on vaan ja ainoastaan onnellinen, innostunut ja inspiroitunut? Sanonta ”Surround yourself with people who are only going to lift you higher” menee aika samaan kastiin. Tätä on oikeesti tosi hyvä aktiivisesti tiedostaa, ja myös tiedostaa se, että sun ei ole mikään PAKKO viettää aikaa seurassa, jossa et ehkä ihan täysin viihdy. Sun ei ole pakko olla kavereita, vaan koska olet joskus ollut samalla ala-asteella tai ties mitä. En nyt kehota joukkohylkäämään vanhoja ystäviään eikä niin kehota Peppiinakaan, vaan ikään kuin tietoisesti arvioimaan, että olenko mä sellaisten ihmisten ympäröimänä, keiden haluaisinkin? Keiden kanssa olen aidosti onnellinen ja the best possible version of me? Kaikkienhan ei missään nimessä tarvitse tulla kaikkien kanssa toimeen, and that’s totally fine. Ja luultavasti kaikilla meillä on lukuisia ihmisiä elämässämme, mutta ketkä ovat ne 5, jotka ovat ”your people?”. Ja Peppiina sanoi tähän vielä erinomaisen pointin – näiden henkilöiden ei tarvitse välttämättä olla fyysisesti sun elämässä – sä voit tietää heidät esimerkiksi kirjoista/blogeista/videoista. That’s totally fine – tärkeintä on että saat heistä inspiraatiota ja paloa elämääsi. Don’t settle, vaan löydä ihmiset jotka saa sun silmät säihkymään!

Elämä on aivan liian lyhyt ankeuttajien kanssa elämiseen, ja musta tärkeää on nimenomaan muistaa, että kaikki ei vaan sovi kaikille ja kaikista ei voi pitää / kaikkien seurassa ei voi olla hyvä olla! Seuraa rohkeasti omia fiiliksiäsi! Ja vielä sellainen huomio – asia on ehdottomasti erikseen, jos ystävä on esim, eronnut tai kokenut jotain muuta syvästi traumaattista ja surullista – tietenkään sellaisten kokemuksien jälkeen ei voi olettaa, että ystävä olisi aina mr/mss brightside, ja tällaisina aikoina ei tietenkään hylätä ystäviä, vaan nimenomaan ollaan tukena. Eri asia on tosiaan perustavanlaatuiset luonne-erot jne. – ei se, että ystävällä on huono kausi.

Eli summa summarum – mieti millä kolmella sanalla haluaisit sinua kuvailtavan ja ala aktiivisesti olemaan sellainen ihminen! Reippaat ihmiset on reippaita/reippailee, rohkeat rohkeita ja urheilulliset urheilullisia, u know! Jos haluat olla rauhallisempi, rauhoitu! Ala puhumaan, olemaan, käyttäytymään, liikkumaan rauhallisemmin, ja pian huomaat OLEVASI rauhallisempi. Muistutukset puhelimeen on jees!

Toinen summa summarum – choose your company! Mieti kuka olet ja keiden kanssa olet.

Ihanaa viikkoa! <3

Näyttökuva 2018-06-24 kello 23.30.54.png

Picture from ByPeppiina’s IG

Hello!
This time the “tip of the week” – or let’s just say a tip, since apparently I do not post that often – is ByPeppiina! I met her at one gym in Vaasa, back then I was living in Vaasa, and she happen to have a “wellness lecture” at one gym there. I’m always interested to hear about wellness, so I happily attended the lecture. She had a good vibe, and after that I started to follow her in social media. I have got so many nice and inspiring things to my life because of her posts and videos and so on, so I thought to “pay it forward” and share with you some of the most inspiring things! 🙂

You can check out her:
Webpage (in Finnish)
Facebook
Instagram

In her pages you can find a lot of inspiring things, but I will now mention you two things that has probably inspired me the most.

”Three words”
Let’s start with a thing that I call now “three words”. Basically Peppiina asked to answer a quite simple question: “In which three words you would like your friends to describe you?”. And then another question for you: Are you like that? Are you those three things you would want your friends to describe you with?

If you would like your friends to describe you as a brave, funny and a loyal person – are you that? Are you a brave, funny and a loyal person?

Peppiina suggested to put a notification to your phone with these words, one to three times a day, preferably three times: one in the morning when you wake up, one in the middle of the day and one when you’re going home from work. The point is, when you are notified about these words, you will not forget them and you can always think about, have I been like those words? For example, if one of your words is “calm”, and you get that notification when you are waiting your turn in a supermarket and you’re frustrated, then in that moment you can remember, right, I wanted to be a calm person, and then you can, you know, calm down and focus on that.

What is important is that you can always change those words. If you now want to be “cheerful, spontaneous and active”, maybe later there’s something else that becomes more important, for example you want to be “empathic, present and active”, then you can just go and change those words. Of course it can be difficult to choose only three words, but three words are “easy to manage” and easy to remember. Do you want to know what are my three words at the moment? Those are: “honest, active and happy”. Active is maybe not a direct translation from the Finnish word “aikaansaava”, but actually active is even better. And also “onnellinen” means so much more than just “happy” (happy is maybe more “iloinen”). But anyways, at the moment I’m super happy about my words! Let’s see if I will change them at some point, but at the moment I couldn’t think about better words for me to be reminded of.

”Choose your company”
The second thing I’m going to mention is the power of the people around us. To put it shortly: “you become the 5 people you spend the most time with, so choose wisely”. And it’s true – the people around us effect and influence us. I have a clear real-life-example of this: my first summer job was selling specific products, and I always had better results if I was working with my favourite colleague. She had an amazing energy and the best attitude, so I also had an amazing energy and the best attitude when I was working with her! And since our salaries got better if we sold better – even my salary was better if I was working with her!

The saying ”Surround yourself with people who are only going to lift you higher” is a lot related to this. It’s the best feeling when you are with people whom with you feel 100% yourself, or especially the best version of you. It’s important to notice that you don’t have to spend time with people whom with you don’t feel 100% good. The reason that you have once been at the same primary school doesn’t mean that you necessarily need to be friends forever – people and feelings change and I think life is too short for forcing something. I’m not saying I don’t value long friendships or suggesting to abandon all of your friends all of a sudden, I’m just encouraging to think about who are the people you feel good with. The thing is, you don’t have to get along with everyone, and that’s totally fine. Don’t force something that doesn’t fit. And probably we all have a lot of people in our lives, but who are those specific 5 people that are “your people”? Peppiina said an excellent point – remember that these 5 people do not necessarily need to be in your life physically, maybe you only know these people from books / blogs / videos. But you value them, you get good energy from them – so you spend a lot of time in their company, for example watching their videos. Don’t settle for “ok” – spend time with people who bring out the best in you!

One thing to mention though, it’s a totally different thing if your friend is going through a breakup or anything else traumatic – of course then she or he is probably not a ms/mr Brightside, and for sure you don’t go around leaving people when they would need you the most! I’m actually more talking about a real differences in personalities etc. – if you just don’t get a long, why should you force?

Ok, a summa summarum of this post: think about what are those three words you would like your friends to describe you with, and start actively be that person! Remember, you can CHOOSE what you are!

The another summa summarum – choose your company!

Have a great week! <3

xx Aino

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *