Amy Leen lista miehille yhden yön juttuihin

Luin juuri Amy Leen kirjan Mielessä vain se, joka perustuu brittiläisen salanimellä kirjoittavan Amyn pitämään seksiblogiin. Kirja oli ihan luettavaa juttua, mutta enimmäkseen ei itselle mitään kovin uutta. Amy seikkailee seksin maailmassa ja pohtii asioita ja kokemuksiaan blogissaan. Lopuksi Amykin huomaa kaipaavansa vaan ihan oikeaa parisuhdetta, kun irralliset seikkailut tekevät hänet vaan yksinäisemmäksi, eivätkä todella tyydytä. Toki hän toivoo, että parisuhde olisi hyvin seksintäyteinen. Amy kirjoittaa näin: ”Mutta seksi on minulle nyt ja aina hyvin tärkeää. Olen ollut sellaisten kumppaneiden kanssa, joilla se ei ollut etusijalla ja olin silloin hyvin onneton. Joten minun kumppanini libidon pitää olla ihan minimissään hyvä eikä häntä saa kiusata se, että minun on voimakas.” Ja jatkaa:”Sillä vaikka nyt haluan kaverilta jotain muutakin kuin pelkkää panoa, tiedän myös, että vain aivan erityinen mies ymmärtää ja arvostaa sitä, että minä olen tyttö, joka tahtoo tulla kellistetyksi ruokasalin pöydälle ja naiduksi kovaa takaapäin silloin, kun lapsemme ovat nukkumassa.” Tämä kirjan viimeinen sivu liikutti itseäni aivan erityisesti, sillä juuri sellainen tyttö itse olen, enkä voisi olla vähäseksisessä suhteessa onnellinen.

Nyt oli kuitenkin tarkoitus puhua yhden yön jutuista ja Amyn kirjassa onkin tosi hauska lista tytön säännöistä miehille yhden yön jutuissa. Tässä Amyn lista vähän pelkistettynä ja muokattuna itselleni luontevammaksi:

 1. Hygieenisyys on ykkösjuttu. On tärkeää, että mies kaluineen on puhdas ja hyväntuoksuinen
 2. Kalsarivalinta on tärkeää. Kalsarit voisivat olla kireät ja puhtaat. Kannattaa välttää sarjakuva-aiheisia, liian isoja ja hyvin vanhoja kalsareita
 3. Kondomit. Pidä aina kondomit mukanasi ja käden ulottuvilla. Tyttö odottaa, että mies hoitaa kondomiasian.
 4. Rentoudu, seksiä se vain on. Ei lisättävää.
 5. Nauti, älä stressaa. Yhden yön seksi voi olla kömpelöä sähläämistä, mutta älä huoli, niin se helposti on ja asenne pelastaa paljon.
 6. Ole innokas ja oppimisenhaluinen. Ei tarvitse esittää, että tietäisit ja osaisit kaiken. Olet tämän ihmisen kanssa ensimmäistä kertaa, etkä voi millään tietää kaikkea. Kysyminen ei haittaa.
 7. Älä huoli, jos erektio hiipuu, miellytä naista käsin ja muilla tavoilla. Asiasta ei tarvitse tehdä numeroa vaan jatkaa muilla tavoilla.
 8. Muista hänen nimensä. Älä kutsu naista väärällä nimellä, äläkä varsinkaan exäsi nimellä tai äidiksi.
 9. Älä ole liian hellä, rakastava tai hyväilevä, kyseessä on seksi- ei parisuhde, rakastelu on varattu kumppanille ja liika intiimiys hämmentää ja saattaa pelästyttää tai luoda vääriä oletuksia petikaverissa.
 10. Ole rehellinen, kun lupaat pitää yhteyttä. Jos et aio pitää yhteyttä, älä lupaa.

Aika kattava ja tärkeä lista, josta erityisesti kohta yhdeksän saa itsessä aikaan mietteitä, joihin haluan hetkeksi paneutua.

Suhde nykyiseen mieheeni alkoi villillä seksillä humalaisena yönä kuten olenkin jo aiemmin kertonut. Olimme tunteneet ystävinä jonkin aikaa ja olin salaa (myös itseltäni salaa) ihastunut häneen. Kun sitten pääsin hänen intohimoiseen syleilyynsä, koko tuon ihastuksen voima tulvi ylitseni ja olin aivan innoissani. Muista kuinka ajattelin sinä yönä kaiken kiihkon ja touhun lomassa kuinka olen perillä, minun ei tarvitse etsiä enää mitään ja ihan varmasti uskoin, että toinen oli samaa mieltä kanssani. Miksi sitten uskoin niin? Tuo ihana, villi, kiihkeä mies oli niin RAKASTAVA kaiken sen keskelläkin. Hän piteli minua niin omistavasti, kuiski niin helliä sanoja korvaani, kutsui minua kullakseen. Olin aivan mennyttä tyttöä. Ja mitä sitten tapahtui? Mies vältteli minua seuraavan kuukauden ajan ja oli niinkuin meidän välillä ei olisikaan mitään. Ja minä olin aivan puulla päähän lyöty, että mitä ihmettä, minne se kaikki rakkaus hävisi? No meidän tapauksessa löysimme toisemme uudestaan ja siihen jäimme. Mies on myöhemmin kertonut, että pelästyi vaan omia tunteitaan, tarvitsi aikaa selvittää itselleen mitä haluaa, kun kohtaaminen oli niin intensiivinen. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Mutta tästä tarinasta voimme silti oppia sen kuinka hämmentävää voi olla, jos on yhden illan hyvin rakastava, ilman että molemmille on selvää, että tässä nyt vaan pidetään hauskaa hauskan vuoksi eikä suinkaan olla rakastuneita. Siinä mielessä olen aivan samaa mieltä kohdasta yhdeksän. Paitsi jos…

Paitsi jos molemmille osapuolille on täysin selvää, että kyseessä ja on seksi seksin vuoksi, eikä toisesta haluta mitään muuta. Minulla on yksi sellainenkin kokemus. Kaukana maaseudulla asuva miespuolinen ystävä chattaili mulle facebookissa, että mun profiilikuva on ihana ja mun ihanat silmät tuntuvat katsovan suoraan häneen. Hän jatkoi myös, että toivoisi mun olevan siellä juuri silloin. Joku kutina jäi tästä, vaikka tiesin, ettei missään nimessä olla toistemme tyyppiä, eikä kumpikaan ole edes etsimässä parisuhdetta. Vastasin, etten pääse sinne juuri nyt, mutta entä jos tulisinkin seuraavana viikonloppuna. Sovittua. Hyppäsin junaan, ostin rautatieasemalta kortsuja (en luottanut, että kohta 3 on hoidossa, eikä kyllä ollutkaan) ja mies tuli vastaan asemalta. Aivan huippu viikonloppu! En ollut ikinä tehnyt mitään tuommoista, matkustanut jonkun luo seksin vuoksi. Koko viikonloppu sellaista lemmenlomaa, kiihkoa, seksiä kerta toisensa jälkeen ja kyllä: Rakkautta! Tuon miehen kanssa saatoimme olla turvallisesti todella rakastavia, helliä, läheisiä, söpöjä, silmiintuijottavia ja hempeitä puhuvia, sillä pelin henki oli selvä molemmille. Upea kokemus! Mutta tarkkana saa olla, että kumpikaan ei huijaa tässä leikissä itseään, eikä ketään satu jälkikäteen.

Ehkä kohta 11 onkin, että ole rehellinen sekä itsellesi, että toiselle siitä mitä olet jutusta etsimässä, näin hauskanpito on rennompaa ja vapaampaa ja voit olla luontevasti oma itsesi varomatta mikä on sopivaa ja mikä liikaa. Parhaimmillaan yhden yön kumppaninkin kanssa voi jakaa ihmeellisiä, rakkaudellisia kokemuksia. Ole erityisen rehellinen itsellesi mitä haluat ja miksi ja ryhdy vain sellaiseen mihin todella haluat. Sitten: Pidä hauskaa ja nauti!

 

 

Kommentit (1)
 1. Aamen. Mua jotenkin hämäsi juuri tuo sama kohta – itse kun todella vierastaisin semmoista ”pelkkää kylmää panemista”, vaikka kyseessä olisi ihan puhdas seksisuhdekin. Kyllä rakkautta pitää olla riittävästi ja sitä saada jakaa, kunhan tosiaan pelisäännöistä on sovittu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *