2018: suurten muutosten vuosi

hania.jpg

1.1.2019. Vuosi on vaihtunut, ja minkälainen vuosi tästä onkaan tulossa! Sen kunniaksi voisin tehdä hieman tilinpäätöstä menneestä vuodesta, joka oli minulle monien muutosten aikaa.

Tammikuussa starttasi terveydenhoitajaopintojeni viimeinen lukukausi, johon sisältyi muun muassa työterveyshuollon opintoja ja työelämäprojekti sekä kouluterveydenhuollon ja terveysasematyön harjoittelut. Toukokuun lopulla valmistuin Metropoliasta, ja aloitin heti seuraavana arkipäivänä työt helsinkiläisellä terveysasemalla terveydenhoitajana. Yhden viikon lomaa ja sairaslomia lukuun ottamatta loppuvuosi menikin nopeasti töiden parissa.

Hyppäys opiskelijasta oikeaksi terveydenhoitajaksi tuntui aluksi pelottavalta. Valmistuessani ajattelin, että nyt pitäisi kaikki osata ja tietää ja olla ammattilainen. Itsenäisesti työskenteleminen ja päätösten tekeminen sekä vastuu jännittivät. Nopeasti kuitenkin huomasin, että myös valmiina terveydenhoitajana työskentely on jatkuvaa uuden opettelua. Tämän reilun puolen vuoden aikana olen oppinut aivan valtavasti, ja väitän, että jokaisena päivänä eteeni on tullut ainakin yksi uusi asia. Terveysasema on todella monipuolinen työpaikka, joka myös vaatii monipuolista tietämystä ja taitoja. Vaikka välillä on ollut todella haastavaa, menisin silti mielelläni takaisin töihin terveysasemalle.

Vuoden alussa olimme vielä helsinkiläisiä. Asutimme mieheni kanssa keskustassa sijaitsevaa opiskelija-asuntoa, johon minulla oli viha-rakkaussuhde. Ehdimme asua kyseisessä asunnossa yli kolme vuotta, kunnes pääsimme muuttamaan maalis-huhtikuun vaihteessa ensimmäiseen omaan kotiimme tänne Espooseen. Asuntolainaa tosin ehdimme maksaa jo vuoden verran etukäteen ennen muuttoa, sillä ostimme uudiskohteen, jota ei vielä ollut olemassakaan kaupantekohetkellä. Useamman vuoden keskusta-asumisen jälkeen olemme sopeutuneet hyvin tänne lähiöön, ja kotimme tuntuu samaan aikaan omalta, mutta siinä on edelleen uutuudenviehätystä.

Vapaa-ajan suhteen tämä vuosi ei ollut ehkä kaikista tapahtumarikkain, mutta kohokohtina mieleen muistuu kahdet häät ja niitä edeltävät polttarit sekä elo-syyskuun vaihteessa tehty lomamatka Kreetalle, josta postauksen kuva on peräisin.

Suurimpana muutoksena tänä vuonna on tietenkin ollut raskaaksi tulo. Kesän kynnyksellä tein positiivisen raskaustestin, ja sen jälkeen loppuvuosi onkin menty aika lailla raskauden ehdoilla. Nyt maalisuora alkaa jo häämöttää, ja tämä vuosi tulee varmasti olemaan ihan erilainen kuin yksikään aikaisempi. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *