Baby shower -yllätys

vaippakakku3.JPG

Viikonloppuna minulle oli järjestetty aivan ihana yllätys. Kuvittelin meneväni naapuriin sunnuntailounaalle, mutta ovella minua olikin vastassa yhdeksän ihanaa naista, jotka olivat järjestäneet minulle vauvakutsut!

En osannut yhtään aavistaa tätä etukäteen, joten yllätys todella onnistui täydellisesti. Se varmasti myös näkyi pöllämystyneestä ilmeestäni. Minulla meni hetki, ennen kuin osasin laskea yhteen yksi plus yksi ja tajusin, mistä on kyse.

ruokapöytä.jpg

Kutsujen ohjelmaan kuului paljon hyvää ruokaa ja erilaisia leikkejä sekä visoja. Ruokalistassa oli huomioitu minun ruokarajoitukseni, joten herkkuja oli vähän vähemmän tarjolla, ja niiden sijaan söimme terveellisempiä ruokia. Ruokailun lomassa sain muun muassa tunnistaa osallistujat heidän vauvakuvistaan (tämä oli muuten vaikeaa, kaikki vauvat näyttävät ihan samalta!) ja arvailla muiden kanssa, mikä on lapsemme syntymäpäivä, -paino ja -pituus. 

Yhtenä ohjelmanumerona oli myös vauvateemainen tietovisa. Teemaan sopivasti satuin voittamaan visan, mutta tässä minua auttoi aika paljon terveydenhoitajan koulutukseni. Lisäksi osa kysymyksistä meni minullakin ihan arvailuksi. En esimerkiksi tiennyt, että vauvan tukkoista nenää voi kokeilla avata äidinmaitopisaroilla. Yleensä tähän neuvotaan käyttämään keittosuolatippoja, mutta hyvä tietää, että apteekkien ollessa kiinni  apukeinoja löytyy myös omasta takaa!

vauvakutsut.jpg

Minua myös lahjottiin: sain upean vaippakakun, lahjakortin lastentarvikeliikkeeseen sekä vauvalle muutaman vaatteen ja suloisen pehmolelun. Kokonaisuudessaan vauvakutsut olivat aivan ihanat, enkä voi olla kuin kiitollinen siitä, että minulla on ympärilläni niin mahtavia ystäviä ja kavereita.

Kertoessani myöhemmin miehelleni juhlista aloin myös miettimään sitä, miten onnekas meidän lapsemme on, sillä meidän vanhempien lisäksi niin moni muukin odottaa innolla hänen syntymäänsä. On huojentavaa tietää, että lapsella on ympärillään välittäviä ja vastuullisia aikuisia, eikä kaikesta tarvitse selvitä yksin. Näistä turvaverkoista tulee varmasti olemaan apua tulevana vauvavuonna sekä myöhemminkin lapsen kasvaessa. Kaikki kunnia perheille, joilla turvaverkkoja ei ole, tai joiden läheiset asuvat kaukana!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *